Τατούλης

Γιαννακούρας: Άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας για τις πλημμύρες σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιαννακούρας: Άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας για τις πλημμύρες σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι (pics,vid)

Φεβρουάριος 20, 2019 - 09:36
1 σχόλια

Σε  κοινά αποδεκτή λύση κατέληξαν οι κάτοικοι του Νεοχωρίου και του Ζευγολατιού ύστερα από τρίωρη αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα στα προβληματικά σημεία των χωριών που πλημμυρίζουν με κάθε μεγάλη βροχόπτωση.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιαννακούρας χθες βράδυ, η Περιφέρεια άμεσα, και με μικρό κόστος, θα αποκαταστήσει προσωρινά το πρόβλημα, η οριστική λύση για το οποίο θα δοθεί με τη μελέτη που εκπονείται για την περιοχή. Παράλληλα, ο κ. Γιαννακούρας αναφέρεται και στους καλλιεργητές, οι οποίοι πρέπει να ανοίξουν τα χαντάκια, αλλά και γενικά στους πολίτες, αφού πλαστικά και άλλα απορρίμματα φράζουν τις διεξόδους του νερού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιαννακούρα έχει ως εξής:

Σε Ζευγολατιό και Νιχώρι ΔΕ Κορυθίου Δ.Τρίπολης μαζί με τεχνικούς της Περιφέρειας για να δούμε από κοντά τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πλημμυρών που παρουσιάζεται στην περιοχή σε κάθε σχεδόν κακοκαιρία.

Μετά από τρεις ώρες συζήτησης και επιτόπιας αυτοψίας σε διάφορα σημεία με κατοίκους και των δύο χωριών, παρά τις αντεγκλήσεις που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα (μεταξύ των κατοίκων των δύο χωριών για τις πιθανές λύσεις) βρέθηκε κοινή συνισταμένη και αποδεκτή λύση και από τα δύο χωριά και με λίγα σχετικά χρήματα θα προχωρήσουμε άμεσα στις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Οι λύσεις θα είναι προσωρινές, θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά η οριστική λύση θα δοθεί με την μελέτη που εκπονείται και φθάνει στο τέλος της. Η μελέτη αφορά σε όλον τον κάμπο της Τρίπολης και λύνει συνολικά το πρόβλημα.

Τα νερά θα διοχετευτούν προς δύο κατευθύνσεις.

Εκτός όμως από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το πρόβληαμ δημιουργήθηκε γιατί έχουν κλείσει χαντάκια από τους καλλιεργητές σε πολλά σημεία, ενώ υπάρχει και σοβαρό θέμα με την απόρριψη πλαστικών και λοιπών αντικειμένων σε χαντάκια και ρέματα με αποτέλεσμα να μεταφέρονται με τα νερά και αν κλείσουν εσωτερικά οι καταβόθρες τότε θα γίνει η Τρίπολη μία λίμνη και αυτό δεν είναι κινδυνολογία αλλά ένας ορατός κίνδυνος, γιαυτό απαιτείται προσοχή από όλους.

 

Video: 

Σε Ζευγολατιό-Νιχώρι ο Γιαννακούρας. Συζήτηση με κατοίκους και λύση για τις πλημμύρες


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Βαγγέλη στη Μαγούλα 3 χρονια περιμένουμε να ανοιξει η γέφυρα.... Φαντάζομαι μην το κάνετε το Ζευγολατιό σαν τηε Μαγούλας το γεφύρι.... Αληθεια πες μας ο Πέτρος τι λεει για ολα αυτά??? Θα πουμε εμεις τι λέει 1 μηνα ΑΚΡΙΒΩΣ πριν τις εκλογές... ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.