Την υποψηφιότητα του Γιώργου Φαρφαρά ανακοίνωσε ο Δ. Βόσνος

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Φαρφαρά ανακοίνωσε ο Δ. Βόσνος

Φεβρουάριος 07, 2019 - 17:44
5 σχόλια

«Ένας ενεργός πολίτης, οικολόγος στην πράξη, τιμά το ψηφοδέλτιό μας»

Είναι χαρά και τιμή μου να καλωσορίσω τον Γιώργο Φαρφαρά στο ταξίδι μας (όχι μόνο με ποδήλατο!) μαζί για την Τρίπολη, και να τον καλωσορίσω στην πόλη μας ως νέο πλεον Δημότη Τρίπολης μετά από χρόνια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Ενας ενεργός πολίτης που προσπαθεί καθημερινά να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές της πράσινης πολιτικής, της οικολογίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης τόσο μέσα από τις σημερινές του δράσεις για το ποδήλατο και την βιώσιμη κινητικότητα,  και την ενασχολησή του ως κοινωνικός επιχειρηματίας με την Κοινωνική Συνεταιριστική επιχείρηση Πράσινες Διαδρομές,  όσο και με την πολιτική του δράση στο παρελθόν ώς 3 φορές υποψήφιος βουλευτής (Έβρου, Αρκαδίας και Θεσσαλονίκης) και υποψήφιος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τους Οικολόγους Πράσινους.

Εχει διαχειριστεί Ευρωπαϊκά έργα για την προώθηση  της φυσικής άσκησης, του αθλητισμού και του ποδηλατικού τουρισμού αλλά και Ευρωπαϊκά προγράμματα  για νέους ενάντια στην ρητορική του μίσους, τις διακρίσεις και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Η εμπειρία του ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων στο ΤΕΙ Αθήνας και σε Δημόσια ΙΕΚ και η κατάρτιση του σε θέματα ποδηλατικής πολιτικής και Σχεδίων Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) θα μας είναι πολύτιμη.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ,

ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ,

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ακολουθεί πλήρες βιογραφικό:

Γεννήθηκα στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1968, μέλος πολύτεκνης οικογένειας που ασχολείται με τα ποδήλατα από την δεκαετία του 1920. Πτυχιούχος του Τμήματος  Αισθητικής  της  Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας με ενδιαφέρον για την εκπαίδευση σε θέματα υγείας και ομορφιάς και της δημοσιογραφίας εργάστηκα ως φοιτητής για το Α΄Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με την εκπομπή  "20 λεπτά ... για την υγεία σας» και το 1994 ανέλαβα το τριμηνιαίο περιοδικό για επαγγελματίες αισθητικούς «Αισθητική Σήμερα" ως αρχισυντάκτης και υπεύθυνος της παραγωγής.

 

Από το 1995 έως το 2000 λειτούργησα την  "Παράλλαξη", μια προσωπική εταιρεία στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία, τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις υπηρεσιών στον κλάδο της ομορφιάς και απασχολήθηκα  ως υπεύθυνος αισθητικός σε κέντρο Ιατρικής Αισθητικής στην Αθήνα. Την περίοδο αυτή συμμετείχα ως πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Ιατρικής Αισθητικής, εργάστηκα για το περιοδικό και τις εκπαιδευτικές εκδόσεις του Σωματείου Αισθητικού Ελλάδος (ΣΑΕ) και δίδαξα σε σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ). Επίσης, εργάστηκα για εταιρείες επαγγελματικών καλλυντικών για αισθητικούς, δερματολόγους, πλαστικούς χειρουργούς και κέντρα λέιζερ στα τμήματα μάρκετινγκ και πωλήσεων. Την ίδια περίοδο ήμουν μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος και Α' Αντιπρόεδρος στην  Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (ΟΣΕΔΑΕ), και εκπροσώπησα το Σωματείο Αισθητικών Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο της Γενικής Δνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Τομέα των Προσωπικών Υπηρεσιών με ενδιαφέρον σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας κομμωτών και αισθητικών.

 

Από το 2003 εργάστηκα ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο ΤΕΙ στο Τμήμα Αισθητικής και  Κοσμητολογίας.  Μία συνέντευξη το 2005 που δημοσιεύθηκε στο "Έθνος της Κυριακής"  για τις απαγορευμένες χημικές ενώσεις στα καλλυντικά, προκάλεσε εκείνη την εποχή συνεχείς εμφανίσεις στην τηλεόραση και μια κοινοβουλευτική ερώτηση αλλά και την παραίτηση μου τον επόμενο χρόνο από το ΤΕΙ Αθήνας. Ως μέλος καταναλωτικών οργανώσεων όπως της  BIO.ZΩ και της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας συμμετείχα σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καταναλωτών BEUC και αρθρογραφούσα για ζητήματα υγείας και ασφάλειας του καταναλωτή στην εφημερίδα "Τα Εν Οίκω Εν Δήμω" ενώ παρουσίασα στις τηλεοπτικές εκπομπές "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" του Στ.  Κούλογλου και "Αποδείξεις" του Ν. Ευαγγελάτου τους κινδύνους από τις τοξικές ουσίες στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και στα καλλυντικά γενικότερα.

 

Έχω επιμορφωθεί στην επιδημιολογία του καρκίνου, σε θέματα Ισότητας των Φύλων και στην Διαχείριση Σχολικών Κρίσεων και το 2006 δίδαξα σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης, της Σίνδου και του Λαγκαδά ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής. Με το ΙΕΚ 2 Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν δύο αιτήσεις μου στα πλαίσια του  Προγράμματος  Κινητικότητας Leonardo da Vinci για άτομα σε αρχική επαγγελματική κατάρτιση  με τίτλο «Καλυπτικό μακιγιάζ: Eφαρμογή καλλυντικών για την κάλυψη δερματικών ατελειών» που πραγματοποίηθηκε στην Γερμάνια και  «Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους Αισθητικής» στην Κύπρο το 2008.

