Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Τι ειπώθηκε και ποια τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Γαβρόγλου (pics,vid)

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Τι ειπώθηκε και ποια τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Γαβρόγλου (pics,vid)

Απρίλιος 15, 2019 - 19:00
23 σχόλια

Στο υπουργείο Παιδείας βρέθηκε η αντιπροσωπεία των αιρετών, φορέων και εκπρόσωπων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Δευτέρα 15 Απριλίου.

Η επιτροπή από την Τρίπολη, αποτελούμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» Γιάννη Σμυρνιώτη, τον επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστα Τζιούμη, τον κ. Θεοδωρόπουλο από την ΟΕΒΒΕΑ, έναν εκπρόσωπο των καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έναν φοιτητή. Η επιτροπή συνάντησε τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, για το θέμα του Πανεπιστημίου και του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί.

Όπως σημείωσαν και οι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στο υπουργείο τα μέτρα προστασίας ήταν δρακόντεια και οι εκπρόσωποι έφτασαν στο γραφείο του υπουργείου με την συνοδεία της αστυνομίας.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπίας κατά την έξοδό τους από την συνάντηση, η  συζήτηση ξεκίνησε με όχι τους καλύτερους οιωνούς με τον κ. Γαβρόγλου να ρωτά τον λόγο που ζήτησαν να τον συναντήσουν, δείχνοντας την αρνητική του διάθεση. Έπειτα από διαλογική συζήτηση και αφού οι εκπρόσωποι έθεσαν στον υπουργό την γνώμη της τοπικής κοινωνίας για την πιθανή υποβάθμιση του Τμήματος Πληροφορικής, καθώς και την απομάκρυνση της έδρας από την Τρίπολη, ο υπουργός τους επεσήμανε ότι ίδιος μιλά με την Σύγκλητο, καθώς αυτή θα αποφασίσει μιας και το θέμα είναι καθαρά ακαδημαϊκό.

Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι να δεχτούν το νομοσχέδιο ως έχει και η άλλη να το απορρίψουν και να παραμείνει το Πα.Πελ ως έχει.

Ένα θετικό νέο που μπορούμε να πούμε βγήκε από αυτή την πρώτη συνάντηση είναι ότι θα εξεταστεί το αίτημα να γίνει η Σχολή Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών πενταετούς φοίτησης σε πρώτο στάδιο, καθώς επίσης και ότι  το ερευνητικό κέντρο θα παραμείνει στην Τρίπολη και θα διατηρήσει την έδρα του, ενώ για την Κτηνιατρική σχολή, ο υπουργός ζήτησε να γίνει μία πρόταση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι που θέλει η Τρίπολη της ίδρυσης της σχολής, καθώς θα δηλωθούν και οι υποδομές που μπορεί αυτή να στεγαστεί.

Ακολουθεί βίντεο

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τι ειπώθηκε και ποια τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Γαβρόγλου


23 Σχόλια

Ηταν και ο κύριος Βόσνος εκει. Γιατί παραλείπετε να τον αναφέρετε στο άρθρο? Τόσο πολύ φοβάστε τη, σίγουρη, επιτυχιά του? Ντροπή σας!!!

Όταν θα έχει το ΠαΠελ Πρύτανη από την Πάτρα θα καταλάβουν όλοι το μέγεθος της ευθύνης τους.

Διαλύουν το ΠαΠελ. Στο επόμενο σχέδιο Αθηνά θα αρχίσουν να μεταφέρονται τμήματα στην Πάτρα για να μειωθούν οι πόλεις.

Κάποτε νόμιζα ότι "μόνον αυτοί που αποκλείουν τον εαυτό τους είναι αυτοί που πάντα αποκλείονται" και πως η παιδεία υπάρχει για να εξαλείφει τις κοινωνικές ανισότητες και διαφορές. Με λύπη μου, όμως, διαπιστώνω πως όλο αυτό το διάστημα γίνεται ένας αγώνας αποκλεισμού των "άλλων" ως είδος κατώτερο και ανεπιθύμητο και αναλογίζομαι, είναι δυνατόν, στην εποχή μας να αξιολογούνται οι φοιτητές με βάση αριθμητικά κριτήρια και δεδομένα, να ενισχύονται οι ανισότητες με τέτοιους όρους; Αντί να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους και να τους ανοίγομε νέους ορίζοντες να τους κλείνουμε την πόρτα κατάμουτρα;

@20:33 Την ποια; Τη σίγουρη επιτυχία του; Πού ακριβώς; Στα κοψίδια και στις γουρνοπούλες; Άντε τράβα πάγαινε βρε νούμερο! Καμμένοι όλοι σας!

Έρχεται: Αθηνά 3!!! Που θα φωνάζουν να μειωθούν οι πόλεις, να δούμε ποιες πόλεις της Πελοποννήσου θα μεταφερθούν Πάτρα.

Τι σημαίνει "υποβάθμιση" ή "αναβάθμιση" ; Ποιος κρίνει την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας και τους όρους πρόσβασης σε αυτήν; Δεν έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα σε αυτήν ή μήπως προτιμάτε την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και, ως εκ τούτου, την άνιση πρόσβαση σε αυτήν; Αναλογιστείτε όλοι τις ευθύνες σας.

