«Τριγμοί» στη Νέα Δημοκρατία για Νίκα - Αμείλικτα ερωτήματα και λυπηρές διαπιστώσεις

«Τριγμοί» στη Νέα Δημοκρατία για Νίκα - Αμείλικτα ερωτήματα και λυπηρές διαπιστώσεις

Μάιος 02, 2019 - 12:20
16 σχόλια

Τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα, και ύστερα από τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία Παναγιώτη Νίκα περί του DNA των Μεσσηνίων και το «ο σαϊτοπόλεμος δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στην τηλεόραση του ANT1 και είπε ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν, χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και εκλεκτού του στην κούρσα για την Περιφέρεια, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθούν όλα τα έθιμα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, όπως ο σαϊτοπόλεμος, οι ρουκετομαχίες και οι μπαλωθιές.

Κυρίως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το κυβερνών κόμμα εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τον θάνατο του άτυχου εργαζομένου. Και πολύ λιγότερο υπερασπίστηκε τον «εκλεκτό» του, κ. Νίκα. Εξάλλου, η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του δημάρχου Καλαμάτας είναι έκδηλη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκε από σύσσωμο τον Τύπο που πρόσκειται στη ΝΔ. Αλλά και τα ερωτήματα πλανώνται αμείλικτα, ύστερα από τη δημοσίευση των εγγράφων με την υπογραφή του δημάρχου για τη διοργάνωση του γεγονότος.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Νίκας δεν άφησε και πολλά περιθώρια για να τον υπερασπιστεί με μεγαλύτερο σθένος ο αρχηγός του κόμματός του. Πρώτον, διότι επί δώδεκα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας δεν έχει κάνει το παραμικρό για να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής ο σαϊτοπόλεμος. Ίσα-ίσα που ο ίδιος είχε φέρει το 2015 το έθιμο από τα σφαγεία στο κέντρο της Καλαμάτας. Δεύτερον, επειδή την επομένη του θανατηφόρου ατυχήματος το μεσημέρι, και μετά τις δηλώσεις του που ξεσήκωσαν πανελλήνια κατακραυγή, είχε πάει να κηρύξει την έναρξη των ιπποδρομιών στο Πλατύ. Και, τρίτον, μόνο τα πλάνα από τον τόπο διεξαγωγής του εθίμου αυτού που κοστίζει 12.000 ευρώ στους πολίτες της Καλαμάτας αποδεικνύουν το πόσο επικίνδυνο είναι για τους θεατές αλλά και για τους συμμετέχοντες.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει μιλήσει για ενδεχόμενη, ύστερα από συνεννόηση με την Πολιτεία, κατάργηση του εθίμου, ο κ. Μητσοτάκης πήρε θέση υπέρ της κατάργησης ξεκάθαρα, «σώζοντας», με κάποιο τρόπο, τα προσχήματα που δεν κατόρθωσε να σώσει ο δήμαρχος.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στις εκλογές για να ακουστούν όσοι, παρασκηνιακά, υποστηρίζουν ότι σε άλλη χρονική συγκυρία ο δήμαρχος Καλαμάτας θα δεχόταν πιέσεις για να εγκαταλείψει την κούρσα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθούν οι εξής λυπηρές διαπιστώσεις: Πρώτον, ουδείς των πολιτικών αρχηγών ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τα συγκεκριμένα επικίνδυνα έθιμα που κάθε χρόνο έχουν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς -πόσω μάλλον να μιλήσει ανοιχτά για κατάργησή τους. Κι αν δεν έχανε τη ζωή του ένας άνθρωπος εφέτος, κι αν δεν είχαμε και εκλογές, να προσθέσω, διότι και άλλες φορές είχαμε θύματα αλλά δεν είχε πάρει ο πόνος την πολιτική ηγεσία, κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί με όλα τούτα.

