Δείτε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πριν το κλείσουν! (vid)

Δείτε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πριν το κλείσουν! (vid)

Απρίλιος 13, 2019 - 21:39
8 σχόλια

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο το οποίο παρουσιάζει το τμήμα σε εικόνες και αριθμούς.

Στο βίντεο αυτό φαίνεται το παρόν αλλά και το προδιαγραφόμενο “μαύρο” μέλλον του τμήματος αν περάσει το σχέδιο νόμου που ήρθε στη δημοσιότητα.

Tags: 
Video: 

dit.uop trailer: Δείτε το πριν το κλείσουν!


8 Σχόλια

Το βίντεο είναι πολύ ωραίο αλλά θα ήθελα να σχολιάσω λίγο το περιεχόμενο. Η βάση του τμήματος είναι 11,8. Η απαίτηση να εξισωθεί μία σχολή του 11,8 με το πολυτεχνείο που η χαμηλότερη βάση στη Ξάνθη είναι 15,5 και στην Αθήνα 18,2 είναι μία παράλογη απαίτηση εξίσωσης προς τα κάτω. Τα ΤΕΙ (με τα οποία αρνείται το τμήμα να εξισωθεί ως σχολή μηχανικών 4ετούς φοίτησης) έχουν πολύ υψηλότερες βάσεις.

Η βάση είναι υψηλότερη γιατί είναι Πολυτεχνική Σχολή. Στα ΤΕΙ είναι υψηλότερη λόγω Πάτρας.

Αν γίνει Πολυτεχνική Σχολή η βάση θα ανέβει. Είναι θέμα επιλογής στο μηχανογραφικό κι όχι ποιότητας του τμήματος.

Οι βάσεις των σχολών ειναι συνδυασμός πολλών παραγόντων (γνωστικό αντικείμενο, πόλη, μόδα). Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη π.χ έχει βάση 11.6 ενώ υπάρχουν και τμήματα μηχανικών με χαμηλότερες βάσεις.

συνεχίζω το προηγούμενο ,,, όση διαφορά υπάρχει μεταξύ του 11,5 και του 15 άλλη τόση υπάρχει μεταξύ του 11,5 και του 8- που έχουν τα ΤΕΙ,Μια ματιά στις βάσεις οποιασδήποτε χρονιάς αρκεί για να δείξει του λόγου το αληθές ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ βάση 7.987

Ναι, όντως, η φετινή βάση του Τμήματος ήταν χαμηλή στο 11.8. Επειδή, όμως, κι η παραπληροφόρηση έχει τα όριά της, παραθέτω τις αντίστοιχες βάσεις των τεσσάρων Τμημάτων της περιβόητης Σχολής Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με τις οποίες σκοπεύει το υπουργείο να μας ενώσει: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛ. - ΠΑΤΡΑ) 7.689 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ (ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛ. - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) 7.987 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛ. - ΠΑΤΡΑ) 8.064 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛ. - ΠΑΤΡΑ) 8.703 Είπες τίποτα;;;;

Και για να συνεχίσω σε σχέση με αυτό που είπες για τη βάση του Δ.Π.Θ.(Ξάνθη), ένα περιφερειακό Παν/μιο έχει νόημα να το συγκρίνεις με περιφερειακά Παν/μια αντίστοιχα και όχι με τα κεντρικά Ιδρύματα της χώρας (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Παν. Πατρών, ΔΠΘ, κτλ). Ενδεικτικά κάποια Τμήματα 5ετούς φοίτησης: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ. - ΚΟΖΑΝΗ) 11.601 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ. - ΚΟΖΑΝΗ) 9.546 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΣΑΜΟΣ) 9.467 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΣΥΡΟΣ) 9.384 Είπες τίποτα;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.