Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημήτρης Κατσής από την παράταξη Μαντά

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημήτρης Κατσής από την παράταξη Μαντά

Μάρτιος 31, 2019 - 19:32
9 σχόλια

Πολύς κόσμος βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Κυριακή το απόγευμα, με μοναδικό θέμα την αγορά ακινήτων για την ανέγερση Δημαρχείου στο Άστρος. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε τον λόγο ο κ. Δημήτρης Κατσής, ο οποίος με μια ανακοίνωσή του ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Μαντά καθώς, όπως είπε, διαψεύστηκαν οι ελπίδες του από τον δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά, αλλά και εθίγη από τον χαρακτηρισμό «νεκροθάφτες» που επεφύλαξε ο Παναγιώτης Μαντάς για όλους όσοι διαφώνησαν με την αγορά οικοπέδων για την επέκταση του Δημαρχείου.

Ο κ. Κατσής είπε: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιεί κάποιος βαριές εκφράσεις, είναι αγένεια και αποκαλύπτει απώλεια ψυχραιμίας. Οι βαριές κουβέντες έχουν βαριές συνέπειες. Φέρνουν στη σκέψη μας συνειρμούς όχι κολακευτικούς για εσάς, που τολμήσατε να χαρακτηρίσετε νεκροθάφτες όλους όσοι δεν συμφώνησαν μαζί σας. Σας ακολούθησα στις προηγούμενες εκλογές επειδή πίστεψα στις εξαγγελίες σας. Πήγα κόντρα σε φίλους καρδιακούς, στην παράταξή μου».

Δεν σας πιστεύω, δεν συμπορεύομαι πια μαζί σας.

«Το να μην ψηφίζουμε ένα έργο, δεν είναι ενοχή. Ποιοι δεν αγαπάμε το Άστρος; Εμείς που ταυτίσαμε τη ζωή μας και τον τόπο μας; Εμείς που με τις επενδύσεις μας μετατρέπουμε τον τόπο μας σε τουριστικό προορισμό;».

«Είμαι ο νεκροθάφτης της αδιαφάνειας, της συναλλαγής, των γκρίζων πρακτικών και των άνομων συμφερόντων. Πάρτε πίσω τον χαρακτηρισμό. Μην με προκαλείτε. Είμαι απέναντι σε κάθε μορφή οργανωμένων συμφερόντων. Έργα της τελευταίας στιγμής με έτοιμες μακέτες, μόνο σκοπιμότητα αποκαλύπτουν».

Τολμήσαμε να έχουμε άποψη. Για να επιτίθεστε με βαρείς χαρακτηρισμούς, κάτι σημαντικό πρέπει να χάνετε. Θέλω να καταθέσω στον πρόεδρο την αίτηση της ανεξαρτητοποίησής μου.

Το κείμενο της παραίτησης:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  

Δεν είμαι απέναντι στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό που εκλέχτηκα.

 Είμαι απέναντι  από λογικές ομάδων μέσα στους συνδυασμούς που φιλοδοξούν να κάνουν την κοινωνία αγέλη και τους πολίτες οπαδούς.

 Αυτές οι παρέες αποτελούν τοξικούς παράγοντες  στις ηγεσίες των συνδυασμών και τον εκάστοτε αρχηγό τους , γιατί στερούνται ικανοτήτων, δυνατοτήτων και προσπαθούν να τις παρασύρουν  προς τα κάτω.

Η δική μου απόφαση για ανεξαρτητοποίηση αποτελεί τη δημοκρατική απάντηση σε όλους αυτούς τους σκευωρούς που  διαπραγματεύονται τις προσωπικές τους υποθέσεις και θεωρούν  ότι μπορούν να λυμαίνονται την αγωνία των πολιτών.

 Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι τους χορεύουν το Χορό του πολιτικού τους Ζαλόγγου.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της Βόρειας Κυνουρίας  και τα συμφέροντα των δημοτών. 

Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας … Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.
Έτσι, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη του κυρίου Μαντά  και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.  
Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Η απάντηση στον Μαντά για τους "νεκροθάφτες"

Κύριε Δήμαρχε,

χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιεί κάνεις βαριές εκφράσεις,προσβλητικούς μάλιστα χαρακτηρισμούς.
Είναι ατόπημα και μάλιστα χονδροειδές.
Είναι και αγένεια.
Αλλά κυρίως αποκαλύπτει απώλεια ψυχραιμίας.

