Ένταση έφερε η αποκατάσταση της ΙΜ Καλαμίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ένταση έφερε η αποκατάσταση της ΙΜ Καλαμίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Φεβρουάριος 18, 2019 - 17:35
2 σχόλια

Κατά την τρίτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας έφερε στα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση της ΙΜ Καλαμίου στη Μεγαλόπολη, ένα μοναστήρι με πολύ μεγάλη ιστορία χιλίων χρόνων.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννακούρας, πρόκειται για μια μελέτη αποκατάστασης η οποία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολύ καιρό τώρα, όμως καθυστερούσε το υπουργείο. Μάλιστα, η αποκατάσταση του μνημείου θα γίνει μέσω του λιγνιτόσημου.

Ο κ. Νίκος Πατσαρίνος ζήτησε διευκρινίσεις και ήγειρε ενστάσεις λόγω της εμπλοκής, όπως είπε, της Πελοπόννησος ΑΕ στη σύμβαση.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζεφεράκος ρώτησε γιατί είναι τόσο κατεπείγον το θέμα και έρχεται εκτός ημερησίας διάταξης, προσθέτοντας: «Γιατί έχουμε μανία με τα μοναστήρια και με τα καμπαναριά, πεινάνε άνθρωποι κι εμείς φτιάχνουμε εκκλησίες. Θέλουν κάποιοι να αγιάσουν ή να μονάσουν; Πρόσφατα δώσαμε 3 εκατ. ευρώ για ένα μοναστήρι».

Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε το έργο «αμαρτωλό» καθώς θα υλοποιηθεί με έσοδα από το λιγνιτόσημο, και ζήτησε να μπει σε τακτική συνεδρίαση.

Ο κ. Γιαννακούρας απάντησε στον κ. Τζεφεράκο: «Δεν θα χρειαστεί ούτε να αγιάσω ούτε να μονάσω. Το περιβάλλον της ΙΜ Καλαμίου όχι μόνο από θησκευτικής πλευράς αλλά και από τουριστικής πλευράς πρέπει να αξιοποιηθεί».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακούρας ανέβασε τους τόνους, λέγοντας ότι επαναλαμβάνει τους χαρακτηρισμούς για τον κ. Γόντικα, αφού δεν έχει φέρει ακόμα τους ΑΔΑ ώστε να αποδείξει ότι έχουν χαθεί χρήματα από το λιγνιτόσημο.

Υπενθυμίζουμε ότι στο προηγούμενο ΠεΣυ υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ Γιαννακούρα, Γόντικα και Νικολάκου με αφορμή τα λεγόμενα του δεύτερου για το «αμαρτωλό» λιγνιτόσημο. Ο κ. Γιαννακούρας δεν είχε διστάσει τότε να χαρακτηρίσει τον κ. Γόντικα «ψεύτη».


2 Σχόλια

Βαγγέλα και Πέτρο , αφήστε τις ιερές μονές και κοιτάξτε να φτιάξετε κανένα αναπτυξιακό έργο, μπας και δούμε άσπρη μέρα και ανοίξει και καμιά δουλειά για τους άνεργους. Αλλά πού...... . Γι' αυτό θα φάτε μαύρο στις εκλογές και θα σας διαλύσει ο Νίκας με τη Νέα Δημοκρατία.

ΟΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.