Γιάννης Κατσίρης: Η Αρκαδία μας αξίζει το καλύτερο (pics)

Γιάννης Κατσίρης: Η Αρκαδία μας αξίζει το καλύτερο (pics)

Απρίλιος 25, 2019 - 12:33
19 σχόλια

 Mε τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της  παράταξης του κ. Παναγιώτη Νίκα «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» Γιάννη Κατσίρη περπατήσαμε στην Τρίπολη το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Ο κ. Κατσίρης μίλησε για τους λόγους που αποχώρησε από την παράταξη του κ. Τατούλη, αλλά και για τους νέους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη πενταετία.

Γιατί επιλέξατε να ακολουθήσετε την παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» και τον κ. Νίκα;

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός που καλείται να ενσαρκώσει «τα οράματα», τις «αρχές», τις «αξίες» της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της. Από την πρώτη στιγμή η Ν.Δ έδωσε πολιτική χροιά και πολιτικά χαρακτηριστικά στη  μάχη των Περιφερειακών Εκλογών. Δεν το κάνει για να ισχυριστεί το βράδυ της 26ης ή της επόμενης Κυριακής, που θα έχουμε πια ολοκληρωμένα αποτελέσματα, ότι κέρδισε έναν μεγάλο αριθμό Περιφερειών-κάτι βέβαια που θα συμβεί. Το κάνει γιατί θεωρεί τους Περιφερειάρχες συμμέτοχους στη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική. Βρισκόμαστε προ μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής για τη χώρα και οι περιφερειάρχες είναι οι βασικοί αρωγοί στην υλοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής.

Όλα τα Πολιτικά Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στηρίζουν συγκεκριμένους Περιφερειάρχες, διότι θέλουν  όσο το δυνατόν περισσότεροι Περιφερειάρχες, την επόμενη μέρα, να συμμερίζονται τη δική τους αναπτυξιακή φιλοσοφία. Αυτό σημαίνει ότι ο  αναπτυξιακός σχεδιασμός, το όραμα, και η  φιλοσοφία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης θα πρέπει όσο το δυνατόν να συμπίπτει με τις απόψεις, τα οράματα και τους σχεδιασμούς των εκλεγμένων Περιφερειαρχών.

Σαφώς δεν γίνεται να σχεδιάζουμε Περιφερειακή ανάπτυξη, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι Περιφέρειες.

Ο Παναγιώτης Νίκας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Γνώστης της αυτοδιοίκησης, με πολύχρονη προσφορά, άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα, είναι ικανός να υπηρετήσει με επιτυχία την ανάγκη να αλλάξει σελίδα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ταυτόχρονα να ενσαρκώσει τα οράματα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Ν. Δ.

Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ υποστήριξε στην παρουσίαση του Παναγιώτη Νίκα εδώ από την Τρίπολη ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο αρχηγός της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» έχει σχέδιο,  όραμα και  πάθος για την Περιφέρεια. Βλέπει τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, αλλά βλέπει και τα μεγάλα πλεονεκτήματα και προοπτικές της Πελοποννήσου. Είναι αυτός, που μπορεί βγάλει  την Περιφέρεια από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσει εκεί που της αξίζει. 

Τι ήταν αυτό που σας ενόχλησε στην παράταξη του κ. Τατούλη και θελήσατε να αλλάξετε «μέτωπο» και ποιο είναι το σχόλιό σας για το έως σήμερα έργο της διοίκησης της περιφέρειας;

Δεν υπάρχει «ενόχληση» ή κάτι σχετικό που έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με τις ακολουθούμενες πολιτικές. Το 2014 εντάχθηκα στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Πελοποννήσου», όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, από εδώ, από το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, είπε ότι στηρίζουμε τον νυν Περιφερειάρχη για το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει στο Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως για το ότι έδωσε λύση στο μεγάλο θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Πέντε χρόνια μετά (2019) και ενώ η χώρα μας πληρώνει 13 εκατ./€ σε πρόστιμα το χρόνο για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, είμαστε στο ίδιο σημείοή ακόμα και πιο πίσω αφού, ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν έχουμε ούτε την γη δική μας, δηλαδή το χώρο που θα εγκατασταθούν οι μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλαδή μιλάμε για πλήρη αποτυχία.

