Έλενα Αλεξάνδρου - Αθανασοπούλου: Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων είναι η συνεργασία

Έλενα Αλεξάνδρου - Αθανασοπούλου: Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων είναι η συνεργασία

Απρίλιος 23, 2019 - 08:00
1 σχόλια

Ως νέα μητέρα με μικρά παιδιά, συζητώντας με άλλες μαμάδες μου επισημαίνουν πως το μεγαλύτερο άγχος τους και ζήτημα προς άμεση επίλυση είναι τα αδέσποτα σκυλιά. Στις πλατείες και άλλα κεντρικά σημεία όπου βγαίνουμε βόλτα ως οικογένεια υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά όπου και αυτά είναι όμηροι να ζουν σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε καθώς δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

Μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο που επιβάλλεται να επιλυθεί. Οι πολίτες είναι εναντίον των ζώων αλλά και τα ζώα έχουν δεχτεί επιθέσεις και έχουν κακοποιηθεί. Από την μία έχουμε τον νόμο που δεν επιτρέπει στον Δήμο να φυλάξει/περιορίσει σε κάποιο χώρο τα ζώα. Από την άλλη έχουμε την Φιλοζωική που θα μπορούσε να τα υιοθετήσει.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος απλά και πρακτικά είναι η συνεργασία και η από κοινού δράση του Δήμου και της Φιλοζωικής. Στη θέση του Δήμου θα μπορούσε η Φιλοζωική να υιοθετήσει τα αδέσποτα και να ζουν σε ελεγχόμενες και βιώσιμες συνθήκες στον εκμισθωμένο χώρο, να στειρώνονται, να ελέγχονται και να μην κακοποιούνται όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις στην πόλη.

Σε αυτό ο Δήμος μπορεί να συνδράμει με συνεργασίες για σίτιση με εστιατόρια, το στρατό, ή το νοσοκομείο αξιοποιώντας τα φαγητά που πετιούνται ενώ είναι κατάλληλα προς κατανάλωση. Και όπου υπάρχει ανάγκη για οικονομική ενίσχυση για ένα τόσο φλέγον ζήτημα θα συνδράμει και ο Δήμος να καλύψει έξοδα όπως στειρώσεις, ιατρικές εξετάσεις και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ενδιαφέρουσα η πρόταση αλλά η τοποθέτηση είναι απλά να χαμε να λέγαμε. Δηλαδή, μας προτείνετε να κάνει ο Δήμος και η Φιλοζωϊκή το αυτονόητο και εκτός αυτού, με ευθύνη του Δήμου να ταϊζουμε τα σκυλιά αποφάγια. Ερώτημα 1ο: γνωρίζετε ποιές τροφές είναι κατάλληλες για δεσποζόμενα ζώα; Ποιός θα κάνει διαλογή, υπάλληλος του Δήμου; Ερώτημα 2ο: Πετάμε τόσο πολύ φαγητό από τους φορείς που αναφέρατε που δεν μπορεί ο Δήμος να συνεργαστεί με την Εκκλησία ή τοο ΜΠΟΡΟΥΜΕ για να τα δίνει σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.