Τα αίτια της πτώσης του Αστέρα Τρίπολης

Τα αίτια της πτώσης του Αστέρα Τρίπολης

Φεβρουάριος 15, 2019 - 22:17
11 σχόλια

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλτεζιώτης

Ο Αστέρας Τρίπολης τις τελευταίες αγωνιστικές έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα και μάλιστα με συνδυασμό πολύς κακής απόδοσης. Στα τελευταία 6 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει πετύχει μόνο 2 γκολ και έχει δεχθεί 12 γκολ.

Τα αίτια για αυτή την συγκομιδή είναι:

  1. Η έλλειψη ενός μεσοεπιθετικού(δεκαριού). Η αποχώρηση του Τόνσο έχει στοιχήσει πολύ στην ομάδα του Γιώργο Παρασχού, καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να αγωνίζεται σε αυτή την θέση και να μπορεί να προσφέρει όσα ο Τόνσο. Σε πολλά παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε ο Μουνάφο και ο Ιγκλέσιας σε αυτή την θέση. Δυστυχώς οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την θέση, καθώς δεν είναι η φυσική θέση τους, και δεύτερον δεν έχουν την τεχνική και την ταχύτητα για να ανταπεξέλθουν. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δυσκολία δημιουργίας επιθετικής ενέργειας.  

Η σημασία του μεσοεπιθετικού(δεκαριού)

Ο μεσοεπιθετικός(δεκάρι) είναι πολύ σημαντικό στο σημερινό ποδόσφαιρο καθώς είναι ο παίκτης που θα πρέπει να δημιουργήσει επιθετική ενέργεια για την ομάδα του. Ο κύριος ρόλος του επιθετικού μέσου είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για επίτευξη γκολ. Ο μεσοεπιθετικός είναι μια σημαντική θέση η οποία απαιτεί να διαθέτει ο παίχτης ανώτερες τεχνικές ικανότητες όσο αφορά τη διέλευση αλλά και την ικανότητα να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα, προκειμένου να δώσει πάσες, που θα διαπεράσουν την αντίπαλη άμυνα, στους επιθετικούς. Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται αναλυτικά οι επιλογές που έχει ένας μεσοεπιθετικός. Μερικές από αυτές είναι η πάσα στα εξτρέμ, στον επιθετικό και στα προωθημένα μπακ. Επίσης μπορεί να κάνει ατομική ενέργεια.

 

 

  1. Όλες οι επιθέσεις του Αστέρα Τρίπολης είναι πολύ προβλέψιμες. Στα τελευταία παιχνίδια όλες οι επιθέσεις της ομάδας της Τρίπολης γίνονται από την δεξιά πτέρυγα με κύριους εκφραστές της τον Κώτσιρα και τον Καλτσά. Παρόλο την καλή τεχνική που διαθέτουν και την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν προβλήματα καθώς όλες οι άμυνες είναι προσαρμοσμένες πάνω τους

  2. Η άμυνα του. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα της Αρκαδίας δέχεται πολύ εύκολα τέρματα και μάλιστα από δικά της λάθη. Δυσάρεστη έκπληξη έχουν προκαλέσει τα λάθη του Πασαλίδη που έχουν κοστίσει πολλούς βαθμούς όπως στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο νεαρός αμυντικός δεν πραγματοποιεί καλή χρονιά, αλλά στο χέρι του είναι να αλλάξει την κατάσταση και σίγουρα είναι ικανός να τα καταφέρει, όπως έγινε και στην προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Αδύναμος κρίκος είναι και το αριστερό μπακ, ο Ισπανός Martinez Ortega ο οποίος είναι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και στο να μην μπορεί να βοηθήσει καθόλου στο επιθετικό κομμάτι.

  3. Οι επιλογές του Γιώργου Παράσχου. Σίγουρα ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους το ρόστερ του και είναι φυσικό να δοκιμάσει νέα σχήματα και νέα πρόσωπα αλλά δυστυχώς τα περισσότερα δεν έχουν πετύχει. Για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Γιώργου Κυριακόπουλου στην θέση του επιτελικού μέσου στο ματς με τον Ολυμπιακό και η χρησιμοποίηση του Βαλεντίνου Βλάχου σαν κεντρικό αμυντικό στο ματς με τον Άρη είναι μερικές από τις κακές επιλογές του Γιώργου Παράσχου.

