Εύη Τατούλη: Τα κόμματα δεν είναι ένα μαυσωλείο ταριχευμένων ιδεών

Εύη Τατούλη: Τα κόμματα δεν είναι ένα μαυσωλείο ταριχευμένων ιδεών

Φεβρουάριος 25, 2019 - 16:37
16 σχόλια

Άρθρο της Πολιτευτού Αρκαδίας και Αντιπροέδρου της ΕΕ Γυναικών, όπως δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο»

Ένα ολόκληρο τμήμα του σημερινού πολιτικού προσωπικού στην πατρίδα μας διακρίνεται για την άρνηση της προόδου, το μίσος για την νεωτερικότητα και τις πεσιμιστικές προβλέψεις. Οι δημοκρατίες όμως έχουν ασύλληπτες δυνάμεις επιβίωσης.  Για τον απλούστατο λόγο ότι αψηφούν τις προβλέψεις. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν η σημερινή κρίση είναι σημάδι μόνο μιας κατάπτωσης, ή η αρχή μιας μεταμόρφωσης που αναδύεται με αργούς ρυθμούς.  Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να δηλώνουμε παρόντες.  Να αντιστεκόμαστε στην βαρβαρότητα που συνοδεύει τέτοιες αλλαγές. Για να μπορέσουμε να δώσουμε μια συνέχεια στο παρελθόν, αλλάζοντάς του κατεύθυνση.

Ζούμε την μετάβαση σε μια μεταμνημονιακή εποχή, όπως ζήσαμε και την μεταπολίτευση. Βιώνουμε ένα Ελληνικό “θαύμα” ιλιγγιώδους χρέους, με αντίστοιχα υψηλή δομική ανεργία, μεταλλαγμένο συνδικαλισμό, αποσαθρωμένο και γραφειοκρατικό Δημόσιο, ένα κράτος ανίσχυρο και υπερτροφικό, με απαξιωμένες τόσο την αστική όσο και την πολιτική ελίτ, με ένα εκπαιδευτικό σύστημα σε διάλυση, και τα νέα μυαλά να εξορίζονται από την χώρα. Την ίδια ακριβώς στιγμή που μετά από τρία μνημόνια, και χιλιάδες ψηφισμένες και επικυρωμένες με το αίμα των Ελλήνων νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, η εκτελεστική εξουσία αδυνατεί να ξεφύγει από τον κακό της εαυτό. Παρόλα αυτά η χώρα λειτουργεί. Απομυζώντας την υπεραξία των πολιτών της. Και αυτό γίνεται οριζόντια στο πολιτικό και κομματικό φάσμα. Υπό την προβιά της επίπλαστης ασφάλειας του κρατισμού.

Στην πολιτική η ταυτότητα των κομμάτων δεν είναι μια περίφραξη. Είναι ένα σημείο εκκίνησης. Δεν είναι ένα μαυσωλείο ταριχευμένων ιδεών και πολιτικών προσώπων. Είναι ένας χώρος αναδόμησης πολιτικών, ιδεολογιών και συστημάτων. Είναι ένα πεδίο στο οποίο οι ηγέτες εμπνέουν την καταπάτηση των συνηθειών. Την δημιουργία προτύπων που αλλάζουν την νοοτροπία. Την ανάδυση μοντέλων ευαίσθητης ισορροπίας ανάμεσα στα ιδιωτικά συμφέροντα και τις συλλογικές αξίες. Γιατί ως πολιτικοί οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο όπως είναι, αλλά να μην τον αποδεχόμαστε όπως είναι. 

Προσωπικά στην Αρκαδία εργάζομαι τα τελευταία χρόνια στη βάση των παραπάνω συλλογισμών. Είμαι παρούσα και θα συνεχίσω να είμαι παρούσα. Πολιτικά, ιδεολογικά και παραταξιακά.

Θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στους συμπατριώτες μου. Να έχω την ίδια πολιτική ταυτότητα απαλλαγμένη και απελευθερωμένη από την ψευδαίσθηση των στελεχών ότι η εξουσία είναι παντοτινή. Και θα συνεχίσω να «ενοχλώ» με θετικό πρόσημο, ελπίδα και προοδευτική διάθεση.

Η χειρότερη συνωμοσία εις βάρος μου θα ήταν η αδιαφορία. Να μην προκαλώ δηλαδή στους άλλους ούτε αρκετή οργή, ούτε αρκετό θυμό για να δικαιολογώ την κακοβουλία τους. Δεν έχω άλλωστε περιθώρια επιλογής: η θα ριχτώ στη μάχη υπεράσπισης των συμφερόντων των συμπατριωτών μου, ή θα τους καταδικάσω σε υποτονική αντιπροσώπευση.


