Ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Δήμο Γορτυνίας Αποστολόπουλος - Κούλης

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Δήμο Γορτυνίας Αποστολόπουλος - Κούλης

Μάρτιος 22, 2019 - 18:33
6 σχόλια

Το παρόν  κείμενο αποτελεί συμβόλαιο τιμής και πολιτικής δέσμευσης για εκλογική συνεργασία στις  δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 των δύο Δημοτικών παρατάξεων α) Γορτυνιακή Συμπαράταξη και β) Ενώνουμε τη Γορτυνία.

Υπογράφεται από τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων Απόστολο Αποστολόπουλο και Ευστάθιο Κούλη αντίστοιχα.

Η ενιαία  Αυτοδιοικητική  μας παράταξη, θα  ζητήσει την εμπιστοσύνη και τη ψήφο των συμπατριωτών μας, υπό την ονομασία «Ενώνουμε τη Γορτυνία -Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία». Επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος  θα είναι ο Ευστάθιος Κούλης,  πρόσωπο με κοινωνικότητα, απλότητα και αφοσίωση στη Γορτυνία.

Οι δύο παρατάξεις μας αποτελούν το σύνολο της Δημοτικής Αντιπολίτευσης στην τρέχουσα Δημοτική Περίοδο 2014-2019. Στις εκλογές του 2014 έλαβαν την πρώτη  Κυριακή συνολικά το ποσοστό του 55,47%  του εκλογικού σώματος ( 27,95 % και 27,52% αντίστοιχα).

Η συνύπαρξη  στο  Δημοτικό Συμβούλιο μας  οδήγησε, παρά τις διαφορετικές  ιδεολογικές αφετηρίες, να προτάξουμε το συμφέρον της Γορτυνίας, να παραμερίσουμε  τις διαφορές  μας, να κρατήσουμε εκείνα που μας ενώνουν και μας ισχυροποιούν ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο της αντιπολίτευσης, απέναντι σε μια Δημοτική αρχή, Δημαρχό-κεντρική, αλαζονική, αδιάφορη και αναποτελεσματική. Μια Δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών της Γορτυνίας και των κατοίκων της.

Στα εννέα χρόνια δημαρχίας  Γιαννόπουλου από τον Δήμο «πέρασαν»  πολλά χρήματα. Χρήματα με τα οποία η Γορτυνία αναπτυξιακά και κοινωνικά θα έπρεπε να είχε αλλάξει. Δυστυχώς όχι μόνο τίποτε από όλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά αντιθέτως τα βήματα που έγιναν ήταν προς τα πίσω. Χωρίς  σχέδιο και χωρίς προτεραιότητες δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, δίχως να υπάρχει σύνδεση του κόστους με το αποτέλεσμα. Η οικονομική  διαχείριση του Δήμου παρά τις δικές μας ενστάσεις και ελέγχους, δεν είχε τα στοιχεία της δημοκρατικής διαφάνειας. Το μοντέλο διοικήσεως του κ. Γιαννόπουλου ήταν και είναι αντί-αυτοδοικητικό και αυταρχικό. Δεν επέδειξε τον απαιτούμενο αυτοδιοικητικό σεβασμό σε κανένα επίπεδο λειτουργίας του Δήμου. Αγνόησε τόσο την  αντιπολίτευση όσο και το κύτταρο της αυτοδιοίκησης, τις Τοπικές Κοινότητες. Γύρισε την πλάτη στους πολίτες. Ταυτόχρονα οικοδομήθηκε ένα πελατειακό καθεστώς, που ντροπιάζει και προσβάλει τη Γορτυνία και τους Γορτύνιους.

Ο απερχόμενος  Δήμαρχος και μια πολύ μικρή ομάδα ζημίωσαν την Γορτυνία μας και την καθήλωσαν. Απαξίωσαν πλήρως την τεράστια υλική κι άυλη υπεραξία που φέρει ο τόπος μας. Επιεικώς εννέα χρόνια χάθηκαν. Ο τόπος μας ερήμωσε ακόμη περισσότερο.

Η Γορτυνία έχει  τεράστιες αξίες, προσφέρεται για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Ο μύθος, η ιστορία, ο πολιτισμός, η φυσική της ομορφιά, οι άνθρωποι της είναι ένα όχημα που πρέπει  να οδηγήσει τη Γορτυνία Μπροστά, στην ανάπτυξη.

Απαιτείται να γυρίσουμε σελίδα για τη Γορτυνία. Απαιτείται να θέσουμε τέρμα στο τέλμα και στη μιζέρια. Απαιτείται να κλείσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Για εμάς, για τις δυο παρατάξεις, το μεγάλο κεφάλαιο της Γορτυνίας είναι πρωτίστως οι άνθρωποι. Αυτούς θέλουμε να υπηρετήσουμε. Έχουμε συνείδηση ότι η Γορτυνία είναι παντού, στην γενέτειρα, στην επικράτεια, στον κόσμο. Αποτελεί μια τεράστια δύναμη. Πρώτος στόχος μας είναι η ενότητα των απανταχού Γορτύνιων. Ενότητα Οικουμενική, που αποτελεί αφενός χρέος και αφετέρου προϋπόθεση για μια φυγή προς τα εμπρός.

