Για κοροϊδία καταγγέλλει τον Γαβρόγλου σύσσωμο το ΔΣ Τρίπολης - Κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα

Για κοροϊδία καταγγέλλει τον Γαβρόγλου σύσσωμο το ΔΣ Τρίπολης - Κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα

Απρίλιος 23, 2019 - 16:27
28 σχόλια

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ Τρίπολης τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ξεκίνησε με μια ενημέρωση προς το Σώμα ως προς τις εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ζητώντας ουσιαστικά από το Σώμα να λάβει απόφαση για να ζητήσει από τη Σύγκλητο του ΠαΠελ να ζητήσει ξανά -για τρίτη φορά, ενώ ήδη ο κ. Γαβρόγλου δεν έχει λάβει υπόψη του τα προηγούμενα πορίσματα και αιτήματα- την ίδρυση πολυτεχνικής και κτηνιατρικής σχολής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παυλής, ο Δήμος Τρίπολης κατέθεσε σημείωμα με 74 σημεία, κάποια από τα οποία έγιναν δεκτά και κάποια όχι. Όπως είπε, ο κ. Γαβρόγλου του έκανε ένα τηλεφώνημα την προηγούμενη Παρασκευή, κατά το οποίο του είπε ότι ο ίδιος θα αναφερόταν στη Βουλή στο αίτημα για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη πενταετούς φοίτησης και ότι θα αναφερόταν στην ίδρυση της Κτηνιατρικής στην Τρίπολη κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Παυλής ζήτησε να ληφθεί από το Σώμα μια απόφαση ώστε να ζητήσει το ΔΣ να λάβει η Σύγκλητος απόφαση για αίτημα ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη και να ζητήσει το Σώμα από τη Σύγκλητο να προχωρήσουν οι μελέτες για την ίδρυση Κτηνιατρικής και επίσης, να βοηθήσει ο Δήμος στη μεταφορά της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη εδώ.

Δεν είναι κακό να ζητήσουμε από τη Σύγκλητο να προχωρήσει στην απόφαση δημιουργίας Πολυτεχνικής Σχολής. Αυτό είναι προς το συμφέρον της πόλης. Να πιέσουμε να συνέλθει ξανά η Σύγκλητος.

Ο κ. Βόσνος ρώτησε αν έγινε κάποια συζήτηση για τη σχολή της Πάτρας στην οποία θα πάει η σχολή της Τρίπολης, κάτι που πέρασε με την ψήφιση του νομοσχεδίου σήμερα. «Αυτό άστο, μου είπε ο υπουργός», ανέφερε ο κ. Παυλής απαντώντας στον κ. Βόσνο.

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι έχει απογοητευτεί εντελώς από τον κ. Γαβρόγλου,διότι από τη μια ιδρύει σχολή με την υπογραφή ενός βουλευτή και από την άλλη δυσκολεύεται να δεχθεί αιτήματα με δύο και με τρεις υπογραφές.

Ο κ. υπουργός είχε δύο αποφάσεις που τμήμα τους ήθελαν ίδρυση Πολυτεχνικής. Η Σύγκλητος την έχει στείλει την απόφαση. Ας στείλουμε και άλλη μία απόφαση για τρίτη φορά. Για να φανεί γιατί μας έχουν...

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Τζιούμης είπε ότι την προηγούμενη Τετάρτη έδωσε το ΔΣ τα αιτήματά του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη. Επίσης, είχε λάβει την απόφαση το ΔΣ ότι αν δεν γίνονταν δεκτά τα αιτήματά τους, θα συνεδρίαζε το Σώμα για να κάνει περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Ιδρύονται σχολές για πλάκα και εμείς δεν κάναμε τίποτα για να προστατεύσουμε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μας κοροϊδεύουν όταν μας ζητούν για τρίτη φορά να δώσει πρόταση η Σύγκλητος. Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό.

«Ο κ. Γαβρόγλου δεν ικανοποίησε κανένα από τα δικά μας αιτήματα. Μας κοροϊδεύει. Η Σύγκλητος είχε προτείνει τμήμα στο Άργος που το έφταξε μέσα σε μία ημέρα; Είχε κάνει η Σύγκλητος καμίαπρομελέτη; Για την Κτηνιατρική είχαν κάνει προμελέτη. Νομίζω ότι υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες επειδή δεν κάναμε τίποτα, παρά μόνο να στείλουμε ένα χαρτί. Πήγαμε με κατεβασμένα χέρια και δεν πήραμε τίποτα.»

Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος επεσήμανε ότι την προηγούμενη φορά που έκανε προσωπική επίθεση στον κ. Γαβρόγλου οι συνάδελφοί του του επιτέθηκαν. «Ήταν λίγα αυτά που είπα για τον υπουργό», είπε. «Δεν μπορώ να πω ότι ο ΄δημαρχος δεν έβαλε πλάτη για να γίνει το ραντεβού. Ίσως θα έπρεπε μέσα στο γραφείο του εκείνη την ημέρα να γινόταν ρίξη. Πρέπει να του μιλήσετε πιο σκληρά, κύριε δήμαρχε. Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε κινητοποιήσεις. Αυτό να του πούμε».

Ο κ. Γαβρόγλου κάνει κομματικά παιχνίδια. Να του πούμε ότι καταλάβαμε έστω και καθυστερημένα ότι απλώς μας δίνει ελπίδα, ότι θα γίνει κάτι στον τόπο μας, ενώ εκείνος θα φύγει, όπως έχει δηλώσει.

Ο κ. Τσιαμούλος κάλεσε το Σώμα να είναι ενωμένο σαν μια γροθιά για να του δώσει ηχηρό μήνυμα. Τέλος, είπε ότι ο κ. Γαβρόγλου προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια.

Ο κ. Διονύσης Φραγκούλης της «Μαντινειακής Συμπολιτείας» ρώτησε αν έγινε αναφορά, κατά τη συζήτηση με τον δήμαρχο από τον υπουργό, για το ερευνητικό ινστιτούτο που τελικα΄θα έχει έδρα την Καλαμάτα τελικά. «Δεν έγινε καμία αναφορά», είπε ο δήμαρχος.

Θα μπορούσαν να γίνουν κινητοποιήσεις, αλλά προεκλογικά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό το πράγμα.

Ακολούθως, ο κ. Δημήτρης Βόσνος είπε ότι κορυφώθηκε μια διαδικασία αποκάλυψης της υπονόμευσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κυρίως για την έδρα του στην Τρίπολη. «Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει το Αυτοδιοίκητο στα πανεπιστήμια, για να ιδρυθεί ή να καταργηθεί μια σχολή, πρέπει να υπάρχει απόφαση της ακαδημαϊκής κοινότητας. Αυτή την ώρα το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα της μεταφοράς της έδρας και της μεταφοράς σχολών στην Πάτρα».

Εγώ εισπράττω δούλεμα από τον υπουργό. Προσβάλλει τη Σύγκλητο. Ποιον δουλεύει ο υπουργός;

«Δεν νομιμοποιούμαστε να υποδείξουμε στη Σύγκλητο τι θα κάνει», είπε ο κ. Βόσνος. Ακόμη, όπως είπε, όλοι συμφωνούν να στηρίξουν με υποδομές την ίδρυση Κτηνιατρικής.

Να μείνει η έδρα του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη. Ανοίγει κερκόπορτα για να πάνε όλα στην Πάτρα και στην Καλαμάτα.

Απαντώντας στον κ. Φραγκούλη, είπε ότι ούτε οι εκλογές ούτε οι γιορτές του Πάσχα είναι ο λόγος για να γίνει υποστολή της σημαίας του αγώνα, όπως είπε.

Η κυρία Χριστίνα Ζαμπαθά, ρώτησε σε ποιον νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Γαβρόγλου, όταν ζητεί από το Σώμα να πάρει απόφαση για να ξαναπάρει η Σύγκλητος απόφαση. Εμείς εμμένουμε σε αυτά που είχαμε στείλει. Να γίνουν κινητοποιήσεις. Να μην το αφήσουμε μετά τις εκλογές.

Ο κ. Παυλής, συνοψίζοντας, επανέλαβε το αίτημα του υπουργού. Ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι δεν είναι κατάσταση αυτή, και ότι δεν υπάρχει τίποτα για να ζητήσουν από τη Σύγκλητο. Ο κ. Τζιούμης είπε ότι τα πράγματα είναι απλά: «Δεν το χάβουμε. Αν ήθελε, θα μας τα είχε δώσει. Έφτιαξε σχολή στο Άργος με τρεις γραμμές. Και εμάς μας ζητάει να του ξαναπεί η Σύγκλητος αυτά που του έχει ζητήσει εδώ και μήνες».

Να του στείλουμε το μήνυμα: Μας δουλέψατε και μας κοροϊδέψατε.

Ο κ. Τσιαμούλος, τέλος, είπε να κάνουν μια εισήγηση και να του επισημάνουν τι είχε πει ο κ. Γαβρόγλου και ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι και μετά το Πάσχα να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Η κυρία Μαρία Εικοσιδέκα είπε, με όλο τον σεβασμό, ότι ο κ. δήμαρχος ήταν πολύ χαλαρός σε αυτό το θέμα: «Υψώστε τη φωνή σας! Υποψιάζομαι ότι ίσως επειδή έχετε και στήριξη τώρα στις εκλογές, δεν επαναστατείτε».

