Χρήστος Τσάμης: Η μόνη αλήθεια είναι πως είμαστε ανεξάρτητοι

Χρήστος Τσάμης: Η μόνη αλήθεια είναι πως είμαστε ανεξάρτητοι

Φεβρουάριος 11, 2019 - 20:50
4 σχόλια

Το κίνημα των Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων που έχει δημιουργηθεί και ενεργοποιηθεί από το 2012, έχει χαρακτηριστεί με διάφορα προσωνύμια από τους κατά καιρούς κυβερνώντες ή από αυτούς που θέλουν να καρπώνονται την αγωνία των αγροτών και να αποκομίζουν πολιτικά οφέλη. Το 2012 -13 χαρακτηριστήκαμε ως ακροαριστεροί, το 2016 ως ακροδεξιοί και τώρα ως συνεργαζόμενοι αγροτοπατέρες.

Η μόνη αλήθεια είναι πως είμαστε ανεξάρτητοι.

Επειδή ζητήθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την φράση που ειπώθηκε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα στους δρόμους προετοιμάζονταν από το Νοέμβρη του 2018, σας επισυνάπτω τα ακόλουθα δημοσιεύματα και επισημαίνουμε ότι η επίκληση της δικαιοσύνης δεν μπορεί είναι μέσο απειλής ή φίμωσης αλλά αποτελεί δικαίωμα και όπλο του καθενός.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές (ΦΩΤΟ)
Μαρούδας Ρίζος, αγρότης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Γεννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας το 1969 και είναι αγρότης. Από τα γυμνασιακά χρόνια ανέπτυξε δράση στο μαθητικό και σπουδαστικό κίνημα.
Από το 2006 ως σήμερα είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της. Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Δημοτικός σύμβουλος Αγιάς εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της ΚΕ καθώς και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 28 Νοέμβρη απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Παράλληλα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προετοιμασίας για νέους μαζικούς αγώνες για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 9/12 στη Νίκαια της Λάρισας. Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. *** Συνάδελφοι αγρότες - κτηνοτρόφοι, Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σάς καλεί να συμμετέχετε μαζικά και μαχητικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Νοέμβρη. Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων όσοι ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό. Να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια: -- Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια. -- Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε. -- Στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, η κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016. Ζεσταίνουμε τις μηχανές για νέους μαζικούς αγώνες Συμμετέχουμε με το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικούμε ως αγροτικό κίνημα, με διακριτή παρουσία στις συγκεντρώσεις και τη συμβολική συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων. Με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες και οι αγωνιστικοί Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι σάς καλούν σε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για μια ζωή με δικαιώματα ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Οργανώνουμε την πάλη μας με τη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νίκαια Λάρισας. Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ για νέους μαζικούς, δυναμικούς και νικηφόρους αγώνες, κόντρα στη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση και τις απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά μας.

Ριζοσπάστης

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια
Ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου 2018, 16:37 Κατηγορία: Αγροτικά
(φωτ. Tsantopoulos)
Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες, που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, καθώς σήμερα στη πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας αποφασίστηκε το πρόγραμμα των δράσεων τους, το οποίο και αναμένεται να κορυφωθεί προς το τέλος Ιανουαρίου.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε πως με βάση το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα οι αγρότες θα ζητήσουν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματα τους, αλλά και πως θα υπάρξει συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό στις 18 Δεκεμβρίου .
Μεταξύ άλλων οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, αποφάσισαν πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με επίκεντρο τα αιτήματα τους για την καλλιέργεια του βαμβακιού, ενώ αναμένονται να γίνουν νέες συσκέψεις τις επόμενες ημέρες, ώστε να γενικευτούν και να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις τους προς το τέλος του Ιανουαρίου.
Σημειώνεται πως με βάση την ανακοίνωση της πανελλαδική επιτροπής των μπλόκων τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ, το κόστος της παραγωγής, τα ζητήματα των αποζημιώσεων, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, αλλά και το ζήτημα που αφορά το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ (Ηλίας Σκυλλάκος)

Χρήστος Τσάμης Πρόεδρος Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Μαντινεία Εκπρόσωπος παραγωγών Πωλητών Λαικών Αγορών Αρκαδίας


4 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.