Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ΔΣ Τρίπολης για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (vid)

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ΔΣ Τρίπολης για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (vid)

Απρίλιος 17, 2019 - 22:58
3 σχόλια

Ύστερα από την «επίσκεψη» του ΔΣ Τρίπολης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη την Τετάρτη 17 Απριλίου (δείτε ΕΔΩ), καθώς συνεδρίαζε στον ίδιο χώρο στον απόηχο της συνάντησης του Σώματος με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, όπου απηύθυνε ο ομιλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, παρέμβαση η οποία δεν έγινε δεκτή, ο κ. Δραγασάκης, όπως είχε υποσχεθεί, «επισκέφθηκε» τον χώρο της συνεδρίασης του ΔΣ, προκειμένου να εκθέσει το Σώμα τις απόψεις του για τις αλλαγές που επιχειρούνται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μαζί του, και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Αναστάσιος Κακλαμάνος ευχαρίστησε τον κ. Δραγασάκη επειδή ανέβηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ για να ακούσει τα αιτήματα του Σώματος.

Ο δήμαρχος Τρίπολης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Δραγασάκη και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, και ακολούθως εξέθεσε τα αιτήματα του Σώματος, όπως ακριβώς είχαν συζητηθεί λίγο νωρίτερα.

Απαντώντας, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι δεν είναι ταλαιπωρία να μπορεί να συζητά ανάλογα θέματα, και ότι θα μπορούσε να ήταν στην Τρίπολη από το πρωί, και αν ασφαλώς είχε ενημερωθεί σχετικά.

Όπως είπε, ο ίδιος κατάγεται από τον Νομό Λασιθίου στην Κρήτη, όπου όλα πάνε ή Ηράκλειο ή Χανιά. «Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα εκεί, καθώς ο Νομός Λασιθίου ''ρίχνεται''. Εκεί αρνήθηκε το πανεπιστήμιο να πάρει τα ΤΕΙ. Επίσης, το θέμα που συζητάμε, είναι θέμα του υπουργείου και των πρυτανικών αρχών. Σε εκπαιδευτικά θέματα, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αλλά στο αναπτυξιακό κομμάτι που παίζει το Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη, το ξέρω. Θα σας πω τι μου είπε ο υπουργός: Από ΑΕΙ πέντε πόλεων και εννέα τμημάτων, αναβαθμίζεται σε έξι πόλεων και 29 τμημάτων».

 

«Εμείς δεν το θέλουμε αυτό», είπε ο κ. Βόσνος.

Εγώ προτείνω, εφόσον έχετε καταλήξει σε κάποια πράγματα, φτιάξτε ένα κείμενο και στείλτε το σε μένα και στον υπουργό. Αλλά δεν μπορώ να εκπροσωπήσω το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Σμυρνιώτης παρενέβη και είπε ότι το πρόβλημα δημιουργείται με τη συγχώνευση σχολής του Πανεπιστημίου μας σε ΤΕΙ της Πάτρας.

«Είναι περιοχή των θεμάτων που δεν θέλω να σχολιάσω», είπε ο κ. Δραγασάκης και αναφέρθηκε στις ανύπαρκτες φοιτητικές εστίες, με τον κ. Παυλή να παρεμβαίνει και να λέει ότι υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του Ψυχιατρείου.

«Αν μπορεί το υπουργείο Ανάπτυξης να βοηθήσει, θα είμαστε δίπλα σας. Συζητήσαμε με τον δήμαρχο το πρόβλημα του φυσικού αερίου, θα διαθέοσυμε πόρους. Η κληρονομιά της κρίσης μάς ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά τώρα μπορούμε να λύσουμε κάποια προβλήματα».

Ο κ. Παυλής επεσήμανε ότι το θέμα που δημιουργείται, ενώ έγινε η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αυτά που συμφωνήθηκαν δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι το Σώμα νιώθει ότι υποβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το μέλλον αυτού του τόπου. Προτού ψηφιστεί, πρέπει να δέιτε τον υπουργό.

Ο κ. Τζιούμης έθεσε επίσης το επείγον του θέματος, καθώς το νομοσχέσιο ψηφίζεται τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο κ. Βόσνος ζήτησε τη βοήθεια του κ. Δραγασάκη, ώστε να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Τρίπολης στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή.

Στη συνέχεια, ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχώρησε από την αίθουσα.

 


3 Σχόλια

Το ΠΑΠΕΛ θα γίνει των τριών θαλασσών και των πέντε Ηπείρων. Έλεος πια. Τι ξεπεσμος είναι αυτός.; Ο τυχοδιωκτισμος του υπουργού ξεπερνά κάθε όριο. Μπαίνουν οι βάσεις για τη διάλυση του ΠΑΠΕΛ. Ταυτόχρονα απαξιωνονται τα δύο αξιόλογα τμήματα της Τρίπολης και έρχονται θνησιγενη.

Η πρόθεση του Γαβρογλου να θέλει να βάλει το νέο ΠΕΚ με έδρα την Καλαμάτα τα λέει όλα. Η απαξιωση της έδρας του πανεπιστημίου, δείχνει και την πρόθεση του Γαβρογλου να μετακινήσει στην ουσία το πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα. Αυτή είναι η αλήθεια. Στην καταρρεουσα Τρίπολη, μια ακόμη μαχαιρια. Ντροπή στον υπουργό; Ακόμη δεν μας εξήγησε τους.... Ακαδημαϊκους λόγους που τον οδήγησαν σε τέτοιες αποφάσεις.!!!! Και πάλι ντροπή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.