Έτσι οραματίζεται την «Νέα Τρίπολη» ο Γιάννης Σμυρνιώτης (pics,vid)

Έτσι οραματίζεται την «Νέα Τρίπολη» ο Γιάννης Σμυρνιώτης (pics,vid)

Μάρτιος 26, 2019 - 21:00
24 σχόλια

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης ανοίγει τα χαρτιά του στο ArcadiaPortal

O Γιάννης Σμυρνιώτης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Νέα Τρίπολη» για τον Δήμο Τρίπολης, παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Έφη Καστραντά, στην οποία και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του δήμου Τρίπολης στην καθημερινότητά τους, αλλά και για τον σχεδιασμό του για να πάει η Τρίπολη ξανά μπροστά.

«Η Πλατεία Άρεως όταν την παραλάβαμε ήταν σε τραγική κατάσταση», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης απαντώντας σε σχετικά με τα έργα που έγιναν στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά και για τις μελέτες τις οποίες έλαβε από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Ενδελεχώς ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στην εργολαβία, σημειώνοντας ότι για κάποιους λόγους το έργο της Άρεως είχε βαλτώσει. «Εμείς καταφέραμε και ολοκληρώσαμε το έργο με αρκετά προβλήματα μιας και επαρκούσαν οι  πιστώσεις, και ευτυχώς εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ της ΕΤΤΑ ενώ παράλληλα δημοπρατήσαμε τις πεζοδρομήσεις, την πλατεία Πετρινού και άλλα έργα που περιελάμβανε η δεύτερη φάση του έργου»

Δώσαμε ένα ολοκληρωμένο έργο, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, αλλά το έργο δεν σταματά εδώ. Ο δήμος και η πόλη έχουν αρκετές ανάγκες, ενώ υπάρχουν και άλλες περιοχές οι οποίες χρειάζονται τόνωση

Μεταξύ άλλων ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε για τον σχεδιασμό του, έτσι ώστε να γίνει μία ακόμα λαϊκή αγορά στην πόλη της Τρίπολης με βιολογικά προϊόντα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια ανάλογη αγορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ως προς άλλες οδούς τις πόλεις μας, οι οποίες ήταν κάποτε εμπορικές και τώρα έχουν περιπέσει σε μαρασμό, όπως  η Ουάσιγκτον, ο κ. Σμυρνιώτη αναφέρθηκε στη Βίλα του Τουρκοβασίλη η οποία, όπως υπογράμμισε, μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να δημιουργήσει ένα πόλο έλξης.

Έπειτα σχολίασε το «μηδενικό,» όπως είπε χαρακτηριστικά, έργο του κ. Παυλή, τονίζοντας ότι πραγματικό έργο δεν έχει υλοποιηθεί άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ τα τελευταία στοιχεία απορροφητικότητας για τα έργα του 2018 είναι 172.000 ευρώ. Αυτό είναι ένα τραγικά μικρό ποσό, σχολίασε ο κ. Σμυρνιώτης, και αγγίζει μόλις το 2%, τη στιγμή που η δική του δημοτική αρχή υλοποίησε έργο 30 εκατ. ευρώ μόνο στον δήμο με 418 έργα και οι πληρωμές που προέκυψαν ήταν πάνω από 16 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ σε μία ολόκληρη θητεία.

Δικαιολογίες είναι όσα λέγονται για την αλλαγή της νομοθεσίας

Από τις ερωτήσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το περιβαλλοντικό ζήτημα του δήμου που αφορά τα απορρίμματα και τις χωματερές της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Βλάση αλλά και τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.  Ο κ. Σμυρνιώτης  ανέφερε ότι η χωματερή στην Αγία Τριάδα δημιουργήθηκε επειδή δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα τα απορρίμματα να πηγαίνουν στο Πλάτωμα. Όπως κατήγγειλε ο κ. Σμυρνιώτης, αυτή η στιγμή στον Άγιο Βλάση πρέπει να υπάρχουν πάνω από 80.000 τόνοι απορρίμματα.

Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιους εναλλακτικούς τρόπους για τη διαχείριση του μεταβατικού σταδίου, προτού ξεκινήσει το έργο της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Δέκα χρόνια οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ο κ. Σμυρνιώτης παρατηρεί:

 «Περίπου 10 χρόνια οικονομική κρίση έχει βιώσει η χώρα, και το δίδαγμα που έχουν λάβει οι πολίτες αλλά και οι πολικοί είναι ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά, αλήθειες και καθένας στον χώρο του να κάνει το κάτι παραπάνω».