Ο κ. Παυλής είπε ότι δεν προσβάλλεται από το σχόλιο της κυρίας Εικοσιδέκα, και επεσήμανε ότι το αλάθητο δεν το έχει κανένας ούτε ο υπουργός ούτε η Σύγκλητος. «Δεν μπορούμε απλά να συμφωνούμε ή να μην συμφωνούμε. Κι αν δέχτηκα την παραίνεση, νομίζω ότι πολλή χαλαρότητα έχει πέσει στη Σύγκλητο και δεν θέλουν κάποιοι να χάσουν τη θεσούλα τους και να κλείσει το μαγαζάκι τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστάσιος Κακλαμάνος πρότεινε να γίνουν κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα, ξεκινώντας από την Τρίτη του Πάσχα. Η κυρία Ζαμπαθά, παρεμβαίνοντας, είπε ότι «μάλον τη Σύγκλητο εμείς την σύραμε σε απόφαση»,με τον κ. δήμαρχο να απαντά ότι η Σύγκλητος αποφασίζει για το πανεπιστήμιο, όχι για την πόλη.

Τέλος, το Σώμα αποφάσισε να εκφράσει την έντονη δυσαράσκειά του στον υπουργό για τον εμπαιγμό και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα, σεβόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα, όπως επεσήμανε η κυρία Ζαμπαθά.

 

Γαλανιάδη Εύα
 


28 Σχόλια

Τώρα το ΔΣ ας γυρίσει πλευρό και ας συνεχίσει..... Όταν ξυπνήσει ας στείλει συγχαρητήρια στην Καλαμάτα για την έδρα του Ερευνητικού Κέντρου που θα ιδρύθει εκεί. Επίσης ας στείλει συγχαρητήρια για τα 9 τμήματα που θα λειτουργήσουν εκεί άμεσα.. Σε λίγο χρόνο θα... στείλει συγχαρητήρια και για τη μεταφορα και της έδρας του πανεπιστημίου στην Καλαμάτα. Όχι δεν ντρέπονται στο ΔΣ της Τρίπολης.

Τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χρηματοδοτεί την Πάτρα.

Χειροτερο Δ.Σ. από αυτό που έχουμε σήμερα μπορεί να υπάρξει; Φοβάμαι πως ναι. Το επόμενο, διότι ανακυκλωνεται από τους ίδιους. Σε όλους αναφέρομαι.

Τι πίνουν εκεί στο Δ.Σ.; Ακόμη και το νερό μου φαίνεται ύποπτο. Τους είπατε ότι το νομοσχέδιο πλέον έγινε Νόμος; Τόσο ανικανότητα μαζεμένη σε ένα ΔΣ δεν την αντέχει ανθρώπινο μυαλό. Η μήπως δεν είναι ανικανότητα; Μήπως εμείς οι δημοτες τους ενοχλούμε τους κυρίους; Ίσως τρέχουν για σοβαρές δουλειές. Εγκαίνια αφίσες μουσικές....

Δυστυχώς, η αρχή του τέλους για την Τρίπολη. Η προσθήκη της Πάτρας απλά σκοτώνει όλες τις προοπτικές των τμημάτων και ειδικά του ΤΠΤ. Χωρίς Πάτρα και με Πολυτεχνική εδώ τα πράγματα θα ήταν ακριβώς ανάποδα με την Τρίπολη εύρωστο και αδιαμφισβήτητο κέντρο και έδρα. Τώρα τα ηνία παίρνει με διαφορά η Καλαμάτα και Δημιουργείται ισχυρός άξονας Καλαμάτα-Πατρα. Το επίπεδο των τμημάτων κατεβαίνει συνολικά σε αυτό των ΤΕΙ (πίστευε πραγματικά κάποιος ότι θα αναβαθμιστούν μαγικά τα ΤΕΙ;). Το ΤΠΤ στην Τρίπολη τι βλέπω σε λίγο σε επίπεδο ΤΕΙ Μεσολογγίου και φυσικά σύντομα η έδρα και οι υπηρεσίες Καλαμάτα.

Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Ο ΠΑΥΛΗΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ . ΜΑΥΡΟΟΟΟ

Προτείνω να μην πάμε να ψηφίσουμε στις εκλογές. Αυτά που ισχυρίζονται όλοι οι υποψήφιοι δεν στέκουν, είναι για γέλια. Κάτι άλλο συμβαίνει.

Μετά το Πάσχα Κακλαμάνο για να προλάβετε να μασαμπουκώσετε το αρνί και το κοκορέτσι, άχρηστοι πανηγυρτζήδες!

Το "να κόψεις την Ελλάδα στα δυο" είναι πολύ αργά. Τα πράγματα έχουν τελειώσει. Κατόπιν εορτής δεν έχει νόημα κανένα. Ας δούμε ποιοι προσπάθησαν να μας κοιμισουν. Τελικά τα κατάφεραν. Τώρα η τρίπολη θα απολαύσει τις νέες εξελίξεις που φερνει ο νόμος αυτός. Δηλαδή κατάρρευση.