Δεύτερον, η ΕΛ.ΑΣ είναι απούσα όλες αυτές τις ημέρες. Δεν είναι η Αστυνομία υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών; Είχε ελέγξει; Ποιος αξιωματικός είχε δώσει την έγκριση για τα -ανύπαρκτα- μέτρα ασφαλείας;

Τι θα πει «είναι ημιπαράνομη» η διοργάνωση του σαϊτοπολέμου; Δεν είναι παράνομη η χρήση του μπαρουτιού στη χώρα μας;

Τι θα πει γίνεται γλέντι, αν πέσει και κανένας πυροβολισμός δεν χάθηκε ο κόσμος; Χαροπαλεύει ένα κορίτσι 8 ετών, και πριν από δύο χρόνια είχε σκοτωθεί ένας 11χρονος στο σχολείο του στο Μενίδι. Γλέντι είχε και ο Έλληνας που έριξε τη σφαίρα προχθές στη Θήβα και τραυμάτισε το κορίτσι, γλέντι και ο Ρομά που είχε πυροβολήσει στο Μενίδι και σκότωσε το αγόρι.

Προχθές οικογένεια που κάτι γιόρταζε στην Τρίπολη είχε ανάψει πυροτεχνήματα στην αυλή της. Όχι σε κάποια ταράτσα, τουλάχιστον, αλλά στην αυλή της.

Όταν υπάρχει παρανομία, είναι υποχρέωση των Αρχών του τόπου να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και να επαναφέρουν τους παρανομούντες στην τάξη. Είτε είναι δήμαρχοι είτε πολίτες.

Παρά το κόστος, πολιτικό ή άλλο, στις μικρές κοινωνίες μας.

Γαλανιάδη Εύα


16 Σχόλια

Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και ακόμα περισσότερο ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ που ασχολούνται με την προσωπική προβολή τους παρα με τα προβλήματα του τόπου. Σε μια άλλη ευνομούμενη κοινωνία θα είχαν παραιτηθεί και οι δυο την ίδια στιγμή. Αντ' αυτού προτιμούν να παίζουν με τις λέξεις και να χρησιμοποιούν το τραγικό αυτό γεγονός για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ντροπή και τω δυο...

Κα Γαλανιάδη, στο αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου που σκοτώθηκε πριν περίπου 1 μήνα ένας Άγγλος αναρριχητής, γιατί εκεί δεν ασχολήθηκε ουδείς (και εσείς....) με το θέμα ???? Εκεί δεν υπάρχουν ευθύνες της πολιτείας ή του δημάρχου ή του Περιφερειάρχη ??? Με τίνος ευθύνη, με τι μέτρα ασφαλείας και υπό τίνος την επίβλεψη, λειτουργεί εκεί το "Τουριστικό προϊόν" του αναρριχητικού πάρκου ??? Αλλά βέβαια ξέχασα...... - Εκεί το πάρκο λειτουργεί υπό τις ευλογίες της "Μυθικής Πελοποννήσου" του πατριάρχη Πέτρου Τατούλη !!!!!! (οπότε όλοι κάνουν μόκο.....)

@13:37 Με τη "μικρή" διαφορά ότι τις δηλώσεις για το DNA των Μεσήνιων όσον αφορά το σαϊτοπόλεμο, δεν τις έκανε ο περιφερειάρχης αλλά ο δήμαρχος Καλαμάτας, δηλαδή ο Νίκας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πώς έχει μερίδιο ευθύνης ο περιφερειάρχης; Έπρεπε να είχε μπει στο ηλίθιο μυαλό του Νίκα και να είχε προβλέψει τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε; Να παραιτηθεί ο Τατούλης επειδή έκανε τέτοιες δηλώσεις ο μπαρμπα-Νίκας; Τι βλακείες κάθεσαι και γράφεις; Η διοργάνωση του σαϊτοπόλεμου είναι ευθύνη του δημάρχου. Τα "προβλήματα του τόπου" που δεν ασχολούνται, είναι ο σαϊτοπόλεμος; Καλά ντιπ στόκος είσαι;

Απογοήτευση.... ο ένας χειρότερος από τον άλλο...έχει παραμελήσει ο κόσμος όλος... ζούμε την χειρότερη εποχή....

