Οι δηλώσεις Νίκα και οι αντιδράσεις των υπαιθρίων εμπόρων

Οι δηλώσεις Νίκα και οι αντιδράσεις των υπαιθρίων εμπόρων

Μάρτιος 04, 2019 - 11:49
14 σχόλια

Μια τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα από τα Φιλιατρά προκάλεσε αναστάτωση στον κλάδο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο. Ο κ. Νίκας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν σε δελτίο Τύπου του συνδικάτου τους οι έμποροι υπαίθριων αγορών, είπε στα Φιλιατρά ότι σκοπεύει να καταργήσει τις μεγάλες εμποροπανηγύρεις, όπως εκείνη της Τεγέας.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος πολύ πρόθυμα απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Σε αντίθεση με όσα του καταλογίζουν οι έμποροι, ο κ. Νίκας μάς είπε ότι σε μικρή τρίλεπτη τοποθέτησή του στα Φιλιατρά ανέφερε ότι ο ίδιος είναι υπέρ του στεγασμένου εμπορίου και υπέρ του «νοικοκυρέματος» των μεγάλων και των μικρών εμποροπανηγύρεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ της κατάργησής τους.

Ο κ. Νίκας είπε ότι, πρώτον, κάθε Δήμος ή κοινότητα που επιθυμεί, πρέπει να μπορεί να διοργανώσει σωστά μια εμποροπανήγυρη, δεύτερον, ότι πρέπει να παρέχεται στήριξη στις πανηγύρεις με ιστορία αιώνων, και, τρίτον, ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της διοργάνωσής τους, να αναπτυχθούν υποδομές και γενικά να οριστούν οι κανόνες ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις εξασφάλισης της νομιμότητας, της καθαριότητας του χώρου της διοργάνωσης, αλλά της μη διαφυγής εσόδων από το παράνομο εμπόριο.

Δεν είναι δυνατόν δίπλα στις 100 νόμιμες θέσεις να υπάρχουν 300 παράνομοι πάγκοι. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται πανηγύρια με λιόπανα, να μην μπορεί να περάσει η Πυροσβεστική, να μην τηρούνται κανόνες υγιεινής για τα ζώα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ακόμα είπε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι στις ταμειακές μηχανές, όπως γίνονται πάντα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πανηγύρεις, και στο τέλος της συνομιλίας μας αναφερόμενος στην εμποροπανήγυρη της Τεγέας, είπε ότι είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις τέτοιου είδους.

Τέλος, ο κ. Νίκας έκανε ένα σχόλιο σε σχέση με τα όσα -κακώς, ασφαλώς- του καταλογίζονται ως προς την ηλικία του, λέγοντας ότι οι επιθέσεις αυτού του είδους αποτελούν ηλικιακό ρατσισμό.

 

Διαμαρτύρεται το Ενιαίο Συνδικάτο Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδος - «Βλέπεις Νίκας είναι κακό»
 

Το ΕΝΙΑΊΟ Συνδικάτο Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας, δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό όργανο στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου, διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη στάση και δηλώσεις του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη, ο οποίος εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων <<τραστ>>,  για άλλη μια φορά, παρουσία του εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών , δεσμεύτηκε πως εάν εκλεγεί Περιφερειάρχης το πρώτο του μέλημα θα είναι η άμεση κατάργηση  όλων των Εμποροπανηγύρεων που λαμβάνουν χώρα στα όρια δικαιοδοσίας της Περιφέρειας Πελ/νήσου, αναφέροντας ως  παράδειγμα  την κατάργηση από μέρους του, της εμποροπανήγυρης Καλαμάτας η οποία γινόταν με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου.

