Τα μπρος - πίσω του Νίκα για τις εμποροπανηγύρεις (vid)

Τα μπρος - πίσω του Νίκα για τις εμποροπανηγύρεις (vid)

Μάρτιος 07, 2019 - 11:28
14 σχόλια

Άλλα είπε στα Φιλιατρά, άλλα στο Arcadia Portal...

Είχαμε επικοινωνήσει με τον κ. Παναγιώτη Νίκα, δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν στον κόσμο του υπαίθριου εμπορίου οι δηλώσεις του περί κατάργησης των εμποροπανηγύρεων. Και τούτο διότι δεν ήταν δυνατόν να βρούμε υλικό από τη συνάντηση που είχε ο κ. Νίκας στα Φιλιατρά με τον εμπορικό κόσμο, όπου είχε αναφερθεί στα πανηγύρια, ωστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι είχε πει.

Στη συνέντευξή του, λοιπόν, μας είχε πει τα εξής (δείτε ΕΔΩ): Ότι ο ίδιος είναι υπέρ του στεγασμένου εμπορίου και υπέρ του «νοικοκυρέματος» των μεγάλων και των μικρών εμποροπανηγύρεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ της κατάργησής τους.

Αυτά είπε σε εμάς, μία μέρα μετά τη συνάντηση στα Φιλιατρά.

Στα Φιλιατρά, όμως, δεν είπε.. ακριβώς αυτά.

Σε βίντεο του ppress.gr από τη συγκεκριμένη συνάντηση, το οποίο «ανέβηκε» χθες, ο κ. Νίκας είπε ακριβώς τα εξής:

Πανηγύρια και παζάρια. Τι θα πει πανηγύρια και παζάρια; Εγώ το 'κλεισα στην Καλαμάτα. Και τι έγινε; Είμαστε υπέρ του στεγασμένου εμπορίου ή δεν είμαστε; Με τα πραγματάκια του, με την ταμειακή του μηχανή, με το νοικοκυριό του. Τα πανηγύρια και τα παζάρια ήταν για τον 17ο, για τον 18ο, για τον 19ο αιώνα, για αυτές τις εποχές. Είναι στήριξη του εμπορίου όταν έχουμε όλα αυτά τα πράγματα;

Δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε τον κ. Νίκα για διγλωσσία.

Δεν θα σχολιάσουμε ότι άλλα είπε σε εμάς και άλλα είπε στα Φιλιατρά.

Δεν θα σχολιάσουμε καν το γεγονός ότι μας είπε πως η Εμποροπανήγυρη της Τεγέας είναι μία από τις πιο άρτια οργανωμένες, ότι είναι ιστορική, ότι ποτέ δεν θα την καταργούσε, και αρκέστηκε να αναφερθεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, πράγματα αυτονόητα και απολύτως απαραίτητα, όπως σωστή πυροπροστασία, αδειοδότηση των εμπόρων, άριστες συνθήκες υγιεινής.

Θα ρωτήσουμε μόνο τούτο: Ο κ. Νίκας έχει τελικώς σαφή άποψη για το εμπόριο; Έχει άποψη για το «νοικοκύρεμα» των εμποροπανηγύρεων; Ή όταν βλέπει ότι τα όσα ευαγγελίζεται δεν έχουν την αναμενόμενη θετική ανταπόκριση «τα γυρνάει»;

Στα Φιλιατρά ο κ. Νίκας ρώτησε: «Κυριακές, Η μικρομεσαία επιχείρηση θέλει μια μέρα για ανάσα ή δεν θέλει;».

Φαντάζόμαστε ότι περιμένει να δει αντιδράσεις για να λάβει σαφή θέση, ε;

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

Νίκας εμποροπανήγυρεις


14 Σχόλια

Τα παρακολουθήματα του στην Τρίπολη , Σμυρνιώτης και Τζιούμης - ελέω Βλάση και Παρά, τί έχουν να πουν για τις διακηρύξεις του εκλεκτού τους ?

Εξακολουθείτε να προβάλετε βλέπω ό,τι υπάρχει σε βόθρο, απόπατο και λάσπη του διαδικτύου. Ωραίο το βιντεάκι του κολητού σας, απ' ό,τι φαίνεται πλέον, λαικατζή γουρουνοπουλά. Τί σας έταξε για να τον διαφημίζετε; Ότι δεν θα γράφει εναντίον σας περί μπανεροπόρταλ του πενηντάρικου; Πόσο χαμηλά μπορείτε να πέσετε;

Έτσι θα πάρετε τις εκλογές στη ΝΔ? Μάλλον νυχτωμένοι είσαστε! Τόσο καιρό αντιπολίτευση δεν πάθατε; δεν μάθατε;