Και εδώ, στο πλαίσιο της αυτοκριτική μας, αναγνωρίζουμε ότι εμπιστευτήκαμε άτομα που ήταν κατώτερα των περιστάσεων τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή καιχειριστήκαν τα μεγάλα αυτά θέματα με προχειρότητα και επιπολαιότητα, καθώς εξέθεσαν το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής.

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο έργο έχουν δοθεί χιλιάδες ευρώ σε Εταιρείες Συμβούλους ΣΔΙΤ και σε Νομικά Γραφεία για την υποστήριξή του.

Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας έχω να σας επισημάνω ότι το έργο της διοίκησης εξαντλείται κυρίως σε μικρά έργα στερώντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμους ανθρώπινους και υλικούς πόρους από τα μεγάλα και σημαντικά. Η διοίκηση ασχολήθηκε με πλήθος Προγραμματικών Συμβάσεωνμε Δήμους, Ν.Π.Δ.Δ. και φορείς, αλλά καιΠρογραμματικές Συμβάσεις με Αναπτυξιακές Εταιρείες για υλοποίηση κυρίως υπηρεσιών, όπως π.χ. στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε δυο τέτοιες προγραμματικές συμβάσεις με την «Πελοπόννησο Α.Ε.»

«Η Ανάπτυξη και η Προαγωγή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Περιφέρεια Πελοποννήσου», ύψους 143.000,00€ με καταβολή ποσού 50% με την υπογραφή της παρούσας και το 40% σε 2 μήνες.
«Η Ανάπτυξη και η Προαγωγή του εθελοντισμού στη Περιφέρεια Πελοποννήσου», ύψους 143.000,00€ με καταβολή ποσού 50% με την υπογραφή της παρούσας και το 40% σε 2 μήνες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να δώσουν σοβαρή ανάπτυξη στην Π.Ε Αρκαδίας. Ποια είναι τα πέντε μεγάλα ζητήματα για τα οποία θα δώσετε τους αγώνες σας:

Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους απαιτείται σοβαρή προσπάθεια για την ανάπτυξη του Νομού Αρκαδίας.

Καταρχάς βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, θεωρώντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη άλλων σημαντικών τομέων (π.χ. τουρισμός)  κυρίως όμως για την ασφάλεια των συγκοινωνιών και μεταφορών. Συγκεκριμένα:

Προώθηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου  Αρχαία Ολυμπία-Αρκαδία.
Προώθηση κατασκευής/ανακατασκευής του ανατολικού άξονα Κυπαρίσσι-Άστρος-Ναύπλιο.
Προώθηση κατασκευής/ανακατασκευής του κεντρικού άξονα Χάνια Κούβλι-Καστρί-Αγ. Πέτρος-Άστρος.
Προώθηση κατασκευής/ανακατασκευής του αρχαιολογικού άξονα Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Γέφυρα Σέκουλα.
Βελτίωση της πρόσβασης στο Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.
Ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού Τρίπολης-Άστρους.
Βελτίωση του συνόλου του επαρχιακού δικτύου (σήμανση, ασφαλτόστρωση, φωτισμός κ.α.).

