Δημήτρης Βόσνος: Προτάσεις αλλά χωρίς αντίλογο για τα αδέσποτα (pics,vid)

Δημήτρης Βόσνος: Προτάσεις αλλά χωρίς αντίλογο για τα αδέσποτα (pics,vid)

Μάιος 13, 2019 - 08:51
8 σχόλια

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Τρίπολης αποφάσισε να θίξει, μέσω ανοιχτής συζήτησης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δημήτρης Βόσνος Για την Τρίπολη" την Κυριακή 12 Μαΐου το βράδυ στο Μεγάλο Καφενείο.

Η προσέλευση ήταν αποθαρρυντική για τον κ. Βόσνο, ο οποίος είπε οτι δεν έστειλε ιδιαίτερες προσκλήσεις παρά μόνο στον Φιλοζωικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες πάνω από δέκα αδέσποτοι σκύλοι θανατώθηκαν από φόλες. Ενώ τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον των πολιτών. Το ενδιαίτημα για τη φροντίδα των αδέσποτων δεν λειτουργεί και δυστυχώς πολλοί συνδημότες μας εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα ή τσιπαρισμένα.

Κατ' αρχάς ο Δημήτρης Βόσνος έκανε μια τοποθέτηση επί του θέματος, επισημαίνοντας το πρόβλημα και υπογραμμίζοντας το γεγονός της έλλειψης ουσιαστικής συζήτησης γύρω από αυτό ανάμεσα στους πολίτες και στη δημοτική αρχή.

Ακολούθως, ο κ. Βόσνος δήλωσε την πίστη του στον δημόσιο διάλογο, στην αμεσότητα, και είπε ότι προτίμησε η παράταξή του να μην κάνει εγκαίνια, αλλά να συζητήσει ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, αυτό των αδέσποτων.

Και υπογράμμισε επίσης ότι από την πλευρά του Δήμου δεν ήρθε κανείς στην εκδήλωση. Όπως και από τους φιλόζωους οι οποίοι, κατόπιν πρόσκλησης, του απάντησαν ότι για προεκλογικούς λόγους δεν θα παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Τώρα είναι η ώρα του διαλόγου. Τώρα στην προεκλογική περίοδο. Δεν θα σταματήσουμε τον διάλογο επειδή μπορεί να υπάρχει ένταση.

Δείτε την κατάντια της πόλης μας σήμερα. Κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Τα αδέσποτα δεν μπορούν να ζουν στο κέντρο της πόλης, δεν μπορούν να είναι οι επισκέπτες της πλατείας Πετρινού, υπογράμμισε, καταγγέλλοντας τη στυγερ

θανάτωση των αδέσποτων. Στόχος, όπως είπε, είναι να απομακρυνθούν τα ζώα από το κέντρο της πόλης και μίλησε για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στείρωσης και τσιπαρίσματος των ζώων μαζικά.
Ακόμη, είπε ότι ένας αιματολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος για τα ζώα αυτά, και είπε ότι εντός εξαμήνου ή χρόνου θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι δύο δράσεις.

Ο Δήμος να πληρώνει τα έξοδα τσιπαρίσματος και στείρωσης όλων όσοι έχουν κατοικίδια και δυσκολεύονται οικονομικά να τα συντηρήσουν.

Στη συνέχεια ο κ. Βόσνος είπε ότι ο χώρος για τα αδέσποτα θα έπρεπε να είναι δημόσιος και όχι ιδιωτικός, μακριά από οικισμούς. Όπως είπε, έχει έρθει σε επαφή με την Κτηνιατρική Υπηρεσία και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για έναν χώρο 40-50 στρεμμάτων λειτουργικός και άνετος, όχι φυλακή γισ τα ζώα αυτά.

Ο κ. Βόσνος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς, αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να επαφίεται σε αυτήν. Και φυσικά αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών και επανίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Από το κοινό, ετέθησαν ερωτήματα, όπως ας πούμε για το αν θα μπορούσε να γίνουν πρότυπα θεματικά πάρκα τα καταφύγια ζώων, αλλά και παρατηρήσεις σχετικά με τον θάνατο των δέκα αδέσποτων από φόλα και τη σιωπή των παρατάξεων και της δημοτικής αρχής επ' αυτού.

Στείρωση - Φιλοξενία - Υιοθεσία είναι η πρότασή μας, είπε ο κ. Βόσνος.
 

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Την Κυριακή το βράδυ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος προσκάλεσε τους δημότες σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο με το θέμα που απασχολεί περισσότερο, το θέμα των αδέσποτων, στο Μεγάλο Καφενείο.