Σηκωθείτε, ρωτήστε, διαβάστε, καταλάβετε. Δεν υπάρχει χρόνος για να εκφραστεί το "θρησκευτικό αίσθημα" και να βαφτούν αυγά. Υπάρχει το χθες που χάθηκε συζητώντας, υπάρχει το σήμερα που χάθηκε η μάχη, υπάρχει το αύριο που ... ?

Τώρα μας το πήραν το όνομα στην Πάτρα. Το πρώην πια ΤΕΙ ΔΕ που έγιναν Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Το όνομα που ζητάμε εμείς. Συγχαρητήρια σε όσους μας εμπόδισαν.

"Τα πράγματα έχουν τελειώσει". Αυτή ακριβώς την αντίδραση, αυτή την ηττοπαθή στάση, θέλουν και ελπίζουν αυτοί που αράδιασαν μερικες σελίδες σε ένα νομοσχέδιο, τάζοντας το "αναβάθμιση" των ΤΕΙ και καταδικάζοντας φυσικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στο βωμό του ιδεολογικού τους παραληρήματος.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΥΖΗΤΙΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ???????????????

Απίστευτοι σε ανικανότητα δήμαρχος και δημοτικού σύμβουλοι. Πούλησαν την Τρίπολη. Την Τρίπολη που καταρρέει πλέον και με τη βούλα του νόμου.

Πως το είπε αυτός ο ανεκδιηγητος τύπος ο βουλευτής Παπαηλιου; 'Όταν πάει στην Καλαμάτα η Έδρα του Πανεπιστημιακου ερευνητικού κέντρου, θα ενισχυθεί η Τρίπολη' .! Αυτό πρέπει να τυπωθει σε μαρμαρινη πλάκα και να τοποθετηθεί στο κέντρο της Τρίπολης.

Δυστυχώς δεν ξεκίνησε το θέμα πριν δύο μήνες αλλά περισσότερο από δύο χρόνια. Όταν ο Γαβρογλου το 2017 άνοιξε κλειστό τμήμα του ΤΕΙ Καλαματας, είχε βάλει στόχο να ενισχύσει αριθμητικά την Καλαμάτα και να την παίξει με άλλους όρους. Τώρα που η τρίπολη σβήνει οι δημοτικοί παράγοντες να δω τι θα μας πουν. Δεν είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί!!! Και οι βουλευτές γαργαρα το έκαναν.

Τέρμα η τρίπολη. Το πανεπιστήμιο ξεκινά την φυγή του από την Τρίπολη. Έχετε γειά βρυσουλες...... Νομίζω πως είναι καλαματιανος.... Απ εδώ και πέρα σε ρυθμούς καλαματιανους θα χορευουμε.

Προς Δ.Σ. Τρίπολης. Τόση υποκρισία; Γιατί μετά το Πάσχα; Βέβαια και πριν να ήταν, το ίδιο υποκριτικό είναι. Μετά την ψήφιση τι νόημα έχει; Αλλά ξέχασα. Έχει νόημα. Είναι κοντά στις εκλογές. Οπότε κάτι θα έχετε να μουρμουράτε. Την πουλήσατε την Τρίπολη. Όταν είχε νόημα μια κινητοποίηση φτιάχνατε τα συνολάκια των υποψηφίων και κάνατε πρόβες στις κάμερες. Τόση παρακμή. Τόση ξεφτίλα.

Ο Συριζα την πούλησε την τριπολη εκ του ασφαλούς(;). Στις δημοτικές εκλογές του 2014 στον πάτο ήταν. Επομένως δεν χάνει κάτι περισσότερο. Στις βουλευτικές και στο μισό του Σεπτέμβρη του 15 μα πάλι βγάζει βουλευτή. Θα βγάλει όμως; όχι. Θα το πληρώσει ακριβά το πούλησα του πανεπιστημίου.

Δεν είναι τα πεζοδρόμια που το πανεπιστήμιο κάνει φτερά. Απλά τα πεζοδρόμια δείχνουν την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των δημοτικών αρχών από το 2002 μέχρι σήμερα. Ο Γαβρογλου δεν είδε τα πεζοδρόμια . Αποφάσισε να κλείσει την Τρίπολη και να μαζεψει ψηφαλακια στην Καλαμάτα.

Τελικά κτηνιατρική ή κτηνοτροφικη σχολή θα ζητήσουμε; Ο Παπαηλιού στη βουλή ζήτησε κτηνοτροφικη σχολή. Δεν μπορεί να έκανε λάθος. Το διάβαζε ο άνθρωπος. Για ψαξτετο λίγο. Τι θα ζητήσουμε τελικά;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.