Ο κ. Νίκας διατυμπανίζει παντού, πως έστω και εάν οι εμποροπανηγύρεις είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου, αυτός εάν και εφόσον εκλεγεί θα καταργήσει τις πανήγυρεις που λαμβάνουν χώρα, ‘όπως: της Τεγέας Αρκαδίας, του Μυστρά, της  Συκιάς Μονεμβασίας ,της  Μεσσήνης, των  Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Ναυπλίου και Ερμιόνης Αργολίδας, Κορίνθου, Χώρας Δήμου Πύλου -Νέστορος και άλλων

Ως Συνδικαλιστικό όργανο, εναντιωνόμαστε στις << κατάπτυστες>>  δηλώσεις, του τέως Δημάρχου Καλαμάτας και παροτρύνουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτών που μας στηρίζουν επί σειρά ετών στις παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις που γίνονται στις πόλεις τους, να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα Νίκα, ο οποίος όχι μόνο δε σέβεται το χώρο του υπαιθρίου εμπορίου, στον οποίο δραστηριοποιούνται  χιλιάδες ενεργοί έλληνες βιοπαλαιστές , αλλά ούτε το καταναλωτικό κοινό που μας επισκέπτεται μιας και επιθυμεί διακαώς να καταργηθούν αυτές οι εκδηλώσεις που μόνο καλό κάνουν σε κάθε τόπο που μας φιλοξενεί.

Τις επόμενες ημέρες και σε όποια εκ των εκδηλώσεων παρουσιάζεται ο κ. Νίκας, αντιπροσωπεία μας θα διαμαρτύρεται ειρηνικά, με καθιστικές διαμαρτυρίες , για να δημοσιοποιήσουμε και να μεταφέρουμε παντού( μέχρι και τον αρχηγό του κόμματος που τον επέλεξε), πως ουδείς πολιτικάντης μπορεί να αποφασίζει <<κατά το δοκούν >> αμελώντας η και παραγράφοντας τους Νόμους του υπαιθρίου εμπορίου, οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει το επάγγελμα του υπαιθρίου εμπόρου, το οποίο και ασκούν νόμιμα τα μέλη μας, σε όλη την επικράτεια όπου και δραστηριοποιούμαστε

Και εάν τα αλλαντικά γράφουν <<Βλέπεις Νίκας, είναι καλό>>, εμείς μεταφέρουμε το σύνθημα για τον Υποψήφιο τριτοτέταρτο Περιφερειάρχη κ. Νίκα Παναγίώτη,

<<Βλέπεις Νίκας, είναι κακό>>

Γραφείο Γραμματείας  Ενιαίο Συνδικάτου Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας

 

Απάντηση με αφορμή τις δηλώσεις, του κ. Νίκα, για το κλείσιμο των παραδοσιακών εμποροπανηγυρέων σε όλη την Πελοπόννησο σε περίπτωση εκλογής του:

Για άλλη μια φορά ο 70χρονος υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επιβεβαίωσε με τα λεγόμενα του πως είναι ο εκλεκτός των μεγάλων συμφερόντων. Άνθρωπος του κομματικού σωλήνα που πάντοτε ένοιωθε απέχθεια για το μεροκάματο του μόχθου.

Αυτός που έχει ως πρώτη επιλογή στις καθημερινές αγορές του τις πολυεθνικές και τα Γερμανικά LIDL δήλωσε χθες από τα Φιλιατρά πως θα καταργήσει όλες τις εμποροπανήγυρης όπως έκανε και στην Καλαμάτα

Έχει αποδειχθεί απηνής διώκτης των νόμιμων υπαιθρίων εμπόρων  την ίδια στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια στα αίσχη που διαπράττονται από τους παράνομους λαθροπωλητες.

 Προφανώς τον συνδέει μαζί τους το κοινό μίσος εναντίον της απόδοσης έστω και ενός ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Βλέπετε όσοι έκαναν καριέρες χωρίς να εργασθούν ποτέ, έχουν την σταθερή τάση να θεωρούν όλους τους υπόλοιπους βλάκες.

Ευτυχώς που η παράταξη μας επέλεξε τον κ.Νίκα, για υποψήφιο Περιφερειάρχη μια επιλογή ήττας που θα τερματίσει τρίτος.

Σε όλη αυτή την περίοδο το μόνο που κατάφερε ο κ.Νίκας, είναι να διχάσει τους Νεοδημοκράτες της Πελοποννήσου, αφού επιμένει ακόμα να έχει ως πρότυπο τον παιδικό του ήρωα Αρτέμη Μάτσα.