Εκεί βρέθηκαν υποψήφιοι της παράταξης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι για την τοπική κοινότητα Τρίπολης αλλά και πολλοί φίλοι όπως και δημότες που προβληματίζονται για όλη αυτή την κατάσταση ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες μετά από επίθεση αδέσποτου σε παιδί αλλά και με τις φόλες που έριξαν  ασυνείδητοι με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ζώων.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Βόσνος ανέφερε ότι :
¨Η λύση απαιτεί τη συμμετοχή της κοινωνίας. Είμαι εδώ να κουβεντιάσουμε το θέμα αυτό ώστε από τη μια οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια και από την άλλη τα ζώα να μεταφερθούν σε ένα χώρο και όχι να τα έχουμε στην Πλατεία Πετρινού, την οποία έχουμε βαφτίσει φυσικό χώρο¨.

Όσον αφορά τις πρόσφατες φόλες κατήγγειλε δημόσια το γεγονός κάτι που δεν έπραξαν άλλοι υποψήφιοι.

Ο επικεφαλής της παράταξης ¨για την Τρίπολη¨ τόνισε ιδιαίτερα υλοποιήσιμες προτάσεις που είναι οιπαρακάτω :

  1. Πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδεσπότων, τσιπαρίσματος και αιματολογικός έλεγχος
  2. Παροχή δωρεάν στειρώσεων από το Δήμο ή παροχή άλλων κινήτρωνγια ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. τριετία) των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων. Να δοθούν κίνητρα σε περίπτωση υιοθεσίας π.χ.bonusπαροχή δωρεάν τροφής ή μείωση δημοτικών τελών.
  3. Απόκτηση δωρεάν επαρκούς δημοτικού χώρου (π.χ. με παραχώρηση από το Δασαρχείο αρχικά μέχρι 50 στρεμμάτων) για τη δημιουργία Δημοτικού (ή διαδημοτικού) καταφυγίου προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.
  4. Δημιουργία σύγχρονου δημοτικού κτηνιατρείου που θα προσφέρονται δωρεάν ή πολύ φθηνές υπηρεσίες στους πολίτες σταδεσποζόμεναζώα ή και στα αδέσποτα.
  5. Καμπάνιες ενημέρωσης σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό με αφίσες , ραδιοφωνικά και τηλεοπτικάhappenings, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου με προγράμματα στα σχολεία.
  6. Επανίδρυση και ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας.
  7. Ίδρυση γραφείου κτηνιατρικής υπηρεσίας που θα στελεχώνεται με κτηνίατρο και θα έχει τον έλεγχο, την καταγραφή και ψηφιακή παρακολούθηση των αδέσποτων, καθώς και την ευθύνη  λειτουργίας οχήματος περισυλλογής τους.
     

Στόχος μας είναι: Καταγραφή/τσιπάρισμα –Στείρωση – Αιματολογικός έλεγχος –Προώθηση υιοθεσίας.

Ο κ. Ζαρακοβίτης Δημήτριος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήλωσε:

¨Ενώ υπάρχουν τόσα περιστατικά με φόλες και επιθέσεις στην πόλη μας, ενώ περιμέναμε απόψε η συμμετοχή να είναι μεγάλη, δυστυχώς είναι πολύ μικρή.

Γκρινιάζουμε όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, αλλά κανείς δεν είναι εδώ για να ακούσει απόψεις και λύσεις. Περίμενα περισσότερο κόσμο να μας θέσει προτάσεις, να διαφωνήσει με τις δικές μας και να προβάλει αντίλογο. Δεν σας κρύβω ότι προσωπικά και εγώ διαφώνησα σε πολλά πράγματα με τον επικεφαλή της παράταξης, αλλά μετά από πολύωρες συναντήσεις και αφού ενημερωθήκαμε πλήρως από τους αρμόδιους καταλήξαμε σε 7 κατευθυντήριες προτάσεις για τη λύση του προβλήματος. Είμαστε η μόνη παράταξη, και αν κάνω λάθος διορθώστε με, που ήρθαμε εδώ με λύσεις και προτάσεις, με πρόγραμμα υλοποιήσιμο και χρονοδιάγραμμα ενός έτους. Πρέπει να γίνουν τα πρώτα βήματα χρησιμοποιώντας παραδείγματα άλλων δήμων. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Χρησιμοποιούμε τα αποτελέσματα άλλων προτάσεων και προχωράμε μπροστά. Το επίπεδο συμπεριφοράς στα ζώα αντικατοπτρίζει το επίπεδο συμπεριφοράς στους ανθρώπους.¨

