Τατούλης

Καθηγητές ΠαΠελ: Συνάδελφοι Συγκλητικοί, μην αναιρέσετε αύριο τη σημερινή σας ιστορική απόφαση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καθηγητές ΠαΠελ: Συνάδελφοι Συγκλητικοί, μην αναιρέσετε αύριο τη σημερινή σας ιστορική απόφαση

Απρίλιος 15, 2019 - 23:50
3 σχόλια

Ανακοίνωση/έκκληση καθηγητών Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (για την αυριανή συνεδρίαση της Συγκλήτου)

Μετά την ομόφωνη, σημερινή (Δευτέρα 15/4), απόφαση της Συγκλήτου περί μη απορρόφησης της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αντιπροσωπείες φορέων της Τρίπολης και των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έκαναν διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Γαβρόγλου. Δυστυχώς, και οι δύο συναντήσεις απέβησαν άκαρπες, καθώς το Υπουργείο επέδωσε τελεσίγραφο περί αποδοχής ή μη του σχεδίου όπως αυτό έχει κατατεθεί, με μερικές προφορικές “βελτιώσεις” (που ούτε τέτοιες δεν είναι) που αφορούν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και το γεγονός ότι η θέση του Υπουργείου παραμένει αμετακίνητη ως προς τα ζητήματα για τα οποία η Σύγκλητος τοποθετήθηκε σήμερα ομόφωνα (άρνηση απορρόφησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Πολυτεχνική Σχολή στην Τρίπολη), το Τμήμα διερωτάται:
Ποιος είναι ο λόγος και ο σκοπός της αυριανής συνεδρίασης της Συγκλήτου που συγκάλεσε ο Πρύτανης, δεδομένης της αμετακίνητης στάσης του Υπουργείου; Είναι ενημερωτικός ή θα κληθούν εκ νέου τα μέλη της Συγκλήτου να αποφασίσουν επί των ιδίων δεδομένων ελπίζοντας σε διαφορετική απόφαση;
Αν δεν είναι απλά ενημερωτικός ο σκοπός της αυριανής συνεδρίασης της Συγκλήτου, υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο επί του οποίου θα ενημερωθεί και θα λάβει θέση εκ νέου η Σύγκλητος; Αν ναι, πότε θα κοινοποιηθεί το έγγραφο αυτό στα μέλη της Συγκλήτου;

Κάνουμε έκκληση ως Τμήμα και ως ακαδημαϊκοί, την ύστατη αυτή ώρα, στους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα και να απαιτήσουν την ακύρωση της αυριανής Συγκλήτου.

Συνάδελφοι Συγκλητικοί, μην αναιρέσετε αύριο τη σημερινή σας ιστορική απόφαση.

Συνάδελφοι Συγκλητικοί, η αξιοπρέπεια και η αυτοδιάθεση του Πανεπιστημίου μας είναι πλέον στο χέρι σας!


3 Σχόλια

Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι το σχέδιο αυτό δεν έχει σχέση με το πόρισμα της επιτροπής. Δημιουργεί ένα Πανεπιστήμιο - έκτρωμα σε 6 πόλεις, με τμήματα που αλλού βρίσκονται, σε άλλη πόλη ανήκει η σχολή τους. Ένα έκτρωμα που θα καταστρέψουν με την πρώτη ευκαιρία.

Το θράσος του υπουργού: Δεν συζητά ακαδημαϊκά θέματα με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Ο ακαδημαϊκώς Γαβρογλου με ακαδημαϊκά κριτήρια διακορπιζει τμήματα μιας σχολής σε τρεις πόλεις.δασκορπιζει σχολή σε δύο διαφορετικές περιφέρειες διακορπιζει τα έτη του ίδιου τμήματος σε διαφορετικές πόλεις. Διακορπιζει την έδρα του πανεπιστημίου ιδρύοντας το κέντρο ερευνών όχι στην έδρα του πανεπιστημίου αλλά στην Καλαμάτα. Κυρίε υπουργέ και καθηγητή Γαβρογλου καληνύχτα.

@9:03 Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μετάσταση του ΠΑΣΟΚ και ως αποπασοκοποίηση πρέπει να αντιμετωπίζεται η αποπομπή του. Στο προκείμενο τώρα με την Τζάκρη όμως συναντιέται και φωτογραφίζεται για να πουλήσει την ίδρυση τμήματος Μουσειολογιας στην Εδεσσα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.