Τσιαμούλος: Όχι στις φόλες - Stop στο έγκλημα

Τσιαμούλος: Όχι στις φόλες - Stop στο έγκλημα

Φεβρουάριος 25, 2019 - 14:15
4 σχόλια

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ - STOP ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Φίλες και φίλοι,
Με αίσθημα ευθύνης για να προάγουμε τον πολιτισμό της πόλης μας, οφείλουμε να σεβαστούμε και να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους τετράποδους φίλους μας. Μόνο έτσι, παρέχοντας στο κομμάτι της ζωοφιλίας τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία (Νόμος 4039/12) τόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής όσο και από μέρους των πολιτών της Τρίπολης, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο, θα καταφέρουμε να εξελίξουμε δημιουργικά και ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ το Δήμο μας.

Όλοι με λύπη παρακολουθήσαμε τα όσα εκτυλίχθηκαν στις γειτονιές και στο κέντρο της Τρίπολης, καθώς ανυπεράσπιστες ψυχές, επώδυνα, μέσα σε λίγα λεπτά φεύγουν από τη ζωή από ισχυρό δηλητήριο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακαριαία το θάνατο και σε συνάνθρωπο μας. Φόλες διάσπαρτες ακόμη και πλησίον σε παιδικές χαρές – σχολεία, τοποθετήθηκαν από ασυνείδητους στιγματίζοντας την εικόνα της πόλης μας με το χειρότερο τρόπο. Μιας πόλης που ανήκει στη Ευρώπη του 2019, μιας πόλης που μέχρι πριν λίγο καιρό διεκδικούσε την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και η σημερινή Δημοτική Αρχή με την ανεπάρκεια της και την ανικανότητα της, την κατάντησε ουραγό σε όλη την Ευρώπη στην κατηγορία των «πολιτισμένων» πόλεων.

Οι αδέσποτοι σκύλοι-γάτες δεν βρέθηκαν χαμένοι στους αφιλόξενους δρόμους από δική τους επιλογή. Η θέση τους δεν είναι στο κέντρο της πόλης αλλά ως Μέλη σε οικογένειες που θα τους αγαπήσουν και τα ζώα, φυσικά, θα ανταποδώσουν την ΑΓΑΠΗ σε διπλάσιο βαθμό, πολλές φορές και θεραπευτικά.

Πρόκειται για περιστατικά καθαρής και εγκληματικής εγκατάλειψης τα οποία καταγγέλλουμε, ζώα τα οποία περιφέρονται σαν σκιές νηστικά στις γειτονιές της πόλης μας και δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν πάνω από πέντε μήνες. Ζώα που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν άγρια ένστικτα προκειμένου να επιβιώσουν. Δυστυχώς, αθώοι συμπολίτες μας έπεσαν θύματα αυτών των ενστίκτων.

Όλοι με το χέρι στην καρδιά ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, αλλά και η Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα. Όλα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι αποτελέσματα της ανεπαρκής διοίκησης για το θέμα των αδέσποτων του απερχόμενου Δημάρχου της πόλης μας κου.Παυλή. Ως προς τον τρόπο διαχείρισης των φιλοζωικών στην Τρίπολη, έχουν σημειωθεί σημαντικές παραλείψεις από τη Δημοτική Αρχή τόσο σε θέματα οργανωτικά όσο και ως προς το οικονομικό κομμάτι καθώς οι πόροι που παρέχονται για τη σίτιση και ευζωία των αδέσποτων ζώων, με απώτερο σκοπό την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας, δεν είναι αμελητέοι.
Οι πολίτες πληρώνουν εδώ και 1.5 χρόνο υπέρογκα ποσά για ενοικίαση χώρου για τη δημιουργία ενδιαιτήματος και η Δημοτική Αρχή αρνείται να υλοποιήσει την πρόταση της παράταξης μας στο να πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την φιλοζωική οργάνωση για τη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα με συλλογικές προσπάθειες να μετατρέψουμε την Τρίπολη σε μια πόλη με αγάπη για τη ΖΩΗ. Σε μια πόλη που έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί με κινητήρια δύναμη τη Νομοθεσία σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που όλους μας έχει συγκλονίσει.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

1ον) Ο νόμος που αναφέρεστε έχει συμπληρωθεί με τον Ν. 4235/14 2ον) Από λόγια χορτάσαμε, ΚΑΜΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.