Πώς ακριβώς διαφυλάσσεται το αδιάβλητο των πανελληνίων εξετάσεων όταν μία σχολή που οι μαθητές πέρασαν επειδή έγραψαν 12 θα εξισωθεί με το Πολυτεχνείο του 18; Η εξίσωση με σχολή μηχανικών 4ετους φοίτησης απορρίπτεται από τους φοιτητές για λόγους ξεκάθαρα τυχοδιωκτικούς. Θέλουν πτυχίο πολυτεχνείου από την πίσω πόρτα. Ε αυτά δεν γίνονται. Δεν θα το επιτρέψει το ΤΕΕ και το ΕΜΠ. Κάπου να υπάρχει και λίγο σεβασμός στα παιδιά που μοχθούν για να περάσουν στις καλύτερες σχολές.

Απορώ τι πήγαν να διεκδικήσουν στο υπουργείο παιδείας σήμερα οι κάθε λογής ψηφοθήρες της πόλης μας, που δεν είναι ικανοί να παρέχουν μια αξιοπρεπή πρόσβαση (με καλό οδόστρωμα και χωρίς αδέσποτα) στο Πανεπιστήμιο. Θεωρώ ότι μόνο οι άνθρωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν κάθε λόγο να διεκδικήσουν πράγματα για το καλό της παιδείας και οι υπόλοιποι μόνο κακό κάνουν...

Το πόσο κομπλεξικοί είναι κάποιοι φαίνεται σε όλα τα σχόλια τους. Στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, στον Βόλο, στην Λάρισα, στο Ηράκλειο, στην Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Καλαμάτα, δεν μετράνε τους φοιτητές με το κεφάλι; Εκεί τους θέλουν γιατί αγαπάνε την γνώση και όχι για να νοικιάζουν τις γκαρσονιέρες τους και τα δυάρια, τριάρια τους; Στην Τρίπολη είναι βλάχοι που νοιάζονται μόνο για τα λεφτά ενώ στις άλλες πόλεις είναι υπεράνω χρημάτων; Η Τρίπολη είναι στο κέντρο της Πελοποννήσου αλλά και κοντά στην Αθήνα και εξυπηρετεί γεωγραφικά πολύ μεγάλες πληθυσμιακές μάζες. Ούτε αυτό βλέπετε;

Πέραν των νέων τμημάτων που ανοίγουν, που ας πούμε ότι τούτοι είναι ίδιοι με τους προηγούμενους και θα έχουν έναν ΔΕΠ στα δέκα χρόνια, διαβάζω: "Κατ’ εξαίρεση, εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και περιέρχονται σε αυτό αυτοδικαίως κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα εργαστήρια, ο εξοπλισμός, τα αρχεία, βιβλιοθήκες και λοιπές δομές που εξυπηρετούν τα ανωτέρω Τμήματα". Ποια υποβάθμιση τους πανεπιστημίου ακριβώς?

Δεν έχετε καταλάβει καλά το πρόβλημα. Δείτε Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου, τις βάσεις και δείτε τις πολυτεχνικες που φτιάχνονται στη Βόρεια Ελλάδα.

@23:34 Ρε μεγάλε με την καραμέλα του 12, τις υπόλοιπες βάσεις των ΗΜΜΥ τις έχεις δει; Και με 15 πας Χανιά και με 14 πας Πάτρα στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Η Τρίπολη όταν ιδρύθηκε είχε βάση κάπου στο 16 αν θυμάμαι καλά, αλλά ξσου διαφεύγει ότι δεν φτάνει μόνο το επίπεδο σπουδών αλλά και η ΖΗΤΗΣΗ για την διαμόρφωση των βάσεων. Φτάνει πια με το 12...

Όσο για τον εξοπλισμό που έρχεται, αρκεί να το ψάξετε. Την ημέρα που βγήκε το νομοσχέδιο ζήτησαν κτήρια και προσωπικό από το ΠαΠελ.

Υποβάθμιση του πανεπιστημίου είναι να ενσωματώσει στους κόλπους του το ΤΕΙ. Αυτή είναι η αλήθεια. Το πανεπιστήμιο να μείνει ως έχει.

Όποιος κατουραει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι. Ο υπουργός παιδείας υποτιμησε την Τρίπολη. Θα το βρει ο Δραγασακης... Και κυρίως στην κάλπη.....

@7:05 H βάση είναι 11,8 που σημαίνει ότι όσοι πέρασαν έγραψαν 12-13. Πράγματι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης και γι' αυτό το τμήμα της Τρίπολης έχει μαθητές που δεν μπορούσαν να περάσουν σε υψηλότερη σχολή. Αυτοί οι φοιτητές τώρα ζητούν να μη γίνουν σχολή μηχανικών (γιατί τους κακοπέφτει) αλλά πολυτεχνική σχολή. Ε δε γίνεται να βαφτίζεται μία σχολή πολυτεχνείο επειδή το θέλουν οι φοιτητές της. Και για τα άλλα πολυτεχνεία που ανέφερες, η χαμηλότερη βάση είναι 15,5 στη Ξάνθη. Διαφορά 3700 μορίων κατ΄ελάχιστο. Και δε γίνεται μαθητές που γράφουν 5 μαθηματικά να αξιώνονται ΗΜΜΥ.

Οταν είσαι το προτελευταίο σκαλί και σνομπάρεις το τελευταίο είσαι γελοίος. Αν νομίζεις πως η σκαλα σταματάει σε σένα είσαι επαρχιακό πανεπιστήμιο.

Προς 17:56. Το πρόβλημα σου είναι Τα 12 κ 13. Οι σχολές του τει Καλαματας που με 4 και 5 θα ονομαστουν πανεπιστήμιο δεν βλέπω να σε απασχολούν.

@19:21 Και τι μ'αυτό! Είπε κανείς ότι όσο περισσότερο συχνάζεις στα μπουρδέλα γνωρίζεις τον έρωτα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.