Θανατηφόρο κοκτέιλ

Θανατηφόρο κοκτέιλ

Μάρτιος 14, 2019 - 21:03
6 σχόλια

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Κοντή η μνήμη του Κυρίτση; Μάλλον όχι. Για τους τρεις εργαζομένους και το ένα αγέννητο παιδί που δολοφονήθηκαν στη Marfin, όταν τρεις βόμβες μολότοφ προκάλεσαν την πυρκαγιά στην τράπεζα, στη μεγαλύτερη «αντιμνημονιακή» πορεία που έγινε ποτέ στην Αθήνα, τότε που οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν καθήσει στα βουλευτικά και κυβερνητικά έδρανα, η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι έφταιγε η διοίκηση της τράπεζας και η Πυροσβεστική. Ποτέ δεν εξακριβώθηκε ποιοι από τους «μπαχαλάκηδες» πέταξαν τις τρεις μολότοφ μέσα στην τράπεζα, την ώρα που μέσα εργάζονταν άνθρωποι.

Γι' αυτό και ο Κυρίτσης δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ... Από τράπεζα σκοτώθηκαν!

Τότε, επίσης, η κυβέρνηση ήταν ανίκανη (που ήταν, άφησε την Αθήνα να καεί μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου), όχι όπως σήμερα που η κυρία Γεροβασίλη μπορεί και παρακολουθεί μέσω Διαδικτύου και μπαγλαρώνει κιόλας τους «εχθρούς» του ΣΥΡΙΖΑ που συχνάζουν σε καφετέριες κοντά στα σημεία κομματικών εκδηλώσεων με ομιλητές την Τζάκρη και τον Κουβέλη.

Προληπτικές συλλήψεις, επιτρέπονται. Αλλά το να πετάξεις μια μολότοφ, που μπορεί να αφήσει κάποιον ανάπηρο ή να τον σκοτώσει, είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Τότε, θυμίζω, τα θύματα και οι εργαζόμενοι που γλίτωσαν, είχαν μπει στο στόχαστρο των «επαναστατών». Πιο εμετικές από τη δήλωση του Κυρίτση ήταν οι αναρτήσεις διάφορων γιαλαντζί πληρωμένων «αντιεξουσιαστών» ότι κανείς δεν έπρεπε να πάει στη δουλειά του εκείνη την ημέρα. «Δεν ήξεραν ότι θα γίνονταν επεισόδια; Δεν έπρεπε να πάνε στη δουλειά τους, αλλά και αυτοί εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των τραπεζών».

Λίγα χρόνια μετά, λεωφορεία καίγονται στην Πατησίων από τους μπαχαλάκηδες εντός του Πολυτεχνείου. Δεν το ξέρουν οι Αθηναίοι ότι δεν πρέπει να περπατούν στην Πατησίων που έχει αναδειχθεί ως ο μέγας του αγώνα δρόμος για τα πλανημένα της ψευτοαναρχίας τέκνα; Δεν το ξέρουν οι Εξαρχειώτες ότι δεν πρέπει να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους έξω από το σπίτι τους γιατί μπορεί να γίνει καμία πορεία στα πεταχτά και να τα κάψουν;

Αλλά η κυρία Παπακώστα μάς είχε διαβεβαιώσει λίγους μήνες νωρίτερα: «Πέρασα από τα Εξάρχεια, δεν είδα τίποτε ύποπτο».

Όπα, αστυνόμε Μπέκα!

Στη χώρα που αν χρωστάς 500 ευρώ στην Εφορία σού κατάσχουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, τα αδικήματα τα οποία μετατρέπονται από κακούργημα σε πλημμέλημα και έχουν επιεικέστερη αντιμετώπιση είναι (δείτε αναλυτικότατα ΕΔΩ):

- το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών μετατρέπεται από κακούργημα που είναι τώρα με προβλεπόμενη ποινή έως κάθειρξη 20 ετών, σε πλημμέλημα με προβλεπόμενη ποινή τα 3 έτη και σε περίπτωση μάλιστα που παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, παύει η δίωξη προτού ξεκινήσει (άρθρο 272),

- οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (άρθρο 135),

- η νόθευση αποδεικτικών (άρθρο 139),

- το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας (άρθρο 370Α) ,

- η υπηρεσία στον εχθρό (άρθρο 143),

-η δωροδοκία πολιτικών προσώπων (άρθρο 159Α),

-η τρομοκρατική οργάνωση ( άρθρο 187Α) και

-ο εμπρησμός (άρθρο 264) και η πλημμύρα (άρθρο 268).

Ο Κυρίτσης πήρε πίσω τη δήλωση για τις μολότοφ σήμερα, ύστερα από ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο και ενώ έφαγε «πόρτα» από τους συναδέλφους και συναγωνιστές του. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο ύστερα από αγωγή 24 εργαζόμενων της Marfin για την αναγνώριση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί  είδε «παραλείψεις» τόσο από την αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί, θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο γεγονός.

Το μοιραίο γεγονός θα είχε αποφευχθεί κυρίως αν κανείς δεν πετούσε τις μολότοφ. Δυστυχώς η ατιμωρησία που επικρατεί και η ελαστικοποίηση του νόμου, όπως ετοιμάζεται, φτιάχνουν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ.

Στην υγειά του κάθε οργανωμένου εγκληματία.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

6 Σχόλια

Μα όταν πετάς ή χρησιμοποιείς μολότοφ εναντίον ανθρώπου διαπράττεις το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Εναντίον αντικειμένων, το αδίκημα της φθοράς περιουσίας. Αν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ ή ΚΑΤΕΧΕΙΣ μολότοφ δεν διαπράττεις κανένα από αυτά τα 2 αδικήματα. Πρόκειται για άλλο αδίκημα, γιατί απαγορεύεται να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ ή να ΚΑΤΕΧΕΙΣ μολότοφ. Αν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τότε πρόκειται για 2 αδικήματα για τα οποία θα κατηγορηθείς. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε απλά μαθηματικά;

Ναι και γω νομίζω ότι το να παράγεις και να κατέχεις ηρωίνη είναι άλλο αδίκημα απτο να πουλάς ηρωίνη. Θα συμφωνίσω με το προηγούμενο σχόλιο ...........ΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ (μα πόσο καμένοι ιδεολογικά ...............?)

"Σε Κύπρο και Ελλάδα - κυβερνήσεις στον Καιάδα!"

Εσύ με το σχόλιο στις 12:19. Παίρνεις τπτ ναρκωτικά; Γιατι να κατασκευάζει κάποιος μολότοφ;Γιατί να έχει στην κατοχή του κάποιος μολότοφ;Αν δεν έχει σκοπό να τη χρησιμοποιήσει; Σαν να σε πιάσουν για παράνομη λαθροθηρία και να λες έβγαλα το όπλο από τη θήκη για να μη σκουριαζει

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.