Μιλάνε και αυτοί που ο συγκεκριμένος μπαινόβγαινε στο γραφείο τους με τα μονταρισμένα με το αζημίωτο αποκαλυπτικά βιντεάκια . Ο Δράκος το 2010 είχε πει από το Γύθειο ότι πρέπει να εξοντώσουν τα τρωκτικά. Το 2019 ο Νίκας υπόσχεται την κατάργηση των πανηγυριών , παζαριών την εγκατάλειψη των συλλόγων των χωριών και την εξαφάνιση των ενοριών. Πάρτε τον και ταμπουρωθείτε στο Μέγαρο Χορού με τους μεγαλοσχήμονες της Καλαμάτας που συναναστρέφεται . Σημείωση πάρτε και υγρά μαντηλάκια που χρησιμοποιεί και ο Μητσοτάκης μετά από κάθε χειραψία.

Ειναι και ιατρικα εξηγήσιμο σε αυτη την ηλικία..... Από το γεγονός και μόνο ότι σε αυτη την ηλικία θέλει να "προσφέρει" στα κοινά....αντί να πάει να ξεκουρασει το γερασμένο του κορμί.....δείχνει πολλά...αχ καυμένε παππού...

@14:32 - Έχεις δίκιο, κανονικά πρέπει να χορτάσει η ΝΔ τον κόσμο ψέματα, σαν τον πινόκιο. Έτσι έχεις μάθει;

@19.43 εσύ έχεις μάθει η ΝΔ να είναι μόνιμα αντιπολίτευση; εμείς όμως την θέλουμε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

@18:29 - Τατούλης 66, Νίκας 69. Λες παππού το Νίκα; Ο Τατούλης τι είναι; 3 χρόνια διαφορά έχουν.

@21:59 - O Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός για να αλλάξει την Ελλάδα προς το καλύτερο. Δεν θα γίνει άλλος ένας πινόκιο σαν τον Τσίπρα και τους προηγούμενους, να χορτάσει τους πολίτες ψέματα και να παραμείνει η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης. Δεν είναι ομάδες τα κόμματα. Δεν θέλω τη ΝΔ κυβέρνηση όπως και να έχει. Θέλω τη ΝΔ κυβέρνηση για να γίνει καλύτερος ο τόπος. Το ίδιο ισχύει και για την περιφέρεια. Δεν με νοιάζει αν είναι ο Τατούλης ή ο Νίκας. Με νοιάζει να γίνει έργο στην Περιφέρεια. Με Τατούλη δεν έγινε σε δυο θητείες, αποκλείεται να γίνει στην τρίτη θητεία. Ο επόμενος!

Προφανώς είσαι αδαής..... Και μικροτερος ηλικιακα να ηταν ο νίκας....από τη στιγμή που έχει αφήσει τον εαυτο του...... οι οποιες δυναμεις θα ειχε .....τον εχουν αγκαταλειψει..... Υ.γ. σε αυτες τις ηλικίες από την άλλη, 3 χρονια είναι μεγάλη διαφορά..

@08:50 - Σοβαρή διαφορά τα 69 με τα 66; Πόσο χρονών είσαι; Δεν μιλάμε για 3η Γυμνασίου με 3η Λυκείου. Τι έχει αφήσει τον εαυτό του; Τι λες; Κάνει τρίαθλο ο Τατούλης (με τα πουράκια) ενώ ο Νίκας έχει μπάκα; Ακριβώς σε αυτές τις ηλικίες τα 3 και τα 5 χρόνια είναι ασήμαντα. Στην τελική το μυαλό είναι αυτό που μετράει. Τι με νοιάζει η φυσική κατάσταση του Νίκα; Για ποδοσφαιριστή στον Αστέρα τον θέλουμε; Σε λίγο θα μας παρουσιάσεις επιχείρημα ότι ο Τατούλης έχει περισσότερα μαλλιά. Στο δημοτικό είμαστε ή στο γυμνάσιο; Είναι σοβαρότατος, με πολιτικό λόγο και δεν έχει ακουστεί τίποτα για διαφθορά...

Αν θέλετε εκεί στη ΝΔ να έχει κάποια πιθανότητα εκλογής ο Νίκας, θα πρέπει στις Περιφερειακές Ενότητες να μπουν ισχυρά ονόματα και όχι όποιοι νάναι. Διαφορετικά ο τατ θα θερίσει.

Η Μεσσηνια και η Κορινθια θα βγαλουν περιφερειαρχη που εχουν και τον μεγαλυτερο πληθυσμό, τωρα στην Αρκαδια και να σαρωσει ο Πετραν στους αλλους νομους δεν εχει καμια τυχη .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.