Τι λένε οι κάτοικοι του Νεοχωρίου για το στηθαίο (pics,vid)

Τι λένε οι κάτοικοι του Νεοχωρίου για το στηθαίο (pics,vid)

Φεβρουάριος 08, 2019 - 18:56
12 σχόλια

Τη δική τους τοποθέτηση για το στηθαίο που βρίσκεται στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Νεοχώρι έκαναν οι κάτοικοι του χωριού το μεσημέρι της Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Αρχικά ο τοπικός πρόεδρος του χωριού κ. Αποστολόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα με τους κατοίκους του διπλανού χωριού τόνισε το συγκεκριμένο στηθαίο έχει φτιαχτεί πάνω από 30 χρόνια ενώ το Ζευγολατιό πνίγεται τα τελευταία τρία χρόνια.

«Το στηθαίο δεν έχει γίνει από ιδιώτη, έχουν γίνει όλα νόμιμα και για να μην διαλυθεί ο αγροτικός δρόμος» είπε απαντώντας στις όποιες αιχμές άφησαν οι κάτοικοι από το Ζευγολατιό. (δείτε ΕΔΩ)

Το ύψος του ρέματος με την κοίτη έχει δύο μέτρα διαφορά, οπότε είναι δύσκολο να υπήρχε συνέχεια του ρέματος εκεί. Ακόμα και οι σωλήνες να είχε είναι απίθανο γιατί το κοντινότερο ρέμα από το στηθαίο είναι στο ένα χιλιόμετρο από εκεί, άρα δύσκολο τα νερά να έφευγαν στα τυφλά..

Προκαλώ να έρθουν να πάρουν τις υψομετρικές διαφορές είπε ο κ. Αποστολόπουλος επισημαίνοντας ότι άμα αποδειχτεί ότι το στηθαίο είναι αυτό που προκαλεί τα προβλήματα στο Ζευγολατιό θα το σπάσει  ο ίδιος»

Ας μην κυνηγάμε φαντάσματα, πρέπει να καθήσουμε να βρούμε λύσεις

Καταλαβαίνω απόλυτα την απόγνωση των κατοίκων του Ζευγολατιού και συμπάσχω μαζί τους πρόσθεσε ο πρόεδρος γιατί το 2016 έπαθαν  και οι ίδιοι ανάλογη καταστροφή, «αλλά θα ήταν προτιμότερο να ψάξουν αλλού για ευθύνες την στιγμή που από το 2016 που έγινε και η πρώτη θεομηνία δεν έγινε κανένα αντιπλημμυρικό έργο από τους αρμόδιους».

Επίσης και οι πιο παλιοί κάτοικοι από το Νεοχώρι ανέφεραν ότι πάντα τα νερά πάνε στην καταβόθρα στο Ζευγολατιό, γιατί έτσι είναι η φυσική ροή.

Ο κ. Βλάμης πρόεδρος του τοπικού συλλόγου βρέθηκε στη λίμνη λίγα μέτρα πιο κάτω και μίλησε και αυτός για τη φυσική ροή των νερών που πηγαίνουν στο Ζευγολατιό.

Οι κάτοικοι στο Ζευγολατιό έχουν δίκιο και πρέπει κάτι να γίνει για να μην πλημμυρίζει το χωριό τους, αλλά δεν ευθύνεται για αυτό το στηθαίο

Ένας αγρότης από το Νεοχώρι, μίλησε για τις ζημιές που έχουν πάθει τα χωράφια του τονίζοντας ότι δεν έχουν καθαριστεί όλα τα χαντάκια.

Είμαι και εγώ σε απόγνωση

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δηλώσεις από τους κατοίκους του Νεοχωρίου για το στηθαίο


12 Σχόλια

με πολυ μεγαλη αγαπη κ ζηλο βλεπω οτι προστατευουν το στηθαιο οι συμπαθης κατοικοι του γειτονικου Νεοχωριου. για να μην χαλασει ο αγροτικος δρομος λενε. θελουν να το παρουσιασουν σαν ενα απο τα 7 θαυματα του κοσμου. ενα στηθαιο κατασκευασμένο παράνομα χωρις μελετη . θα λογοδοτησουν οι υπευθυνοι τοτε κ οι διαδοχοι τους . εχουν παρεμβει κ εκτρεψει ρεμα κ αυτο διωκεται ως κακουργημα. κοντος ψαλμος αλληλουια.

