Παυλής: Στα χέρια της Συγκλήτου οι αποφάσεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Παυλής: Στα χέρια της Συγκλήτου οι αποφάσεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Απρίλιος 16, 2019 - 11:04
8 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής την Τρίτη 16 Απριλίου, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο υπουργείο στην Αθήνα, όπου φοιτητές, καθηγητές, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και παραγωγικοί φορείς έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη διαφαινόμενη στο νομοσχέδιο υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη και ζήτησαν το υπουργείο να λάβει υπόψη το πόρισμα της «επιτροπής Γαβρόγλου» στους σχεδιασμούς του.

Ο κ. Παυλής αρχικά ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την παρουσία τους και έκανε μια ανακεφαλαίωση όλων όσα έχουν προηγηθεί. Αναφέρθηκε στη θέση της Συγκλήτου ότι δεν κάνει δεκτή την ένταξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στη συμφωνία με τον υπουργό ότι δεν είναι δυνατόν το ερευνητικό κέντρο που θα δημιουργηθεί, να βρίσκεται σε άλλη πόλη παρά μόνο στην έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που είναι η Τρίπολη και ότι θα εξεταστεί η δημιουργία κτηνιατρικής σχολής από τριμελή επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί την επόμενη εβδομάδα και η οποία θα μεταβεί τόσο στην Τρίπολη όσο και στις άλλες πόλεις που διεκδικούν την ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια πόλη έχει τις καλύτερες υποδομές, Ακόμα, είπε ότι η έδρα της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών πρέπει να μείνει στην Τρίπολη και να μην μεταφερθεί στην Πάτρα, ενώ το υπουργείο είναι θετικό να γίνει σχολή πενταετούς φοίτησης, με στόχο να γίνει πολυτεχνικό ίδρυμα σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Παυλής ξεκαθάρισε ότι η δημιουργία πολυτεχνικής σχολής είναι ευθύνη και αρμοδιότητα μόνο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κανενός άλλου.

Τέλος, είπε ότι για τον υπουργό Παιδείας αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η ένταξη του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Όπως διευκρίνισε και ξεκαθάρισε πολλές φορές στον λόγο του, η Σύγκλητος, η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, ή θα απορρίψει στο σύνολό του το νομοσχέδιο με τις βελτιωτικές αυτές προσθήκες που συμφωνήθηκαν χθες με τον υπουργό ή θα το δεχθεί στο σύνολό του.

Ο Γαβρόγλου δεν δέχεται α λα καρτ εφαρμογή του νομοσχεδίου. Ή θα πάμε στην αναβάθμιση με δημιουργία πέντε σχολών, ή θα μείνουμε με τις δύο

Τέλος, ο κ. Παυλής ευχήθηκε η Σύγκλητος να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση, πάντοτε με στόχο την αναβάθμιση των σπουδών στο πανεπιστήμιο, την ένταξη των αποφοίτων στην ντόπια αγορά εργασίας και τη διαφύλαξη των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.

Γαλανιάδη Εύα


8 Σχόλια

Κε δήμαρχε φιμωνεις τους τριπολιτες, με τον τρόπο σου ώστε να μην ανυιδρασουν. Αυτός είναι ο ρόλος που σου ανέθεσε ο Παπαζαχαρίας. Την ξεπουπουλιαζουν την Τρίπολη και εσύ πετάς την μπάλα στην εξέδρα.

Δήμαρχε συντηρείς την προσπάθεια του υπουργού να εκβιααει το πανεπιστήμιο. Δηλαδη προσπαθείς να φέρεις την πόλη απέναντι στον πνευματικό πνεύμονα της. Ξέρεις επίσης πως ο υπουργός μόνο ακαδημαϊκά κριτήρια δεν βάζει. Αλλά μαυρογυαλούρικα. Δυστυχώς έπεσες στην παγίδα του. Δεν στηρίζεις την πόλη σου.

Πολύ κακό για να γίνουν καθηγητές πανεπιστημίου κι αλλοι των τει και να μην πάνε άλλοι σε άλλες πόλεις. Οποιος δεν ξέρει από καθηγητές πανεπιστημίου ας ρίξει μια ματιά στο πως έγινε καθηγήτρια η Περιστέρα Μπαζιάνα. Ομορφος κόσμος, ηθικός, φυσικά αριστερός!

"Ο κ. Παυλής ξεκαθάρισε ότι η δημιουργία πολυτεχνικής σχολής είναι ευθύνη και αρμοδιότητα μόνο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κανενός άλλου." Από που προκύπτει αυτό Δήμαρχε; Αν είχε αυτή τη δυνατότητα η Σύγκλητος θα ζητούσαμε στήριξη στο Δήμο; Ή δεν καταλαβαίνεις θέματα της αρμοδιότητάς σου ή παραπληροφορείς σκόπιμα. Και στις 2 περιπτώσεις φαίνεται ότι είσαι επικίνδυνος...

Δηλαδή τί ακριβώς θα συμβεί αν δεν ενδώσει ο Πρύτανης στο τελεσίγραφο του Υπουργού; Θα γκρεμιστεί το Παναρκαδικό και δε μπορεί να έρθει η Νοσηλευτική; Θα κατεδαφιστεί το Λεβίδι και δε θα έχουμε τις υποδομές για Κτηνιατρική; Δεν αλλάζει κάτι - μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς κ. Δήμαρχε. Δεν έχετε λάβει τίποτα παραπάνω από υποσχέσεις που η παρούσα κυβέρνηση ίσως δεν προλάβει να υλοποιήσει.

Ακριβώς. Η συγχώνευση ωφελεί σε κάθε περίπτωση όλες τις άλλες πόλεις της Πελοποννήσου (και Πάτρας!) και σε πολύ μικρό βαθμό την Τρίπολη. Η μόνη γραπτή υπόσχεση του Υπουργού είναι το βλαβερό για την Τρίπολη νομοσχέδιο και πολλές μελλοντικές υποσχέσεις. Τίποτα παραπάνω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.