16 Σχόλια

Πω πω! Τι μας είπες τώρα; Τρικυμία εν κρανίω, Εύη μου... Χαρακτηριστικός τατουλικός λόγος, με εντυπωσιακές πλην όμως ασυνάρτητες λεκτικές ακροβασίες. Ουσία μηδέν, πρόταση μηδέν, και βαρύγδουπα τσιτάτα για να αφήσουν τους ανίδεους ιθαγενείς με το στόμα ανοιχτό

Τα κομματα θα πρεπει να ναι τσιφλίκια. Το μονο προσον της κυρίας ειναι οτι ειναι κόρη του Πατέρα και γι ´ αυτο θα πρέπει να ´ναι στο ψηφοδέλτιο. Μπραβο στο Κυριάκο που έχει παρει την απόφαση να «κοπεί». Μα βγουν μπροστά νεοι και αυτοδημιούργητοι οι οποίοι δουλευπυν και δεν εχουν χρονο να γυρνάνε τις «πιτες» και τα πανυγήρια χτυπώντας τη πλάτη για ψηφους.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Ενωσης Γυναικών πρέπει να κριθεί με ευρωπαικά μέτρα. Που πάμε με κουτσό ευρωψηφοδέλτιο

ΤΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟ ΕΙΠΕ Η κ. ΤΑΤΟΥΛΗ ; ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ , ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ , ΚΟΠΕΛΛΑ ΜΟΥ ! ΩΡΑΙΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ !

18:58 όσοι είναι αυτοδημιούργητοι και δουλεύουν δεν έχουν χρόνο για τα πολιτικά, έχουν τις δουλειές τους. Δεν μπορούν να κάνουν και τα 2. Γι αυτό όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά συνήθως δεν είναι και τόσο καλοί στο original επάγγελμα τους. Είτε επειδή ανέκαθεν δεν ήταν τόσο καλοί και βρήκαν διέξοδο στην πολιτική είτε γιατί μετά οι πολιτικές υποχρεώσεις τους δεν τους αφήνουν χρόνο για να ασχοληθούν επαρκώς και με το original επάγγελμα τους.

ΝΑΙ , ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ Λ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΚΟΠΕΛΑ .......ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ! ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ .......! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ........!

Προς κενοδοξους σχολιαστες ...... Πολυ φαλτσοι και παραφωνοι ακουγεστε σε σχεση με τον πλουσιο , λογιο , πολιτισμενο λογο της Ευης Τατουλη ........

χαχαχα... 12:33 και 13:30, ό,τι κι αν σκαρφιστείς δεν μπορείς να κρυφτείς... ο ίδιος είσαι και είσαι και άσχετος/η και ακατάλληλος/η για τατουλοπαπαγαλάκι. Έκανες τα κεφαλαία πεζά και νομίζεις ότι μας μπέρδεψες; Ζήτησέ τους να σου κάνουν φροντιστήριο εκεί στην περιφέρεια να μάθεις πώς θολώνουν τα νερά τα κατ' επάγγελμα παπαγαλάκια...

Χρησιμοποιησε τη λεξη "παραταξιακα" και οχι κομματικα. Αρα ειναι οριστικα εκτος υποψηφιων ΝΔ. Να λοιπον περιπτωση που το οικογενειακο ονομα επαιξε αρνητικοτατο ρολο. ΕΙναι κι αυτη μια προοδος.

Καλώς την κι ας άργησε ... Και πως θα περνάει τον ελεύθερο χρόνο της τώρα; Aς ασχοληθεί με εκείνες τις χωρίς ουσία οργανώσεις, που ήταν βιτρίνα να γίνει γνωστή και φυσιογνωμικά, εκτός του ονόματός της που ήταν ήδη γνωστό για τους γνωστούς λόγους ... Βέβαια από την άλλη μένει μόνος του, ο εκ των Πασοκικών σπλάχνων βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος έχει καταφέρει να μην έχει απέναντί του δυνατά εσωκομματικά χαρτιά, ώστε με μία ακόμη εκλογή του, να εξασφαλίσει την παχυλή σύνταξη του βουλευτή στο μέλλον ... Ας ελπίσουμε η ηγεσία της ΝΔ να τοποθετήσει και να στηρίξει έμπρακτα κάποια σοβαρή υποψηφιότητα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.