Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν στην οδό Ταξιαρχών στην Τρίπολη (pics,vid)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν στην οδό Ταξιαρχών στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 17, 2019 - 12:15
3 σχόλια

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη για τους 10 Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Εβδομήντα πέντε χρόνια πέρασαν από εκείνες τις φρικτές, απάνθρωπες και ωμές σκηνές βίας. Οι μνήμες νωπές, κυρίως στους παππούδες μας, που με συγκίνηση κάθε φορά διηγούνται το εν λόγω περιστατικό θλίψης και αποτροπιασμού.
Μετά το ιερό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό, ο κόσμος μεταφέρθηκε στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου όπου και τελέσθηκε τρισάγιο και προσκλητήριο νεκρών για τους πατριώτες: Δεληγιάννη Στεφάνου, Εξαρχέα Αντώνη, Ζυγούρη Γεώργιου, Μαυροειδή Φώτη, Μαρού Κώστα, Πανούση Γιάννη, Σούμπλη Θανάση, Σταυρόπουλο Νικήτα, Τσεμπέρη Κώστα και Φωκά Μαρίνου.

Οι εκπρόσωποι των πολικών, στρατιωτικών αστυνομικών, και πυροσβεστικών αρχών καθώς και πολίτες της Τρίπολης πήγαν να προσκυνήσουν τη μνήμη των 10 συμπατριωτών μας.

Το «παρών» έδωσαν πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων της Αρκαδίας πρόεδροι των συλλογικών φορέων και φυσικά οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι κατέθεσαν και στεφάνι στη μνήμη τους.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν στην οδό Ταξιαρχών


3 Σχόλια

Απίστευτες δόξες η εκδήλωση φέτος! Είδες τι κάνουν οι εκλογές; Τα άλλα χρόνια ήταν τρεις χωρίς τον κούκο... ούτε σιτάρι δεν είχαν... Μπράβο σας λεβεντόπαιδα! Και κάτι ακόμη: εκεί στη φιλαρμονική τι ακριβώς συμβαίνει; Από πότε δημοτική μπάντα φοράει μαύρο μπερέ «στρατιωτικού» και καλά τύπου; Ποιος κομπλεξικός στρατολάγνος εκεί μέσα πήρε αυτήν την απόφαση και ποιος την ενέκρινε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.