Τα «πολιτικά τρίγωνα» και η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τα «πολιτικά τρίγωνα» και η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάιος 11, 2019 - 11:35
4 σχόλια

Τελικά, υπάρχει περιθώριο συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο;

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, υπάρχει, ακόμα κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για «ξεκάθαρη γαλάζια νίκη στις 13 Περιφέρειες της χώρας» και για νεοδημοκρατικό «συμβούλιο περιφερειαρχών», σύμφωνα με τη δική του αντίληψη για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού.

Ή έχουν δει στη ΝΔ ότι χάνουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ρίχνουν γέφυρες από τώρα, ή ο βουλευτής εκφράζει ξεκάθαρα προσωπικές εκτιμήσεις. Αλλά: στις κρίσιμες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιφερειακές εκλογές, όπου ο Κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για καθαρή νίκη, χωρούν προτάσεις συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ από τώρα και προσωπικές εκτιμήσεις;

Ο βουλευτής Αρκαδίας εξέφρασε την άποψη στο Axion TV, ότι ο κ. Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΓΓ Υποδομών της κυβέρνησης Γιώργο Δέδε, ο οποίος κατεβαίνει με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, επειδή ο ίδιος τον θεωρεί «ηθικό».

Πλέον το κόμμα της ΝΔ δεν στοχεύει στην «ξεκάθαρη γαλάζια νίκη και στις 13 Περιφέρειες»; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να κατατροπώσει τον ΣΥΡΙΖΑ παντού;

Πέρα από αυτό, και ενώ προχθές ο κ. Βλάσης έριχνε γέφυρες στον Δέδε, μόλις χθες κατηγόρησε από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για «πολιτικό τρίγωνο» με Τσίπρα και Παυλή.

Έκανε λόγο για άριστη σχέση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Τατούλη, αναφερόμενος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, και μέσα σε όλα αυτά μίλησε για τις προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Τρίπολης για τα έργα στις εισόδους της πόλης, που ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα τρίγωνο Τσίπρα – Τατούλη – Παυλή και όλοι μαζί κοιτούν πώς θα παραμυθιάσουν τον κόσμο».

Δηλαδή: Κατά τον κ. βουλευτή, ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός, όποιος και να είναι, και ένας εκλεγμένος περιφερειάρχης, όποιος κι αν είναι, δεν πρέπει να έχουν καλή συνεργασία επειδή ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους. Μια Περιφέρεια, όποια κι αν είναι, δεν πρέπει να συντρέχει έναν Δήμο όταν αυτός δεν έχει ούτε πόρους ούτε την ικανότητα, στην τελική, να στρώσει έναν δρόμο.

Αλλά: ο κ. Νίκας, παρ' ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει ξεκάθαρη νίκη παντού, μπορεί να συνεργαστεί με τον Γιώργο Δέδε του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξοδέψει πολλή ενέργεια για να συσπειρώσει τον κόσμο της γύρω από τους εκλεκτούς της και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμηθείτε τι έγινε με τις διαγραφές κάποιων που έμειναν στην παράταξη Τατούλη -που δεν λες ότι ΝΔ και «Νέα Πελοπόννησος» ιδεολογικά χωρίζονται από βαθύ ρήγμα.

Και τώρα, προεκλογικά, προτείνεται συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Συμπέρασμα; Ο βουλευτής Αρκαδίας με έναν σμπάρο προσπάθησε να ρίξει τρία τρυγόνια: Τσίπρα, Τατούλη και Παυλή. Τον Τσίπρα ως καθαρό πολιτικό αντίπαλο, τον Τατούλη ως αντίπαλο γενικώς και τον Παυλή ως... τι, αλήθεια;

Και τα τρία πρόσωπα συνεργάστηκαν στο πλαίσιο των θεσμικών τους ρόλων, πάντως, και αν αυτό είναι μεμπτό ή σκοτεινό κατά τον κ. βουλευτή μένει να μας το πει ξεκάθαρα.

Ο κ. Παυλής βέβαια συνεργάζεται ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά -χαρακτηριστικά χθες το κόμμα έστειλε SMS στα μέλη του στην Αρκαδία να παραστούν στην προεκλογική συγκέντρωση του κ. Παυλή.

Επομένως, αν στη ΝΔ καλοβλέπουν μια συνεργασία με τον Δέδε, πάμε για... νέο πολιτικό τρίγωνο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Παυλή;

Βάσει όλων όσα λέει ο κ. βουλευτής, πάντα.

Τον οποίον δεν ακούσαμε να μιλάει για τον ΦιλόΔημο και τα χρήματα που μοιράζει στους Δήμους, προεκλογικά, χρήματα τα οποία διαφημίζονται ως εξασφαλισμένα από τον Δήμο Τρίπολης και επάνω στα οποία εν πολλοίς στηρίζεται ο προεκλογικός αγώνας του νυν δημάρχου, αλλά το τυράκι στη φάκα είναι ο ένας δρόμος που έστρωσε, ύστερα από μύριες όσες αγκυλώσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Τρίπολη.

Αλήθεια, οι καθαρόαιμοι νεοδημοκράτες στο ψηφοδέλτιο του καθαρόαιμου νεοδημοκράτη Παναγιώτη Νίκα, θα προτιμήσουν να συνεργαστούν με τον κ. Δέδε, κι ας απέχουν μίλα μακριά ιδεολογικά;

Ή θα έχουμε μια επανάληψη των ημερών του 2014;

Κάτι που δεν βλέπω να φοβάται ή να αποκλείει η ΝΔ.

Γαλανιάδη Εύα


4 Σχόλια

Αυτά που λέει ο κύριος βουλευτής επιβεβαιώνει η στάση της πόλης για το ζήτημα που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Προς γραφείο τύπου αξιοτίμου κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η σημερινή θέση του Δέδε αποδυκνείει πως μια καρέκλα τον καλύπτει (όπως όλους τους πασόκους στον ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό λέει πιό πολιτισμένα και ο βουλευτής.

Δηλαδή ο βουλευτής δεν ενδιαφέρεται για τη καρέκλα ? Εδώ η οικογένεια του αρχηγού σου 60 χρόνια σε αυτή τη καρέκλα χρωστάει την ύπαρξη της.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.