Δεύτερο ζήτημα ανάπτυξης είναι ο πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγικός τομέας. Συγκεκριμένα:

Αξιοποίηση της Λίμνης Τάκα με την κατασκευή δικτύων άρδευσης σε Τεγέα, Κορύθιο & Μαντινεία.
Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στη Βόρεια Κυνουρία (Κάτω Βέρβενα) με νερά από τον Ανάβαλο, έργο υλοποιήσιμο μετά την εκπόνηση ήδη από το 2015 των Σχεδίων Διαχείρισης των Υδάτων στο Υδατικό Διαμέρισμα της Ανατολικής Πελοποννήσου, προκειμένου να αρδευτεί ο κάμπος στο Άστρος, Κορακοβούνι, Αγ Ανδρέα και  Δολιανά.
Βελτίωση του αγροτικού δικτύου και της προσβασιμότητας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις
Προστασία της ελαιοπαραγωγής/δακοκτονία.
Προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών, πιστοποιήσεις και προστασία ονομασίας προέλευσης των τοπικών προϊόντων (κρασί, μήλα, μελιτζάνες κ.α.) και προβολή των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων του νομού μας.
Ένταξη της Τρίπολης, της ΒΙΠΕ αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου στο δίκτυο του Φυσικού Αερίου κάτι που θα μειώσει κατά 40% το ενεργειακό κόστος επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Δεν είναι δυνατόν σε πόλεις με λιγότερο πληθυσμό από την Τρίπολη όπως  Άμφισσα, Λιβαδειά, Θήβα, Καρπενήσι να φτάνει σύντομα το Φυσικό Αέριο και οι πόλεις της Πελοποννήσου να είναι εκτός .
Αξιοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη  Δίκαιη Μετάβαση-προσαρμογή του λιγνιτικού τομέα και διατήρηση θεσμών εργοστασίων στη Μεγαλόπολη με διασφάλιση θέσεων εργασίας.
Λειτουργία εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων στην Τρίπολη αλλά και σε άλλες περιοχές (Βυτίνα, Λεωνίδιο κ.α.).

Ο τουρισμός είναι ένα σημαντικό πεδίο ανάπτυξης για την Αρκαδία με συγκεκριμένες προτάσεις όπως:

Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πολιτιστικός, θρησκευτικός, ορειβατικός, αθλητικός-προπονητικός, αγροτουρισμός, τουρισμός για την Τρίτη ηλικία).
Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών.
Προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας σε συντονισμό με φορείς και επιχειρήσεις.
Υποδομές πρόσβασης και προβολής των θρησκευτικών προορισμών (Ιστορικές ιερές μονές Μαλεβής, Ελώνης, Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, Λουκούς, Φιλοσόφου κ.α.).
Προβολή και ανάδειξη των ορεινών όγκων και αναβάθμιση των υποδομών στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου.

Ως προς τον πολιτισμό και τη νέα γενιά σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και τον αθλητισμό προτείνουμε:

Δημιουργία προπονητικού Κέντρου Υψηλών Προδιαγραφών με αξιοποίηση των κατασκηνώσεων στην Βυτίνα, φροντίδα και συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ουσιαστική στήριξη των αθλητικών φορέων και συλλόγων του Νομού και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πελοποννήσου στη Super Leage, τον Α.Γ.Σ. Αστέρα Τρίπολης.
Χάραξη και στήριξη της πολιτιστικής πολιτικής με χαρακτηριστικά τη συνεργασία, την ποιότητα και την εμβέλεια των εκδηλώσεων (π.χ. αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης).
Συντήρηση και διάσωση μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων (Κάστρο Καρύταινας, Ρωμαϊκή Έπαυλη Ηρώδη του Αττικού, Πύργο Πλαπούτα κ.α.).
Ουσιαστική στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και γενικότερα της εκπαίδευσης  από την Περιφέρεια σε όλους τους τομείς.

Τέλος, στον τομέα της διοίκησης οι προτάσεις μας αφορούν :

Νέο οργανισμό οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατασκευή Διοικητηρίου  στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ενιαία στέγαση των υπηρεσιών.
Άμεση εισαγωγή του διπλογραφικού συστήματος.
Διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Πώς σκοπεύετε να συνεισφέρετε στα προβλήματα της κοινωνίας; Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή;

Η κοινωνία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τα οποία επιτείνονται λόγω της οικονομικής ύφεσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Προτεραιότητα για το Νομό μας έχει η στήριξη της οικογένειας, κυρίως η ενίσχυση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αφού δυστυχώς η Αρκαδία έχει «γερασμένο» πληθυσμό.

