«Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της Τρίπολης (vid)

«Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της Τρίπολης (vid)

Μάρτιος 25, 2019 - 12:44
11 σχόλια

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην ηλιόλουστη Τρίπολη η παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 με τους Αρκάδες να τιμούν όπως αρμόζει τους ήρωες προγόνους τους.

Τόσο στην έναρξη από την φιλαρμονική του στρατού όσο και κατά την διάρκεια της παρέλασης από τα ηχεία ακούστηκε να παιανίζει το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή" με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Η φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης καθώς και η μπάντα του στρατού όπως κάθε χρόνο έτσι και σε αυτή την παρέλαση έπαιξαν το "Μακεδονία ξακουστή" όπως βέβαια και τα υπόλοιπα εμβατήρια που ακούγονται στις Εθνικές επετείους και τις παρελάσεις.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μακεδονία ξακουστή στην παρέλαση της Τρίπολης

ArcadiaPortal.gr Μακεδονία ξακουστή στην παρέλαση της Τρίπολης


11 Σχόλια

Μπράβο και στην φιλαρμονική και στον κόσμο της Τρίπολης. Εδώ στην Αρκαδία δεν περνάνε οι απαγορεύσεις..

Instrumental όμως... Μην παρεξηγηθούμε και με τους "γείτονες"... Κατάντια...

@13:36 Απαγορεύσεις και π@π@ριές. Αμέσως να το παίξετε εθνικόφρονες κάποιοι, λες κι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε λιγότερο Έλληνες ή λιγότερο πατριώτες. Σε όλες σχεδόν τις παρελάσεις στην Τρίπολη, εδώ και χρόνια, ακούγεται το "Μακεδονία ξακουστή" από τα μεγάφωνα, είτε από τη Φιλαρμονική, είτε από τη μπάντα του Στρατού, άσχετα τώρα από Πρέσπες, Σκόπια κλπ. Εσείς πού βρισκόσασταν που το πήρατε τώρα χαμπάρι, σε παρελάσεις άλλων πόλεων;

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ΅; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

1-2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και θα λέγαμε επιτυχία ότι ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Οι τύποι κατάφεραν να δώσουν Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα σε Σλάβους και Αλβανούς. Τώρα λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο και να μην απαιτούμε ΑΟΖ λόγω Καστελόριζου. Αυτά δεν έλεγε ο Κοτζιάς; Ο Κατρούγκαλος δεν έλεγε για τα δικαιώματα των Τούρκων; Από τον ΕΛΛΗΝΑ υπουργό περιμένω να ακούω για τα δικαιώματα της ΕΛΛΑΔΑΣ και όχι των Τούρκων. Αυτά παθαίνει μια χώρα όταν οι πολίτες της βάζουν καταληψίες αριστερούς να την κυβερνήσουν. Και μη χειρότερα...

@13:36 Αρκετός κόσμος υποστηρίζει (προϊόν παραπληροφόρησης) ότι έχει απαγορευτεί το συγκεκριμένο εμβατήριο λόγω συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει απαγόρευση στην Ελλάδα γιαοτιδήποτε τέτοιο.

Η ελλαδική Μακεδονία είναι οπωσδήποτε ελληνική, αλλά μόνο η ελλαδική. Δεν συντρέχει λοιπόν κανένας άλλος λόγος πλην της υποκρισίας να λένε «η Μακεδονία ΜΑΣ» οι πολιτικοί, οι πολιτικάντηδες, οι πολιτευόμενοι ιεράρχες και οι «διοργανωτές μαχητικών events» και –αίφνης– συλλαλητηρίων. Ακριβώς όπως δεν συντρέχει λόγος να λένε «η Πελοπόννησός ΜΑΣ» ή «η Στερεά Ελλάδα ΜΑΣ».

Τραγουδατε "Μακεδονια Ξακουστη" και εχω μια μεγαλη απορια αν εχετε παει ποτε στη Μακεδονια.Επισης ,εχετε αναρωτηθει ποτε,αν εχουν την αντιστοιχη ευαισθησια στη Β.Ελλαδα για την Αρκαδια,την Πελοποννησο ή τη Ν.Ελλαδα εν γεννει;Για ψαχτειτε λιγο για τα εθνικοπατριωτικα αισθηματα,οσο περπατατε απο καφε σε καφε της Πετρινου και μετα παρτε φαλλαγι απο Τουρκια ως Βουλγαρια ,Σκοπια και Αλβανια για εθνικο γιουρουσι με φρεντο εσπρεσο ανα χειρας.

Εσύ Β.μ που τραγουδάς "την τρίτη διεθνη" αναρωτιέμαι αν είχες πάει ποτέ στην ΕΣΣΔ, αν ο Στάλιν είχε την ίδια ευαισθησία για τους Έλληνες. Για να ψαχτείς όσο ρεμπελιάζεις απο καφέ σε καφέ αναμασόντας αριστερές μπαρούφες και λιγωμένος απτην λατρεία σου για τον Τσε πάρε φαλάγγι το ΝΑΤΟ και τους κεφαλαιοκράτες στους οποίους ξεπουλήσατε Μακεδονία- αεροδρόμια - δημόσια περιουσία , με τους ομοιδεάτες σου "αντιμνημονιακούς προοδευτικούς".

Αν πιστευεις πως ζεις σε χωρα αντιστοιχη του υπαρκτου σοσιαλισμου,μαλλον εχεις τρικυμια εν κρανιω ,για να χρησιμοποιησω και αρχαιζουσα γλώσσα, που φανταζομαι θα λατρευεις να ακους.Κατα τα λοιπα,δομησε λογο με οικεια επιχειρηματολογια και οχι ενα συνονθυλευμα-απαντησης με αντεπιχειρηματα καρικατουρες.Εν κατακλειδι,αυτος που θιγεται σε ενα γενικοτερο σχολιο ,συνηθως αυτοπροβαλλεται και ως ταγος,οποτε καθημερινα 9:45 εχει λεωφορεια το κτελ Αρκαδιας προς Β.Ελλαδα,μπορεις να πας στα συνορα ,να φυλαξεις Θερμοπυλες. Υ.Γ.Το διαβατηριο με ελλανια πιστοποιηση μην ξεχασεις και δεν μπορεις να γυρισεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.