«Δυστυχώς οι εποχές της εθνικής ευμάρειας πέρασαν και δεν άφησαν κάτι ουσιαστικό. Ας μην λέμε λόγια, ας κάνουμε έργα, ας προσπαθήσουμε παραπάνω, αυτοί οι πόροι πρέπει να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να προσδώσουμε μια επιπλέον αξία στα αιτήματα του κάθε τόπου».

Ούτε ένα ευρώ χαμένο από τα χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου αυτός ο δήμος να ξαναπάει μπροστά

Για την απλή αναλογική και για το αν είναι ανοιχτός στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Σμυρνιώτης ζήτησε να μην προδικάσουμε το αποτέλεσμα, καθώς η παράταξή του προσπαθεί να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Το δυστύχημα είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε πολυδιάσπαση δυνάμεων, αλλά ο Νόμος έχει κάποιες δικλίδες που αν δεν υπάρχουν αυτοδύναμες διοικήσεις θα επιβληθούν συνεργασίες

«Το έργο που έχει γίνει επί δικής μας θητείας έγινε με τη συνεργασία και τη συναίνεση όλων και οι αποφάσεις ήταν σχεδόν ομόφωνες στα δημοτικά συμβούλια και αυτό θα το επιδιώξουμε και στην επόμενη περίοδο. Το πρόγραμμά μας θα αναλυθεί και είμαστε εδώ για να επιδιώκουμε συγκλήσεις ακόμα και αν έχουμε αυτοδύναμη διοίκηση στον δήμο από πλευράς εδρών».

Πέντε άμεσες παρεμβάσεις που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος, προτάσσοντας τις υποδομές  και τη αγροτική οδοποιία αλλά και την βελτίωση του οδικού δικτύου της Τρίπολης.

Πρέπει να υπάρξει σοβαρή παρέμβαση στον φωτισμό αλλά και στην σήμανση και σηματοδότηση στους δρόμους της πόλης.

Πρέπει να ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη και να βρεθεί λύση με τους χώρους στάθμευσης καθώς τώρα ο καθένας παρκάρει όπου θέλει και όποτε θέλει.

Τέλος, πρέπει να κλείσει το θέμα της ΚΕΔΗΤ, γιατί είναι αδιανόητο σε σέρνεται αυτό το θέμα 4 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση θα το λύσουμε εσωτερικά το θέμα και δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, καιρός είναι να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο

Επιπλέον, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μίλησε για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει για την οικονομική ανάπτυξη του δήμου σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και το εμπόριο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο κ. Σμυρνιώτης έχει να προτείνει, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει για να γίνει ένα τοπικό συμβούλιο της αμπελουργικής ζώνης, έτσι ώστε το ΠΟΠ κρασί να προωθείται οργανωμένα, για να λάβει την τιμή και τη θέση που του αξίζει.

Η ορεινή Αρκαδία είναι στα όρια του δήμου Τρίπολης, και αυτό το προϊόν πρέπει να το επικοινωνήσουμε έτσι ώστε να γίνει ευρέως γνωστό. Πρέπει η Τρίπολη να έχει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων όλο τον χρόνο και να αξιοποιηθεί το Μαλλιαροπούλειο, προκειμένου να φιλοξενεί  δημοφιλείς παραστάσεις

Τέλος, πρόσθεσε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μόνιμο εκθεσιακό κέντρο, κάτι που μπορεί να υποστηριχθεί λόγω της κεντρικής γεωγραφικής θέσης της Τρίπολης στην Πελοπόννησο.

Κλείνοντας, ο κ. Σμυνριώτης κάλεσε τους πολίτες της Τρίπολης να τον υποστηρίξουν με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κρίνοντας όχι μόνο συναισθηματικά, καθώς δεκάδες συμπολίτες θα είναι υποψήφιοι, αλλά με γνώμονα την ανάγκη να γίνουν κάποια πράγματα γιατί η πόλη αυτή πρέπει να έχει αύριο.

Εμείς είμαστε εδώ μαζί με τους πολίτες, με όλες τις παρατάξεις, να πάμε τον δήμο ξανά μπροστά

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Γιάννης Σμυρνιώτης ανοίγει τα χαρτιά του στο ArcadiaPortal


24 Σχόλια

Ψέματα ψέματα ψέματα ρε Γιάννη! !! Η αλλιώς λέγεται και ασχετοσύνη....

δεν ειναι κακο να εχεις οραματα,και εγω οραματιζομαι μια νεα δημοτικη αρχη με το γιαννακη στην εξεδρα ,αντε να δουμε το βραδυ των εκλογων ποσους γιατρους θα χρειαστει ο γιαννακης για να γλυτωσει το εγκεφαλικο

Το έκριναν - στηρίζοντας Παυλή - ο Παράς με τον Κωστάκη που ...αμέσως κατάλαβε το "λάθος" του και ζητάει τώρα ταπεινά συγγνώμη!!!