 

Το 2011 πιστοποιήθηκα   Ελεγκτής Ποιότητας Ποδηλατικής Πολιτικής (Bicycle Policy Audit) και το 2014  Ελεγκτής Ποιότητας Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). (ADVANCE).  Με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF), εργάστηκα  από το 2009  για την δημιουργία εθνικής ποδηλατικής πολιτικής και την είσοδο του ποδηλάτου στις πολιτικές που αφορούν την υγεία, το περιβάλλον, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την απασχόληση και την οικονομία, την λειτουργία του πρώτου Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών – Eurovelo στην Ελλάδα και εργάστηκα για Ευρωπαϊκά έργα που αφορούσαν τον ποδηλατικό τουρισμό κατά μήκος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EuroVelo στην Ελλάδα («The Mediterranean Route - Euro Velo 8» (EV8), για την ανάπτυξη τουριστικών προσφορών κατά μήκος της Ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής 8,  «Sustainable mobility along the newest EuroVelo route, the Iron Curtain Trail» (EV13), Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της Ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής 13).

 

Από το 2008 έως το 2012 ήμουν μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, εκλεγμένος από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, υποψήφιος βουλευτής Έβρου το 2007, το 2009 υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας , το 2011 υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης  και στις  Αυτοδιοικητικές  Εκλογές  του  2010 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης  με την παράταξη "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη". Το διάστημα αυτό μέσα από την Θεματική Ομάδα Υγείας προώθησα σχετικές ερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέματα όπως προστασία εργαζομένων και καταναλωτών από νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου σε τρόφιμα και καλλυντικά ή από την ύπαρξη επικίνδυνης ουσίας σε αποδείξεις ταμειακών  μηχανών,  Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα Βιολογικά και οικολογικά απορρυπαντικά και καλλυντικά.

 

Από το 2012 είμαι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ», με έδρα την Τρίπολη από το 2018, και ασχολούμαι με την διαχείριση Ευρωπαϊκών έργων που αφορούν την προώθηση της φυσικής άσκησης σε όλους τους τομείς ή/και στο σχολικό περιβάλλον χωρίς ουσίες και ντόπινγκ. Επίσης με την οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ για νέους-ες από 18 έως 35 ετών όπως εργαστήρια φωτογραφίας, βίντεο,  κόμικ, χιπ-χοπ ενάντια στην ρητορική του μίσους και την έμφυλη βία ή αθλητικών δραστηριοτήτων για την κοινωνική ενσωμάτωση ανήλικων παραβατών ή αλλών κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων.

 

Από το 2014 ασχολούμαι εθελοντικά ώς Εθνικός Συντονιστής για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής εθελοντικής εκστρατείας NowWeMove με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, ιδιαίτερα σε ομάδες πληθυσμού κοινωνικά αποκλεισμένων (παιδιά, γυναίκες, ΑμεΑ, κά) σε συνεργασία με Δήμους, οργανώσεις και ιδιώτες σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA), Δανία. Την πρώτη χρονιά στην Ελλάδα το 2014 κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE WEEK πάνω από 130 εκδηλώσεις σε 34 πόλεις διοργανώθηκαν από 83 Διοργανωτές MOVE με την συμμετοχή 400 εθελοντών και την υποστήριξη τοπικών φορέων υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Επισης το 2016 με το εθελοντικό έργο “Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια” για μαθήματα ποδηλασίας σε παιδιά και γυναίκες, μετανάστες ή/και πρόσφυγες με την δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου σε συνεργασία με την Δνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δ. Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Εργάνη και τις Κοινωνικές Δομές του Δ.Νεάπολης–Συκεών για μαθήματα ποδηλασίας και διάθεση ποδηλάτων με δωρεές από ιδιώτες και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Το 2018 εργάστηκα για 6 μήνες ως συνοδός προσφύγων στην Πάρνωνας ΑΕ για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ από όπου απολύθηκα με την αιτιολογία της σύγκρουσης συμφερόντων ενώ ήδη είχα καταγγείλει στην Επιτροπή Παρακολούθησης εκτέλεσης του έργου, την καταστρατήγηση του Κώδικα Δεοντολογίας  της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας στον χώρο εργασίας στην Τρίπολη.

 

Τον Σεπτέβριο του 2018, ποδηλάτησα ως αρχηγός της Νότιας Ομάδας NowWeBIKE (5 ποδηλάτες) από την Θεσσαλονίκη έως την Βιέννη μετάφεροντας το μήνυμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης μέσω του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης στην έναρξη της 4ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού όπου παρέδωσα στον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, Τίμπορ Νάβρατσιτς το τελευταίο από τα 23 δενδρύλλια ελιάς από την Αρχαία Ολυμπία, τα οποία μετέφερα φυτεύοντας ένα κάθε μέρα του ταξιδιού μας διάρκειας 23 ημερών σε μία συμβολική χειρονομία ειρήνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Συνοδός προσφύγων στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα, αν μιλάμε για ορθοπεταλιά!

Σιγά ρε μεγάλε. Μόνο πότε πήγες στην τουαλετα δε μας είπες. Καλά τίποτε από όλα αυτά δεν στεργωσε για μόνιμο?

Ρε σεις, δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα και αυτό αφορά όλο το casting που γίνεται τώρα από όλες τις παρατάξεις. Δεν μας ενδιαφέρει αν έχει διατελέσει και διευθυντής πολυεθνικής... ΤΙ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΜΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ; Τι αποτελέσματα έφερε όπου ασχολήθηκε, θα μας πείτε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.