Σημειώνω με έμφαση ότι οι βαριές κουβέντες έχουν βαριές συνέπειες.
Φέρνουν στη σκέψη μας συνειρμούς,οι οποίοι δεν μπορώ να πω οτι είναι κολακευτικοί για εσάς,
ο οποίος τολμήσατε να χαρακτηρίσατε όσους αρνηθήκαμε ψήφο στην πρόταση σας,ως νεκροθάφτες του Άστρους,της Βόρεια Κυνουρίας.

Και εξηγούμαι:

Σας ακολούθησα στην προηγούμενη εκλογή, χωρίς ταξίματα , χωρίς ανταλλάγματα, μόνο και μόνο  επειδή πίστεψα στις εξαγγελίες σας για δημιουργική πορεία,ανάπτυξη,συνεργασία,ενότητα,διαφάνεια,χτύπημα της διαπλοκής και μια αισιόδοξη προοπτική για τον Δήμο μας.

Πήγα απέναντι στην παράταξή μου,πήρα κόστος,στενοχώρησα φίλους μου αδελφικούς, γιατί σας πίστεψα.
Τώρα,με ήρεμη συνείδηση μου,σας δηλώνω ότι διαψεύσετε τις προσδοκίες μου και χάσατε την εμπιστοσύνη μου.

Έχω βάσιμους λόγους να μην σας πιστεύω και να μην συμπορεύομαι πλέον μαζί σας.

Το να μην ψηφίζουμε κύριε δήμαρχε ,ένα έργο δεν είναι ενοχή.
Ενοχή είναι να ψηφίζουμε τυφλά και χωρίς έλεγχο και μάλιστα εκβιαζόμενοι στο όνομα της πατρίδας μας και της τοπικής κοινωνίας.

Ποίοι δεν αγαπάμε το Άστρος εμείς που ταυτίσαμε τη ζωή μας με τον τόπο μας;
Εμείς που επενδύουμε εδώ και δημιουργούμε θέσεις εργασίας;

Εμείς που με τις επενδύσεις μας αναβαθμίζουμε την περιοχή μας και την μετατρέπουμε σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό;

Εμείς που βραβευόμαστε για τις επιδόσεις μας από καταξιωμένους οργανισμούς;

Εμείς είμαστε νεκροθάφτες;

 

Εγώ είμαι νεκροθάφτης ;

Αν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός σας κύριε Δήμαρχε,
έχει νόημα γιατί πάντα και σταθερά με τη στάση μου και με την ψήφο μου,είμαι ο νεκροθάφτης της αδιαφάνειας,της συναλλαγής, της διαπλοκής,των συμφερόντων.

Είμαι ο νεκροθάφτης των γκρίζων πρακτικών,των σκοτεινών συναλλαγών,των άνομων συμφερόντων...

Πάρτε πίσω αυτόν τον χαρακτηρισμό, για να μην σας απαντήσω στο ίδιο επίπεδο,δεν μου ταιριάζει και δεν θέλω να σας ακολουθήσω σε τέτοιο κατήφορο...

Μη με προκαλείτε!!!

Είμαι απέναντι σε κάθε μορφή οργανωμένων συμφερόντων και δεν φοβάμαι να ανοίξω όλα θα θέματα και σε όλα να πάρω θέση.

Έργα της τελευταίας στιγμής και μάλιστα με έτοιμες μακέτες μόνον σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια προδίδουν και τίποτα περισσότερο.

Και κάτι ακόμα, αν ήταν ανιδιοτελής η αγωνία σας,με την αντίδρασης σας,
δεν θα βγάζατε μίσος και σπίλωση,
θα περιοριζόσασταν σε μια αντιπαράθεση στέρεων επιχειρημάτων.

Τώρα,για να  επιτίθεστε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς,με απειλές και εκβιασμούς,φαίνεται οτι κάτι σημαντικό χάνετε....

Εγώ απλά δεν συνεργώ στα έργα και τις ημέρες σας!!!

Πηγή: astrosnews.gr


9 Σχόλια

Μόνος; Αποκλείεται, μάλλον παρέα με τους/τον κουμπάρους/ο του. Μάλλον κίνηση για να μπει επικεφαλής συνδυασμού για δήμαρχος ο ίδιος ο Μήτσος, δεν κοιμόμαστε άλλοι κάποιοι κινούν κάποια νήματα στην .............πολιτική! νομίζω;;;;;;;;; Αλήθεια πόσα χρόνια είσαστε μαζί????

Ε καί;

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

@06.49/01.04.2019 Πολύ πρωταπριλιάτικο !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.