  4. Η μηδαμινή προσφορά των μεταγραφών του καλοκαιριού. Πολλοί από τους παίκτες που αποκτήθηκαν δεν έχουν αγωνιστεί σχεδόν καθόλου. Μερικοί παίκτες μεταξύ αυτών είναι ο Τασουλής, ο Ματρικάρντι, ο Σάλας και ο Μπελόκ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και από τους δύο προπονητές

  5. Η  άσχημη συγκομιδή βαθμών στην έδρα του. Σίγουρα το πρόγραμμα ήταν δύσκολο αλλά διαχρονικά η ομάδα της Τρίπολης δεν έχανε εύκολα στην έδρα της ακόμα και στα χρόνια που ήταν κοντά στο όριο του υποβιβασμού. Κάτι που φέτος έχει αλλάξει καθώς με ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΠΑΟ,ΟΣΦΠ και ΆΡΗ και πετύχει μόνο 1 γκολ και έχει δεχθεί 10!!

Σπουδαστής στο Sports Coaching Μητροπολιτικό κολλέγιο, University of East London

Σπουδαστής στο Sports Coaching

Μητροπολιτικό κολλέγιο, University of East London

 

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Λεβέντη μου μην το κουράζεις. Οταν κλονίζεται ο κεντρικός αστέρας -επειδή μιλάμε για αστερισμούς- η μπάλα παίρνει και τους δορυφόρους. Νόμος της αστροφυσικής.

Δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαστής στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου για να καταλάβεις ότι τα αίτια της πτώσης του Αστέρα είναι ένα και μοναδικό: δεν βάζει το χέρι στην τσέπη ο Καϋμενάκης. Κι αν φιλοτιμηθεί και το βάλει, μαζεύει όλα τα σαπάκια με την ελπίδα να του βγουν μπας και μοσχοπουλήσει κανένα και τσεπώσει τα λεφτά. Γιατί για μεταγραφές σοβαρές, άστα βράστα. Ξηρασία. Τόσο απλά τα πράγματα...

Παναρκαδικάρα για πάντα. Το αίτιο είναι το εξής ένα: O ένας εκ των δύο αδερφών που είναι μπροστινοί των ιδιοκτητών, ο οποίος κάποτε είχε παντού άκρες, τώρα βρίσκεται στην απέξω ... και για τώρα και για πάντα !!!

Παναρκαδικαρα για πάντα ο ένας αδερφός δεν έχει άκρες Όλοι οι άλλοι κάτοικοι Τρίπολης έχουν Τρομερές άκρες και μεσουρανούν οι άλλες ομάδες σε όλα τα αθλήματα καλύτερα από τον Αστέρα τρομάρα σας νούμερα δεν ντρέπεστε που κρίνετε τον Αστέρα περιμένοντας να χάσει να βγάλετε χολή λες και σας έταξε κανένας από την διοίκηση ή τους ιδιοκτήτες ότι έγιναν Μπαρτσελονα . Για πέστροφα μας ρε δεις ποια ομάδα της Τρίπολης έχει καταφέρει καλύτερες διακρίσεις από τον Αστέρα που έχετε το θράσος να κατακρίνετε την ομάδα.

18.02 φίλε τζάμπα τα λόγια σου χαλάς.αυτοι νομίζουν ότι είναι μεγάλοι και τρανοί.αστο καλύτερα.ρωτα εμένα που είμαι παθών.Αξιοπρεπεια.μεγαλο πράγμα.

ο δε μανιας τι εχασε παλι με παναθηναικο σημερα,οταν εδω και μηνες λεω οτι ειναι μεγαλο ΓΙΔΙ ,βγαινει ο παυλακης ο λουκουμας και ο καθε παυλακης και λεει,ειναι καλος παιχτης με καλα στατιστικα κλπ κλπ ρε ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΓΙΔΙ ειναι ,μας εχει καψει

Η ομάδα που δεν αγαπάει η πόλη πάει σφαίρα για Β Εθνική.χα ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

ενώ οι πεινασμένοι του Παναρκαδικού, οι ζητιάνοι της Τρίπολης πάνε για CH.L

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.