Γιάννης Πάιδας: Πρωταρχικό ζήτημα της ΑΔΕΔΥ η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (vid)

Γιάννης Πάιδας: Πρωταρχικό ζήτημα της ΑΔΕΔΥ η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (vid)

Μάρτιος 15, 2019 - 12:17
5 σχόλια

Ο κ. Γιάννης Πάιδας, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα, προτάσσοντας την αποκατάσταση του 13ο και τον 14ο μισθού ως πρωταρχική διακδίκηση.

Ο κ. Πάιδας συναντήθηκε με τον κ. Μαρκόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά δημοσιοϋπαλληλικά θέματα. Στην αρχή ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Κώστας Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον κ. Πάιδα και του ευχήθηκε καλούς αγώνες, επισημαίνοντας ότι θα είναι πάντα αργός σε όποιες διεκδικήσεις.

«Για την ΑΔΕΔΥ πρωτεύον θέμα είναι η διεκδίκηση του 13 και 14, καθώς η χώρα έχει μπει σε μια κανονικότητα, όπως η κυβέρνηση υποστηρίζει», τόνισε ο κ. Πάιδας.

Πρώτος στόχος είναι η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση η χορήγηση επιδομάτων

Πρέπει να υπάρξει μια πολιτική απόφαση για το ζήτημα αφού υπάρχουν χιλιάδες εκατοντάδες υπάλληλοι που έχουν καταθέσει αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά τα όσα τους οφείλονται.

Μία ακόμα διεκδίκηση της ΑΔΕΔΥ είναι η επανανομοθέτηση τους 13ου και 14ου μισθού ο οποίος από την 1-1-13 έχει κοπεί οριστικά.

Το θέμα των προσλήψεων και την υποστελέχωσης βρίσκεται διαχρονικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την ΑΔΕΔΥ να ζητεί μόνιμους διορισμούς, ιδιαίτερα στην Υγεία και στην Παιδεία.

Μεταξύ των άλλων αιτημάτων, είναι και η διεκδίκηση  των  βαρέων και ανθυγιεινών τα οποία πρέπει να αποδοθούν στους εργαζόμενους, επεσήμανε ο κ. Πάιδας.

Aκολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρωταρχικό ζήτημα της ΑΔΕΔΥ η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού


5 Σχόλια

Ενας ρεαλιστικός στόχος -επειδή μιλάμε για πασόκους διαφόρων κομμάτων- είναι ο 23ος και 24ος μισθός στη διετία.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας ευχηθηκε λέει καλούς αγώνες. Προφανώς εννοεί να κάνουν οι άλλοι αγώνες - απεργίες αλλά ο ιδιος να μην απεργεί ποτέ γιατί εχει λέει οικονομικά προβλήματα. Αγωνιστείτε εσείς αλλά εγω ένας ολοκληρος πρόεδρος θα σας συμπαραστέκομαι

Καλημέρα Απεργοσπαστες Εργατοπατερες. Κατάντια να έρχεται στην Τρίπολη δεθεν για τα προβλήματα που είναι απών και να ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Ευρωβουλευτή. Τι να περιμένει κανείς από δαύτους..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.