@00:07 - Τότε να απαγορεύσεις στον Σμυρνιώτη να είναι πάλι υποψήφιος. Φαντάζομαι όμως ότι μόνο ο Σμυρνιώτης κρίθηκε. Δεν κρίθηκε ο Τζιούμης που δεν πέρασε ούτε στον δεύτερο γύρο, ούτε ο Τσιαμούλος. Ξεχνάς τους 12.505 συμπολίτες μας που ψήφισαν την παράταξη Σμυρνιώτη. Το 49,72% των εγκύρων. Αυτοί έκριναν θετικό το έργο του και πάρα πολλοί μετάνιωσαν βλέποντας τα χάλια της δημοτικής αρχής Παυλή. Ο Σμυρνιώτης και η παράταξή του άφησαν έργο. Όσο και να προσπαθούν μερικοί να κάνουν το άσπρο-μαύρο αυτό δεν μπορούν να το αλλάξουν. Παραμύθιασε ο Παυλής τους δημότες μια φορά. Δεύτερη φορά δεν έχει.

Μη δεν είμαι εδώ όνειρο ζω και μη με ξυπνάτε τώρα!!!! χαχαχαχαχα Άντε καλά τώρα μας έπεισες..δεν συμμαζεύεται η κατάσταση Γιαννάκη όταν ήταν η ώρα δεν διεκπεραίωσες τα καθήκοντά σου όπως έπρεπε. Το ίδιο κάνει και ο Κωστάκης τώρα που προσπαθεί αλλά μάταια να καλύψει τα αδιόρθωτα.

Ευτυχώς που υπήρχε και ο Σμυρνιώτης και δούλεψαν οι εργολάβοι του Δήμου μας και άνοιξαν και μερικές θέσεις εργασίας. Γιατί δυστυχώς οι άλλοι έκαναν αναθέσεις μόνο σε Αθηναίους και τα χρήματα έφευγαν εκτός πόλης.

Δυστυχώς στις προηγούμενες εκλογές ο κόσμος παρασύρθηκε από τη λασπολογία και τις ανίερες συμμαχίες που πήγαν την πόλη πέντε χρόνια πίσω. Ο Κόσμος τώρα ξύπνησε δεν πρόκειται να πιστέψει πάλι τους ψεύτες και τα λαμόγια.

Οι πλάκες σπάνε γιατί ο Παυλής αφήνει και κυκλοφορούν φορτηγά πάνω στους δρόμους , κάνει ο καθένας βόλτα όποτε του έρθει με το αυτοκίνητό του και επιπλέον δεν έχει συντηρήσει κανένα δρόμο και καμμία πλάκα επί 5 χρόνια. Και στο σπίτι μου εάν δε βάλω καρφίτσα επι 5 χρόνια θα πέσει να με πλακώσει.

ο Γιάννης Σμυρνιώτης δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο από τους υπόλοιπους υποψήφιους, οι οποίοι βαρύνονται με περισσότερα λάθη από όσα θα είχαν ενδεχομένως κάνει αν είχαν διατελέσει Δήμαρχοι. Ως Δήμαρχος κρίνεται επιτυχημένος με όποια λάθη και παραλήψεις τον βαρύνουν. Είναι δημιουργικός και αποτελεσματικός. Τέτοιους χρειάζεται η Πόλη μας και όχι ψευδολόγους "οραματιστές". Τα προσόντα του Σμυρνιώτη δεν τα διαθέτει κανένας από τους υπόλοιπους υποψήφιους, και αυτό πρέπει να εκτιμήσουν οι ψηφοφόροι και όχι τις αοριστολογίες και τιποτολογίες των άλλων.

Να ένα όραμα του Σμυρνιωτη που έγινε πραγματικότητα... https://drive.google.com/file/d/1B2R3Y2lj7uFHWynmhDvmXxX2GmL2-q8v/view?usp=drivesdk

Όταν και αν βγεις το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξαναβάλεις κολονάκια στους κεντρικούς δρόμους που ο κάθε καραβλαχος σταμάτα οπού και όποτε θέλει...και να συνεχιστεί η προσπάθεια για ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου.

Πόσες δουλειές έκλεισε ο Γιάννης τα τελευταία 5 χρόνια στο γραφείο του??????

@16:04 - Έχεις δίκιο. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει περίπου 70-100 πολυκατοικίες στην Τρίπολη και ο Σμυρνιώτης δεν είχε δουλεία, είχαν οι υπόλοιποι. Σε ποια χώρα ζεις;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.