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ . ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ !

Συγκρίνετε ανόμοια γεγονότα. Στο Λεωνίδιο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος που ήταν επιλογή του να κάνει αυτό το σπορ. Η υπόθεση ερευναται. Οπως και ιμο θανατος ορειβατων σε σνα φαραγγι προσφατα. Στην Καλαμάτα με υπογραφή δημάρχου και χωρις καμια προστασια απο την αστυνομία κινδύνευσαν δεκάδες άνθρωποι, σκοτώθηκε ένας, τραυματίστηκαν κι αλλοι. Ειναι αλλο πράγμα τα εξτριμ σπορ και άλλο να σκοτωνεσαι επειδη δημος και αστυνομια ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ και παιζουν με το μπαρούτι.

23:20 Η αστυνομια και μονο ειναι υπεύθυνη και να βρει μια λυση ακομα και να ακυρωσει την εκδηλωση ,και αν γινει να εχει μετρα ασφαλειας για τους θεατες ,οπως και στα γηπεδα οταν σκοτωνονται οι καφροι πρεπει να τους συλλαμβάνει επιτοπου δεν μπορει να ριχνουν ευθυνες στον εκαστοτε δημαρχο και περιφερειαρχη.Αλλα τι γραφω Μαυρο και στα 2 λαμογια ΤατουΝικα

Θέλω να δω που θα κρυφτούν οι της ΝΔ που καταφέρθηκαν εναντίον του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη μετά την εντολή του κ. Κούλη για κ. Νίκα..... έλεος ΝΔ μην τρως τα δικά σου παιδιά! Πόσοι τοπικοί μελλοντικοί ηγήτορες της ΝΔ "κάηκαν";

Ο τρόπος γραφής και οι χαρακτηρισμοί σου, αποδεικνύουν περίτρανα το επίπεδο σου οπότε και δεν θα ασχοληθώ να σου απαντήσω. Βάλε μόνο, αν θες, το ομολογουμένως μικρό μυαλουδάκι, σου να σκεφτεί (sic) την έννοια της λέξης περιφερειάρχης.

Ο πητερ είναι χειρότερος από όλους μιας κ το βουλώνει κ δεν παίρνει θέση Ευκαιριακος όπως πάντα περιμένει να κερδίσει από όλο αυτο

Για τη διενέργεια του σαιτοπολεμου δεν θα έπρεπε να έχει εκδοθεί και κάποια άδεια από κάποιον δημόσιο φορέα (αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, αστυνομική αρχη......); Έτσι απλά ο καθένας μπορεί να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, χωρίς άδεια και έλεγχο;

ΛΟΙΠΟΝ ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ , Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΤΗΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ . ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΟΧΟΥΣ . Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ . ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΝΙΚΑ .

Και τον Νικα να μαυρισουμε ολοι μας ,ο Τατουλης δεν Εκλεγεται παλι .

Για μια τόσο επικίνδυνη εκδήλωση δεν μπορεί να εκδίδει άδεια ο Δήμος, αλλά κάποιος άλλος φορέας. Ποιος φορεας εγκρινει τις εκδηλωσεις (πολιτιστικες, αθλητικες κλπ) που γίνονται σε καθε νομό, ο καθε δημος; Ας δώσει κάποιος την σχετική νομοθεσία.

ΜΟΝΟ οι δημοτικές αρχες και οι προηγούμενες από τον Νίκα υπέγραφαν για τον σαιτοπολεμο. Δημος, αστυνομία, ΦΑΡΙΣ. και τωρα τρωγονται μεταξυ τους ποιος φταιει. πολλα εχει κανει ο τατουλης αλλα υπευθυνος για αυτο δεν ειναι. ο Νικας έβαλε την υπογραφη του και απο την πρωτη ώρα επρεπε να είναι κατηγορουμενος... http://www.arcadiaportal.gr/news/saitopolemos-sto-kentro-tis-kalamatas-me-apofasi-nika-12000-eyro-kostos-picsvid

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.