«Για το βανδαλισμό – βεβήλωση του μνημείου των εκτελεσθέντων στον Άγιο Θανάση»

«Για το βανδαλισμό – βεβήλωση του μνημείου των εκτελεσθέντων στον Άγιο Θανάση»

Απρίλιος 24, 2019 - 19:15
17 σχόλια

Τις προηγούμενες μέρες θρασύδειλα φασιστοειδή, με την κάλυψη του σκοταδιού της νύχτας, βεβήλωσαν το  μνημείο που έστησε το ΚΚΕ το 2015  για τους εκτελεσμένους ήρωες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ που καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Έκτακτο Στρατοδικείο –θανατοδικείο  της Τρίπολης  και εκτελέστηκαν την περίοδο 1947 – 1949

 Θυμίζουμε ότι  το μνημείο έγινε για να τιμήσει τους εκτελεσμένους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ με αποφάσεις του έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης (1947-'49). 
επαναλαμβάνουμε αυτό που είχαμε τονίσει και κατά τα εγκαίνια του μνημείου  ότι όλα τα στοιχεία που το απαρτίζουν  , από την πέτρινη μάντρα μέχρι το βράχο με τα λόγια της ηρωικής δασκάλας Αθηνάς Μπενέκου, έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους στο μνημείο . 

Οι βάνδαλοι τα   φασιστοειδή, οι  απόγονοι των συνεργατών κατακτητών Γερμανών και Βουλγάρων, των γερμανοντυμένων  δοσίλογων, μέσα στη νύχτα, βεβήλωσαν και βανδάλισαν το μνημείο . 

Με την πράξη τους επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία  
Τους λέμε λοιπόν   για να το πάρουν απόφαση μια και καλή
 

Δεν κάνουμε πίσω, όσο και να βεβηλώνουν τα μνημεία εμείς θα τα ξαναχτίζουμε και θα κάνουμε καλύτερα. Και 100 φορές να τα σπάσουν, 101 θα τα ξαναφτιάξουμε.

Το μόνο που πετυχαίνουν με αυτές τις ενέργειες  είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Με αφορμή το βανδαλισμό καλούμε τους φορείς της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, τα σωματεία,  τους συλλόγους,  τους φορείς της τοπικής διοίκησης να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς , να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο η δημιουργία του πάρκου των αλύγιστων, στον ευρύτερο χώρο του μνημείου.

Οι βανδαλισμοί δυναμώνουν την απόφασή μας  να συνεχίσουμε την προσπάθεια να υλοποιηθεί η δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά με    την απαλλοτρίωση όλου του χώρου και τη δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά .

Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά και με την ψήφο τους, την μοναδική δύναμη που παλεύει  αταλάντευτα ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό, τη ΧΑ, το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπείρωσης στην περιφέρεια και τους δήμους. 

Καλούμε όσους διαμένουν η εργάζονται στην περιοχή να πάρουν πρωτοβουλίες  να περιφρουρήσουν το μνημείο. 

Κλείνοντας να επαναλάβουμε σε όλους τους τόνους για να το πάρουν απόφαση όσοι έχουν στο μυαλό τους σχέδια να σταματήσουν τη δράση μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού

Δεν θα σταματήσουμε Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε στα χνάρια των ηρώων μας

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

Εσείς βεβηλώνετε την αναμνηστική πλάκα με αυτό το "100 χρόνια ΚΚΕ".

Ντροπή αυτός ο θρησκευτικός φανατισμός. Αλλού σκοτώνονται σε χώρους λατρείας, εδώ βεβηλώνουν χώρους λατρείας. Νισάφ(ι) που θα έλεγαν και οι άπιστοι γείτονες

Σιγά το καλσόν... και σεις τα ίδια κανετε εν ονόματι της ιδεολογίας σας..

μιλάνε οι σφαγείς του φενεού, της στιμάγκας, του μελιγαλά και άλλων τόπων μαρτυρίου

α.ν. 509/1947

Τι έγινε στον Φενεό;

Γιατί σας έλεγαν Εαμοβουλγαρους; Τι μνημείο είναι αυτό που στησατε απατριδες, άθρησκοι, μισελληνες;

15:53 στον Φενεο ειναι ενα βαραθρο και το ανακαλυψαν οι νοικοκυραίοι του κκε και το γεμισαν με δυστυχο κοσμακη που τους φορούσαν ταμπελα φασιστα,καταδωτη και οτι αλλο νομιζε το αρρωστο μυαλο τους ,εκει εχει και ενα μοναστηρι του Αγιου Γεωργιου και αρχισαν με τους καλογερους πρωτα.Για να μην χαλανε και σφαιρες ειχαν βγαλει το εσωτερικο της καμπανας και τους χτυπαγαν στο κεφαλι και μεσα στην τρυπα.

