Ανίερη υποκρισία

Ανίερη υποκρισία

Απρίλιος 12, 2019 - 12:25
15 σχόλια

Μεγάλη ταραχή προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η φωτογραφία που ανάρτησε σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Τον Αμβρόσιο ο οποίος είναι καταδικασμένος για υποκίνηση μίσους, για ρατσιστικό λόγο, το «κόκκινο πανί» για τη μεγάλη προοδευτική συμμαχία του Τσίπρα. Ο κ. Κουρουμπλής έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνημα από τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος τον επέπληξε, έγινε πρωτοσέλιδο σε κάθε αριστερή εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της και αναγκάστηκε να κατεβάσει τις αναρτήσεις του και περίπου να απολογηθεί για τη φωτογραφία, λέγοντας πάντως ότι «η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη» και ότι σε αυτήν δεν χωράνε αποκλεισμοί.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να εξανίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ και να ζητεί την κεφαλή του Κουρουμπλή επί πινάκι για μία φωτογραφία με τον Αμβρόσιο, όταν το 2016 ο Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής, είχε πει στον ΣΚΑΪ (30.6.2016) ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», την ώρα που συνεχιζόταν η συζήτηση για το αν θα ήταν «τοξική» ενδεχόμενη θετική ψήφος της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό που είπε «δεν αποτελεί πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή».

Όχι, μόνο κλείσιμο του ματιού ήταν.

Ωστόσο, η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον Αμβρόσιο και τη ΧΑ έχει εκφραστεί πολύ πιο ανησυχητικά στις αλλαγές του ποινικού κώδικα, η διαβούλευση για τον οποίον ολοκληρώνεται, ύστερα από παράταση, την Κυριακή στις 14 Απριλίου. Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο άρθρο 187 παρ. 1 και 2, που αναφέρεται στην εγκληματική οργάνωση, προβλέπει ότι: Όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση τριών ή περισσότερων προσώπων που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων, τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή. Η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.

Το ισχύον άρθρο προβλέπει μεν την ίδια ποινή κάθειρξης για τη συγκρότηση και ένταξη, αλλά θεωρεί αυτόνομο ποινικό αδίκημα, που τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών (έως 20), τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αν ψηφιστεί, «πέφτει στα μαλακά» η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Αυτό δεν το ήξεραν οι μαχητές της ακροδεξιάς;..

Αν, λοιπόν, το πρόβλημα για τον κ. Σκουρλέτη, την κυρία Καββαδία και τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα είναι μια εθιμοτυπική φωτογραφία του κ. Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο, υποκρίνονται.

«Πώς μπορεί να πείσει η μάχη κατά της ακροδεξιάς, όταν συνδυάζεται με αγκαλιές με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, που συμβολίζει ό,τι πιο ακραίο και σκοταδιστικό μπορεί να παρουσιάσει η Ιερά Σύνοδος;», ρωτάει η iefimerida.gr.

Πώς μπορεί να πείσει η μάχη κατά της ακροδεξιάς όταν, ενώ η δίκη της ΧΑ συνεχίζεται, προτείνεται η κατάργηση του ξεχωριστού αδικήματος της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ρωτάω εγώ.

Γαλανιάδη Εύα


15 Σχόλια

Εχουν σφυρηλατηθεί οι σχέσεις στον αντιευρωπαικό αγώνα που σφιχταγκαλιασμένοι (συριζαυγίτες) ψήφιζαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Αλέκση. Ο εκκλησιαστικός σκοταδισμός δεν απέχει από τον πολιτικό τσαρλατανισμό.

Αν ξερατε και νομικα-ποινικα δεν θα ρωταγατε κα Γαλανιαδη... Δεν υπαρχει στην ουσια διαφορα...

μεγάλη προσπάθεια για να εμφανιστουν ως συμπλέοντες δύο αντιμαχόμενοι χώροι. τι άλλο θα δούμε

Δεν σηκώνει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα super market ιδεοληπτικών ανθρώπων που αγαπάνε μόνο την εξουσία και τη καρέκλα και όχι την Ελλάδα. Τα άκρα πάντοτε ιστορικά συμπορεύονταν Χρυσή Αυγή και Συριζα τέλειο μείγμα

Δεν χρειάζεται προσπάθεια έτσι είναι! Μέχρι και τον σταυρό φίλησε ο Αλέξης φέτος στα Θεοφάνεια για ψηφαλάκια...

οι κάλπες επιφυλάσσουν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για το σαθρό πολιτικό κατεστημένο, καθώς θα αναδείξουν την πραγματική δύναμη της Χρυσής Αυγής..............

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ : ΠΑΣΟΚ 115 εκ. ευρώ, ΝΔ 135 εκ. ευρώ, ΣΥΡΙΖΑ 10 εκ. ευρώ και το ΚΚΕ άλλα 10 εκ. ευρώ. (Για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επέμβει ο εισαγγελέας). ένα μονάχα κόμμα που δεν έχει ούτε ένα ευρώ σε δάνεια. Πρόκειται για το ίδιο και μόνο κόμμα που δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση: Την Χρυσή Αυγή των Ελλήνων.

Και έτσι να είναι πήγαινε να ψηφίσεις τους υμνητές-θαυμαστές-νοσταλγούς του Χίτλερ εσύ...ή δεν ξέρεις ποιούς ψηφίζεις;;;

@ 19:04 Γιάννη σπείρε κουκιά. Ούτε ο Πάσαρης πήρε χρηματοδότηση επιχορήγηση. Δεν γίνονται διακρίσεις.

Κάποτε φοβόμασταν το χωροφύλακα που αντιπροσώπευε το κραταιό κράτος της Δεξιάς. Τώρα θα φοβόμαστε τα χρυσαυγίτικα σκυλιά που δρουν σε ένα αδύναμο κράτος.

Γιατί νομίζετε ότι τα συριζακια ειναι αριστερά; Από ποτέ έχετε να δείτε τόση αστυνομοκρατία, τόσες προληπτικές προσαγωγές, τόσο φασισμό και αλλαζονικες συμπεριφορές της εξουσίας; Ούτε ο Παπαδόπουλος. Φασίσταρια του κερατά λοιπόν οι κυβερνώντες. Εξάλλου μην πάτε μακριά. Αναρωτηθείτε από ποιον χώρο προέρχεται ο δικός μας Παπηλιου και ξυπνήστε. Δεν υπάρχει αριστερά. Γατάκια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.