 Καλώ όλους τους συναδέλφους υπαίθριους έμπορους να καταψηφίσουν τον διώκτη των υπαιθρίων εμπόρων και να τον στείλουν στα ΚΑΠΗ Καλαμάτας να παρακολουθεί μέσω εφημερίδων τις πολιτικές εξελίξεις ως συνταξιούχος πλέον.

Σταμάτιος Γ. Μέλλος

Πρόεδρος Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδος

 

Γαλανιάδη Εύα


14 Σχόλια

Η καταπολέμηση της γυφτιάς* θεμιτός στόχος, απ'όπου και αν προέρχεται. *κυριολεκτικής ή μεταφορικής

Η καταπολέμηση της γυφτιάς σε όλα τα επίπεδα θα δώσει ανάσες στην ημιθανή ελληνική κοινωνία ως όρος επιβίωσης

Άρα με Νίκα τέλος το πανηγύρι της Τεγέας . Να απαντήσει ο Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Κώστας Τζιούμης αν συμπορεύονται με τον εκλεκτό του Βλάση τους .

Δεν ήξερα ότι το πόρταλ φιλοξενεί και γραπτές δηλώσεις βοθροblogger και αρουραίων των υπονόμων και του απόπατου. Πολύ περισσότερο όταν ΚΑΙ εσείς (μαζί με το σύνολο των τοπικών σάιτ) είστε στο στόχαστρο του συγκεκριμένου (δεν ξέρω πώς να τον χαρακτηρίσω) δίποδου όντος, ως "μπανεροπορταλ" του 10ρικου και του 50ρικου. Λίγο εγωισμό δεν έχετε; Ή μήπως "τα βρήκατε" και σεις μαζί του όπως ο πρώην δήμαρχος;

Πιο σιχαμένη, χρυσαυγίτικη και ρατσιστική δήλωση από αυτή του προέδρου των λαϊκατζήδων δεν υπάρχει. Ό,τι και να είναι ο κ. Νίκας στο κάτω-κάτω, θεωρώ ότι δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς από κανέναν. Γιατί πραγματικά ο συγκεκριμένος «κύριος» που αυτοαποκαλείται πρόεδρος, είναι ο κανένας. Ένα μηδενικό και τίποτε άλλο. Αλήθεια, ποιος είναι; Η μάνα του τον ξέρει;

Ο παππούς θα τα ισοπεδωσει όλα, ότι έκανε στην Υπαπαντή θα το κάνει παντού. Όσο για τον άλλο δεν αξίζει ούτε το σάλιο μου να χαλάσω. Την ίδια τύχη θα έχουν και οι δύο τους...

Κυλισε ο τεντζερης και βρήκες το καπάκι... Για τις ιδέες του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας και συνταξιούχου πολιτικού είμαστε πλέον σίγουροι. Τώρα ο άλλος ο τύπος ποιος είναι και τι ρόλο βαράει θα μας πει ο απερχόμενος δήμαρχος Τρίπολης, ξέρει καλά αυτός, άλλο αν τον τρέχει στα δικαστήρια τώρα!!!

Ρωτηστε τον Κωστα Βλαση αν ειναι γνωστος ή οχι.Το 2015 στις εκλογες στο γραφειο του μπαινοβγαινε..Εε Κωστα?

ΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο κ. ΝΙΚΑΣ ....ΟΤΙ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΤΕΓΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ - ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ .....

19:03 Κι όχι μόνο. Φωτογραφίζονταν μαζί και σε εκθέσεις στην Αθήνα και μάλιστα ήταν και περήφανος ο Βλάσης που περπάταγε δίπλα-δίπλα με τον εμετό

Όχι να αφήνουν τους γυφτους να κανουν ότι γουστάρουν, και να φοβάσαι να περάσεις από τους πάγκους τους γιατι μετα θα σου λείπει κανενα δαχτυλίδι

Τις ίδιες παρόλες λέει και ο κ.κ. Κούλης, γιαυτό αν δει εξουσία να μας γράψει, μα καλά εκεί στη Συγγρού δεν υπάρχουν κάποιοι να τους συγκρατήσουν????? έλεος πια!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.