Το έτος 2021 συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την Εθνική μας παλιγγενεσία. Είναι υποχρέωσή μας το γεγονός αυτό, να το κάνουμε  εφαλτήριο και ευκαιρία για μεγάλα  γεγονότα ανάπτυξης και προόδου. Ας  εμπνευστούμε από τους Εθνεγέρτες μας Κολοκοτρώνη, Δεληγιάννη, Πλαπούτα. Όποτε ο Ελληνισμός πορεύτηκε ενωμένος, το όφελος για την πατρίδα και τους πολίτες υπήρξε το μέγιστο. Εγωισμοί, και προσωπικές φιλοδοξίες συνιστούν διαλυτικά χαρακτηριστικά με ολέθριες συνέπειες. Στη Γορτυνία αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν.

Υπερβαίνουμε  σαν  παρατάξεις  τις ψευδεπίγραφες  διαχωριστικές γραμμές και χτίζουμε το αυτονόητο, την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ της ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ. Οι αυτοδιοικητικές  εκλογές δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αντιγραφή τις κεντρικής κομματικής αντιπαράθεσης. Χωρίς να διαλύσουμε τις παρατάξεις μας συνεργαζόμαστε εκλογικά, συγκροτούμε ενιαίο συνδυασμό με ανοιχτές  διαδικασίες και κοινό  πρόγραμμα. Βασικές μας αρχές είναι η  Συλλογικότητα, η Συμμετοχή, ο Σεβασμός, η Προσφορά, η Ισότητα, η Διαφάνεια, η Ανιδιοτέλεια.

Συγκροτούνται από τις δυο παρατάξεις  κοινές ομάδες, που θα συμβάλλουν στον αγώνα, στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος. Όλα τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του ενιαίου συνδυασμού ρυθμίζονται από κοινού από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη και τον Απόστολο Αποστολόπουλο.

Πεποίθηση μας είναι, ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε να αγωνιστούμε απέναντι στα προβλήματα της Γορτυνίας, ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες  της  Γορτυνίας,  ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν και που θα εμφανιστούν για τη Γορτυνία. Στην προσπάθεια μας ζητούμε τη συμβολή και τη στήριξη όλων των πολιτών. Δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε σε συμπόρευση και σε συμμετοχή πρόσωπα και κινήσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν σε μια νέα ελπιδοφόρα  αρχή για τον τόπο μας. Είμαστε εχθροί της διαίρεσης και του σύγχρονου ραγιαδισμού. Υπηρετούμε τον τόπο μας ανιδιοτελώς, με έμπνευση και αίσθηση προσφοράς. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στοχεύουμε να κάνουμε το Δήμο Γορτυνίας όχημα ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης όπου θα ακουμπούν οι πολίτες. Η επαναφορά της διαφάνειας, τη δημοκρατικής  λειτουργίας, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας στο Δήμο μας θα πραγματοποιηθούν άμεσα. Ο Δήμος από προσωποκεντρικός και γραφειοκρατικός μηχανισμός, αποξενωμένος από τους πολίτες θα καταστεί Πρότυπο Άμεσης Δημοκρατίας  στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Επιτροπές. Οι Πρόεδροι των Τοπικών  Κοινοτήτων και τα Κοινοτικά Συμβούλια θα αναβαθμιστούν, αποκτώντας ουσιαστικό  ρόλο στη Διοίκηση του Δήμου. Οι συνδημότες  με το θεσμό  της άμεσης συμμετοχής με τακτές συνελεύσεις στα χωριά θα αποκτήσουν λόγο και ρόλο.

Αλλάζουμε σελίδα, υποδεχόμαστε το 2021 με ενότητα, ελπίδα και γνώση των ιστορικών μας ευθυνών. Με σεβασμό στους συμπατριώτες, με αγάπη και αφοσίωση στον τόπο μας, χτίζουμε τη Νέα Οικουμενική Γορτυνία. Στην προσπάθεια μας αυτή ζητάμε τη στήριξη και τη συμβολή όλων σας.

Δημητσάνα 22/03/2019

Για τη Δημοτική παράταξη

«Ενώνουμε τη Γορτυνία»

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ.  ΚΟΥΛΗΣ

 

Για τη Δημοτική παράταξη

«Γορτυνιακή Συμπαράταξη»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


6 Σχόλια

Μα ο ίδιος ο κύριος Κούλης λέει ότι θα πάρει 70% από την πρώτη Κυριακή. Τον Κύριο Αποστολόπουλο τι τον χρειάζεται? Χαχα

Πάμε δυνατά χωρίς εγωκεντρισμούς να γυρίσουμε σελίδα!

Γιάννη δεν έχεις αντίπαλο. Για άλλη μια πενταετία θα είσαι δήμαρχος. Καλές διακοπές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.