Κάποιες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν προς τον κ. Βόσνο ήταν σχετικά με πρότυπα θεματικά πάρκα για ζώα, για το αν θα ακολουθήσει παραδείγματα  άλλων πόλεων που έχουν αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα με τα αδέσποτα, για το τι συμβαίνει με τους κτηνιάτρους και αν υπάρχουν εθελοντές κτηνίατροι, τι γίνεται με τις στειρώσεις κλπ

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση ενός δημότη:
¨έχω πάει άπειρες φορές στο Δήμο παραπονούμενος για τα θηλυκά αδέσποτα τα οποία έχουν γεννήσει και επιτίθονται στον κόσμο. Κρίμα που δεν ήρθαν αυτοί που είχατε καλέσει (Φιλοζωική) , πήγα στη συνάντηση τους και ήμουν μάρτυραςενόςπινγκπονγκευθυνών  για το ποιος πήρε χρήματα μεταξύ Δήμου- δημοτικής κοινότητας και της Φιλοζωικής¨

Εν κατακλείδι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά διαλόγου, κάποιες από τις απορίες λύθηκαν, κάποιες όχι γιατί έλειπαν εκπρόσωποι της Φιλοζωικής αλλά οι παρευρισκόμενοι έφυγαν ομολογουμένως ικανοποιημένοι γιατί όπως κάποιοι είπαν:
¨ πρώτη φορά ακούσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα , τεκμηριωμένο, με προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για αυτότο σοβαρό πρόβλημα της καθημερινότητάς μας . Μακάρι να ακολουθούσαν κι άλλοι το παράδειγμά του

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βόσνος: Προτάσεις αλλά χωρίς αντίλογο για τα αδέσποτα


8 Σχόλια

Βόσνο ήσουν 5 χρόνια με τον Παυλή και αντιδήμαρχος γιατί δεν τα κάνατε αυτά που λες ;

Καλέ μου Δημήτρη, δεν θα παίξω το χαρτί ότι ήσουν 5 χρόνια στα πράγματα και είχες από πρώτο χέρι την δυνατότητα να πάρεις πρωτοβουλίες. Τώρα, 13 ημέρες πριν τις εκλογές σε έπιασε ο πόνος για ανοιχτό διάλογο και μάλιστα έχεις και το θράσος να εγκαλείς τόσο την δημοτική αρχή όσο και τον κόσμο που δεν ήρθε; Τα σκέφτεσαι πριν τα πεις; Σε τι διαφέρει αυτή η πρωτοβουλία σου από το γεγονός ότι ο Παυλής θυμήθηκε να στρώσει άσφλατο στην Τρίπολη, τώρα; Έλα ρε Δημήτρη, λίγο έλεος. Η φιλωζωϊκή καλά έκανε και δεν ήρθε, την επόμενη μέρα πρέπει να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο, όποιος κι αν είναι.

Καλέ μου φίλε κληθηκατε να συζητήσετε και δεν πήγατε ποτέ . Κοιτάτε που θα γύρει η μπίλια για να απευθυνθείτε στην εκάστοτε δημοτική αρχή.. Σας αρέσει ή όχι είναι η μοναδική παράταξή που έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα.. Μιλάτε για φόλες και δαγκώματα αλλά όταν είναι να πάτε ενα βήμα μπροστά κρύβεστε πίσω από κόμματα.. Αφηστε τα σάπια.. Δεν περνάνε πια..

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα, την καλύτερη και ουσιαστικότερη προεκλογική εκστρατεία την κάνει ο Βόσνος, δυστυχώς. Τον ψιλοκοροϊδεύουμε όλοι, αλλά μας βάζει τα γυαλιά και λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν δεν κάνω λάθος ήσουν δήμαρχος στην Τεγιάρ και μετά αντιδήμαρχος στην Τριπολη αυτά δεν ξεχνιούνται , δεν μας είπες τελικά αφού ήσουν στα πράγματα πεντα χρονια δεν κάνατε τίποτα για τα αδέσποτα , λυπάμαι αλλά μας κοροϊδεύεται .

Δηλαδή ρε Δημήτρη, θα πληρώσω εγώ την στείρωση και την τροφή των αδέσποτων αλλά και των δεσποζομενων. Ωραίος. Με την δική μου τσέπη έφτιαξε ςφοβερη πρόταση. Και ο σκυλοφιλικος πάλι κρύφτηκε, τώρα που θα έπρεπε να συζητήσει. Μπράβο ρε λεβέντες.

Το ότι πληρώνουμε 1300 εδώ και 2 Χρόνια ενοίκιο σε χώρο κενο εσύ που έκανες το σχόλιο δεν σε πειράζει ρε @ η στειρωση σε πειραξε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.