Ταυτόχρονα ουσιαστική βοήθεια στη γυναίκα ως εργαζόμενη και ως μητέρα.
Ουσιαστική στήριξη του συστήματος υγείας, με αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού.
Στήριξη των υπερηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Πολιτική κοινωνικής ένταξης των Ρομά.
Ουσιαστική βοήθεια για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε  να στείλετε στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος πρέπει  ν’ αλλάξει σελίδα και στο ιστορικό γύρισμα αυτής της σελίδας, οφείλουμε να βοηθήσουμε οι πάντες!

Η Πελοπόννησος και η Αρκαδία μας αξίζει καλύτερα, προτεραιότητά μας είναι τα Μεγάλα Έργα, αυτά που συμβάλουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Έργα ολοκληρωμένα και λειτουργικά, έργα που να δικαιώνουν τη συμμετοχή μας στα κοινά.

Η τουριστική ανάπτυξη, η στήριξη της γεωργίας, η ασφάλεια και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, η σωστή τουριστική προβολή, έργα άρδευσης, η σύνδεση με το Φυσικό Αέριο είναι πρώτη προτεραιότητα.

Θέλουμε να βλέπουμε την Περιφέρεια μας μέρα με τη μέρα να μεταμορφώνεται σε ένα πρότυπο υγειούς και αειφορικής ανάπτυξης, με κέντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, με ποιότητα στην καθημερινή ζωή αλλά και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Όλοι μαζί προχωράμε  ενωμένοι, κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Σας ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας και να μου δώσετε την ευκαιρία να αγωνιστώ για τον τόπο που ονειρευόμαστε.

Έφη Καστραντά

 


19 Σχόλια

4,5 χρονια διπλα στον Πετρο ηταν καλα τωρα σου βρωμισε ξαφνικα ...Η καλπη θα ειναι σκληρη μαζι σου φιλε Γιαννη

Ο Γιάννης είναι λεβεντιά γιατί δεν πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες του ...... και αυτό είναι το δύσκολο

Οποίος ψηφίζει Τατούλη καλύτερα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ από την 1η Κυριακή , γιατί την 2η Κυριακή θα συνεργαστούν για να μην γίνει Μπλέ η Πελοπόννησος.

Ελεος ρε Γιαννη ,σταυροποδι εκει που αναπαυονται τα οστα του ηρωα και αρχιστρατηγου μας.

Γιαννάκη αλήθεια πόσες ώρες εχεις μπει σε τάξη όλο σε εκδηλώσεις σε θυμάμαι και κάπου κάνεις δήθεν το διευθυντή που σε έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι άδικο να λέτε τον Κατσίρη κωλοτούμπα γιατί στηρίζει μόνο τη ΝΔ σταθερά όλα τα χρόνια.

ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΙΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ . ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ .

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ . ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ , ΠΕΣ ΣΤΟ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΟΤΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ .

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ , ΛΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ; ΗΔΗ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ , ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ . ΔΕΝ Κ@Λ@ΝΕΙ , ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ !

Ρε φίλε υπάρχουν ιδέες και αξίες σ' αυτούς. Η καρέκλα μετράει. Επειδή το Γιάννη τον γνωρίζω καλύτερα από σένα, θα μετρούσαν οι ιδέες και αξίες αν πήγαινε σπίτι του.

Φίλε δεν έχεις δίκιο. Μπορεί να κριτικάρουμε σε ότι οτιδήποτε το Γιάννη, αλλά στη δουλειά του δεν έχεις το δικαίωμα.

Καλη Επιτυχία Γιάννη και Καλή Ανάσταση σε όλους μας άστους γυρολόγος να λενε η ηθική η τιμιότητα και η αλήθεια θα λάμψουν ... !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.