Πώς ένα αγριογούρουνο στην Αρκαδία οδήγησε στους δολοφόνους του Σταματιάδη

Πώς ένα αγριογούρουνο στην Αρκαδία οδήγησε στους δολοφόνους του Σταματιάδη

Φεβρουάριος 13, 2019 - 20:30
3 σχόλια

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε βρει ίχνη αίματος από κυνήγι στο οποίο είχαν πάει οι δράστες της δολοφονίας πριν από το έγκλημα. Αναζήτησαν σχετικές φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στα social media και έτσι προχώρησαν στην ταυτοποίηση των κακοποιών.

Χαρακτηριστικά αστυνομικού θρίλερ –με συμβολικές κωδικές ονομασίες, μακάβρια ευρήματα και εργαστηριακές εξετάσεις τύπου CSI– είχε η εξάρθρωση της σπείρας που λήστευε σπίτια στη νότια Ελλάδα και έφτασε μέχρι και στη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τον Απρίλιο του 2018 στην οικία του στην Κηφισιά. Στη σπείρα ανήκαν 10 Αλβανοί και μια Ρουμάνα.

Ως δολοφόνος του Σταματιάδη εμφανίζεται να είναι ένας αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη στο Βέλγιο με πλαστή ελληνική ταυτότητα και έχει ζητηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει στις έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας την κωδική ονομασία «sus scrofa», δηλαδή «αγριογούρουνο». Ολα σχετίζονται. Οπως έγινε γνωστό, οι δολοφόνοι, εβδομάδες πριν τη δολοφονία Σταματιάδη είχαν πάει για κυνήγι στην Πελοπόννησο. Κάπου στην Αρκαδία πυροβόλησαν ένα αγριογούρουνο, χρησιμοποιώντας ένα εννιάρι πιστόλι. Επέβαιναν σε ένα κλεμμένο τζιπ το οποίο εγκατέλειψαν στη συνέχεια.

Οταν το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν δύο κάλυκες από το εννιάρι το οποίο τότε οι κακοποιοί δεν είχαν ακόμη πετάξει. Παράλληλα βρέθηκε και αίμα στο αυτοκίνητο, το οποίο κίνησε τις υποψίες για έγκλημα – όπως διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακές εξετάσεις ήταν από αγριογούρουνο. Στο μεταξύ είχε δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και οι κάλυκες που βρέθηκαν στην οικία του στην Κηφισιά ταυτοποιήθηκαν ότι προέρχονταν από το ίδιο όπλο. Η αστυνομία αναζήτησε και εντόπισε στη συνέχεια στο Facebook φωτογραφίες που κατά καιρούς αναρτούν χρήστες των social media από κυνήγι αγριογούρουνων. Επειτα άρχισε να εξετάζει πρόσωπα που τις είχαν αναρτήσει, προσπαθώντας να φτιάξει μια λίστα υπόπτων.

Εξετάστηκαν περισσότερα από 100 άτομα για να εντοπισθούν τελικά, τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δολοφόνων. Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομική έρευνα, στο σπίτι του Σταματιάδη εισέβαλαν τέσσερα μέλη της συμμορίας, τα οποία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος πυροβόλησε τον άτυχο 52χρονο. Η σπείρα, λίγες μέρες πριν, είχε εισβάλει σε ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τα μέλη της οικογένειας, άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα καθώς και το όχημά τους και εξαφανίστηκαν.

Πηγή: Protagon.gr
 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Τι μπουρδούκλωμα είναι αυτό; Τι σχέση έχουν οι τελευταίες γραμμές του δημοσιεύματος με τα αγριογούρουνα και τη δολοφονία Σταματιάδη;

Είμαστε έτοιμοι να μας φορέσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο πρόεδρο της Δημοκρατίας; Κάτι τέτοιο λέγεται πως ετοιμάζουν ο Κούλης με τη Φώφη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.