και τι μας ενδιαφέρει αν δεν μπορείτε να πάτε στα χωράφια σας; σάμπως δε μας τα λες καλά μπάρμπα

Λες ότι θα το γκρεμίσεις αφού ξέρεις ότι είναι παράνομο. Το γκρεμίσεις, δε το γκρεμίσεις..αυτό θα γκρεμιστεί.

Γιατί δυσκολεύεσαι αγόρι μου να περάσεις για να πας στο χωράφι σου;; Αφού μπαζώσατε το ποτάμι κ το κάνατε δρόμο. Παλιά οι παππούδες σου είχαν πρόσβαση σε αυτά τα χωράφια μόνο το καλοκαίρι.

Πρώτα απ όλα Πρόεδρε της κοινότητας πλημμύρες στο Ζευγολατιό από τα νερά που έρχονται από το Νεοχώρι δεν είχαμε τα τελευταία τρία χρόνια που λες αλλά είχαμε μία τη δεκαετία του 1990,μία το 2002,μία το 2007,μία το 2012,μία το 2016 και δύο το 2019....Δεύτερον Πρόεδρε του Συλλόγου απέναντι από τον αηλια υπήρχε τραφος που τα νερά πήγαιναν στη λίμνη και έσπαγαν στα χωράφια σας και επί Καποδιστριακού Δήμου ο τραφος έγινε αυλάκι τσιμεντένιο και με ανάποδη κλίση ώστε τα νερά να έρχονται όλα προς Ζευγολατιό πιο γρήγορα.....

lagopodaros από οτι διαβάζω....κινήθηκες προς τη σωστή κατεύθυνση στο μέγαρο της Πλατείας Αρεως!!! Συνδεσετα με το 2016 οπως σου εχω ξαναπεί και θα με θυμηθεις σε λίγες μέρες.... πως πεταγονται τα ποντίκια απο τις τρύπες?? Έτσι θα δεις πολλάααααα. Ήδη άρχισαν..... ΜΗΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

ψεμα 1ο πριν γινει το στηθαιο π δρομος χωματοδρομος τοτε κακοτραχηλο ηταν σχεδον μισο μετρο πανω απο την κοιτη του ρεματος. τα νομιμα κ ωφελιμα εργα εχουν μελέτες αδειες κ πρακτικα παραλαβης.

ψεμα 2ο . οι πλημμύρες δεν ηταν μονο το 2016 ηταν κ το χειμωνα 2013 κ το χειμωνα 1989 κυριε προεδρε

για να μην κυνηγαμε φαντασματα προεδρε δημοσιευεσαι μελετες του στηθαιου κ φωτογραφιες του δρομου πριν την κστασκευη του... που ηταν ο δρομος προεδρε ??? γιατι βγαινεις κ ψευδεσαι ???? τι σε κοπτει τοσο το στηθσιο????

γιατι τους ενοχλησε τοσο η παρουσια των κατοικων του Ζευγολατιου??? προεδρε δεν ειμασταν 10 στη μαζωξη ειμασταν τοσοι οσοι μας πλημμυρησαν τα σπιτικα μας προεδρε κ οι μικρες σωληνες οι δικες μας πιυ λες εχουν γινει απο 1821 !! το στηθαιο ποτε εγινε Προεδρε πες την αληθεια?? μπορει το στηθαιο να εγινε τοτε που λες ο δρονος ποτε μπαζωθηκε για να φτασει το 1.5 μετρο απο την κοιτη???? ηθελα ναξερα γιατι σας πειραξε τοσο πολυ η οαρουσια μας εκει?? ακουσες να κατηγορησουμε κανεναν ?? παρουσιασες μελετες κ φωτος πριν κ μετα

Και βρεγμενοι και φταίχτες οι ζευγολατιωτες σύμφωνα με τον παππού.....Ευτυχώς υπάρχει και η δικαιοσύνη....Δεν υπάρχει άλλος δρόμος...Θα γίνουν αγωγές κατά παντός υπευθύνου...Και τέλος μετα τα ψέματα που λέτε έχουμε πολλά να χωρίσουμε και σίγουρα δεν είμαστε φίλοι......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.