ΦΕΝΕΟΣ  Στον Φενεό Κορινθίας δολοφονήθηκαν μαρτυρικά περίπου 4.000 άνθρωποι από όλη την Βόρεια Πελοπόννησο. Μετά από κράτηση τους στη Μονή Αγ.Γεωργίου όπου βίωναν κάθε είδους εξευτελισμούς και μαρτύρια, σφάζονταν στις πέριξ της Μονής πλαγιές. Αργότερα, στο κοντινό Κακοβούνι ανακαλύφθηκε ένα πολύ βαθύ βάραθρο. Από τότε, κάθε βράδυ δεκάδες κρατούμενοι έπαιρναν το δρόμο για τον φρικτό θάνατο. Με τα χέρια δεμένα πισώπλατα, δεχόταν τις μαχαιριές και τα χτυπήματα των αριστερών φονιάδων όπως οι Πισογιαννάκης, Πρόβας, Σερμπέτης κ.α. και πετάγονταν, συχνά ημιθανείς, στο τρομερό βάραθρο.

ΣΤΙΜΑΓΚΑ  Παράλληλα με τη γενοκτονία του Φενεού, εκτεταμένες σφαγές από τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ έγιναν και στην περιοχή Στιμάγκας Κορινθίας, επί του λόφου της Ευαγγελίστριας. Περιγράφεται ακόμη και περίπτωση καννιβαλισμού, από τους δαιμονισμένους κομμουνιστές. Τα πτώματα βρέθηκαν διάσπαρτα στις χαράδρες και τις πλαγιές ενώ κατορθώθηκε να αναγνωριστούν πάνω απο 800 θύματα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στο εκεί μνημείο. 

Όλη η περιοχή του Φενεού, γνωρίζει άριστα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, διότι οι περισσότερες οικογένειες είχαν θύματα στο Μοναστήρι του Αη Γιώργη και στην Τρύπα. Υπάρχει επίσης η απολογία (όντως ανατριχιαστική) ενός εκ των εκτελεστών της Τρύπας στο κακουργοδικείο Ναυπλίου, το 1945.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ Η ολοκλήρωση της ανάσυρσης των σορών έγινε ιδιωτικά σε δυο φάσες. Η πρώτη το 1971 και η δεύτερη το 1991, όταν οι σπηλαιολόγοι Νίκος Λελούδας και Στάθης Παυλίδης ανταποκρινόμενοι σε αίτημα συγγενών ανέσυραν και τα οστά των 150 τελευταίων από τον δεύτερο θάλαμο. Ποτέ δεν έγινε έρευνα για τον εντοπισμό υπολοίπων ανθρωπίνων σκελετών στην ευρύτερη περιοχή, παρόλο που οι κομμουνιστές ομολόγησαν εκτελέσεις στην χαράδρα του μοναστηρίου του Αγίου Γεωργίου, στο Διάσελο της Ζαρούχλας, στη Μακριά Λάκα της Ζήρειας, και σε περιοχές γύρω από τα χωριά Καλύβια και Γκούρα.

Και επειδή τώρα πια δεν μπορείτε να στήστε στον τοίχο όλους τους εαμοβούλγαρους και τα μιάσματα που περίσσεψαν, εκτονώνετε την αρρώστια σας με τους "λαθρομετανάστες".

Εσεις καλιεργειται εμφυλιοπολεμικο κλιμα αριστερατζες,βαφτιζοντας φασιστα και χρυσαυγιτη τον καθε ενα που δεν συμφωνει μαζι σας 100 τα 100.Δεν θα επιτρεψουμε να ξαναγινουν αυτα απο υπανθρωπους καμιας πολιτικης παραταξης.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013 Βάραθρο "Ανεμόμυλος" Ορος Μαίναλο - Νομός Αρκαδίας (Ανάσυρση Οστών) Ιούλιος 1944 Μια ομάδα ανταρτών υπό τις διαταγές του καπετάν “Μαυρόγιαννη” συλλαμβάνουν 5 ατομα απο διαφορετικά χωριά του Νομού Αρκαδιας Σε βάθος 25 μέτρων αναζητήσαμε και μαζέψαμε οσα οστά ήταν δυνατόν. Ο χρόνος και οι πέτρες είχαν εξαφανίσει τα περισσότερα αλλα μετά απο 5 ώρες παραμονής μέσα στο βάραθρο, ανεβάσαμε στην επιφάνεια οστά και απο τα 5 αυτά άτομα.

Ολόκληρες δεκαετίες μας τα έχετε πρήξει με τις "πηγάδες του Μελιγαλά". Τώρα λανσάρετε και την τρύπα του Φενεού. 4000 νοματαίοι, ε; Και στο Μελιγαλά, πάνω από δέκα χιλιάδες; Ε τότε πώς και έμεινε τόσο φασισταριό στη γύρα; Εσείς πού ήσασταν κρυμμένοι;

ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΥ (Εχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και εχω βαρεθεί να βλέπω στα βάραθρα σκελετούς ανθρώπινους απο τον εμφύλιο... Αυτή ειναι η κατάντια μας) Και εσεις κοκκινα φασιστακια ευχεστε να ξαναγινουν παλι