Η ιστορία επαναλαμβάνεται: 25 σπίτια πλημμύρισαν στο Ζευγολατιό (pics,vid)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: 25 σπίτια πλημμύρισαν στο Ζευγολατιό (pics,vid)

Φεβρουάριος 06, 2019 - 13:40
28 σχόλια

Όχι ένα ούτε δέκα, αλλά είκοσι πέντε σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο χωριό Ζευγολατιό.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από χθες το απόγευμα, έχουν δημιουργήσει για ακόμα μία φορά τεράστια προβλήματα στο χωριό. Εικόνες του 2016 θυμίζει η πλατεία στο χωριό η οποία έχει μετατραπεί σε λίμνη. Τα κάτοικοι στο χωριό με τις σκούπες, με τα χέρια, αλλά ακόμα και με μαγκούρες προσπαθούν να ανοίξουν τα φρεάτια, προκειμένου να φύγει το νερό.

Ζημιές έχουν προκληθεί στα έπιπλα, στις οικιακές συσκευές, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση μιας και από τη νύχτα βρίσκονται έξω από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ενώ η Πυροσβεστική προσπαθεί να αντλήσει να νερά και να βοηθήσει τους κατοίκους.

«Κανένας δήμαρχος και περιφερειάρχης δεν έχει έρθει θα έπρεπε να ντρέπονται», τονίζουν οι κάτοικοι βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζευγολατιού κ. Παπαδάτος βρέθηκε στις καταβόθρες και κάλεσε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς μέσα σε λίγα χρόνια το χωριό έχει πλημμυρίσει και έχουν προκληθεί ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και στις οικίες των κατοίκων.

Πρέπει να γίνει σοβαρά έργα, τονίζουν οι κάτοικοι οι οποία είναι στο ίδιο έργο θεατές, αφού σε κάθε δυνατή νεροποντή καλούνται να αντιμετωπίζουν τον όγκο του νερού που κυριολεκτικά «πνίγει» τις περιουσίες τους και κάθε φορά αποτελεί κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο κ. Γεωργανόπουλος,εντεταλμένος αντιδήμαρχος κάτοικος Ζευγολατιού, κάλεσε  την περιφέρεια να κηρύξει σε έκτακτη  ανάγκη το χωριό, και να δώσει εντολή να ολοκληρωθεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργα.

Τρίτη φορά είναι φέτος που πλημμυρίσαμε, να ολοκληρωθεί η γεωτεχνική μελέτη, είπε σημειώνοντας ο δήμος έχει καθαρίσει τα χαντάκια δύο φορές, προσθέτοντας ότι ο δήμος έχει κάνει όλες τις ενέργειες που πρέπει.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πλημμύρισαν ξανά στο Ζευγολατιό


28 Σχόλια

Κόψτε μερικές πίττες ακόμα, και μετά καθαρίζετε....... Αλλά και οι Ζευγολατιωτες γιατί τα ανεχονται ?? Εχουν μεγαλο μεριδιο ευθύνης για αυτη την κατάντια !!!

5 χρόνια τι έκανες Γεωργανοπουλε ; Μας δουλεύεις τώρα παραμονή των εκλογών

Καλα ελεγαν οτι τα λεφτα ειναι για βρυσουλες και παγκακια μονο ... αντι να κανουν εργα να σωσουν τον κοσμο. Αισχος πια κανεις δεν μπορει να πει στις επομενες εκλογες οτι δεν ξερει.

Δεν σας είχε πει ο κ. Παυλής ότι θα ρίξει βάρος στα χωριά; Θαυμάστε τα μηδενικά έργα...

ΕΧΟΎΝ ΤΟ ΘΡAΣΟΣ ΝA ΛΕΝΕ ΕΧΟΎΝ ΚAΘAΡΙΣΤΕΙ ΤA ΧAΝΤAΚΙA AΠΟΡΩ ΠΩΣ Ο ΕΙΣAΓΓΕΛΕAΣ ΔΕΝ ΤΟΎΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ AΚΟΜΗ

Παπαδάτο τι έκανες για το χωριό σου; Τι έκανες σε αυτούς που κλείνουν τα χαντάκια; Δεν τους ξέρεις;

Ηγετης!

Πριν μια βδομάδα οι μισοί από το χωριό σας κάνανε δηλώσεις .. Σήμερα οι άλλοι μισοί κανουν δηλωσεις... Πρέπει να τριτώσει το κακό για να πάρετε μπρος ! Κάποτε στην Αρκαδία φορουσαν φουστανελες και τις τιμούσαν !! Σήμερα ολοι χωμένοι στη διαπλοκή !!

Απο τόσους νοματεους Ζευγολατιωτες δεν ειχε το σθένος και το αντριλικι κανεις να παει στον εισαγγελέα και να καταθεσει μια μηνυση επωνυμη ?? Ποσο τυφλοποντικες και ασβοι ειστε !! Δειλοι και αβουλοι ανταμα προσμενετε το θαύμα !! Πλημμυροπαθης το 2016 που εδειξε το δρομο..

ΝΑΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΛΕΣ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ,ΜΟΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

@ 18:12 Το σύστημα είναι αντιπροσωπευτικό. Οσοι τον ψήφισαν μιλάνε την ίδια γλώσσα .

Πού είναι τώρα κρυμμένος ο "Δημητρός" όπως τον έλεγε ένας χαχόλος σχολιαστής, προφανώς ψηφοφόρος του; "Προχώρα Δημητρό είμαστε μαζί σου" είχε γράψει το αρχινούμερο ο γελοίος κατσίβλαχος! Καλά να πάθετε! Παυλή δεν θέλατε; Λουστείτε τον τώρα και περιμένετε να ψάξει κανα τσεπάκι να σας βρει κι εδώ λύση!

Μου έρχονται εικόνες από το μέλλον με τις ιαχές του κόσμου να δονούν την Τρίπολη και να λένε... Παυλή προχώρα στη Δημαρχία τώρα! ααααααχαχαχαχαχα

ΤA ΧΡΗΜAΤA ΤA ΔΙΝΕΤΕ ΓΙA ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΎ ΚΡAΣΙΟΎ ΔΗΜΟΣ ΚAΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙA ΝA AΝΟΙΞΕΤΕ ΤA ΣΤΡAΒA ΣAΣ ΠΟΎ ΟΛA ΤA ΧAΝΤAΚΙA ΕΙΝAΙ ΚΛΕΙΣΤA ΔΕΝ ΚAΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤA

ΓΙΩΡΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ο ποιο ανίκανος αντιδήμαρχος όλων των εποχών. Είμαστε τυχεροί σε δυο μήνες στις εκλογές να τον στείλουμε στα χωράφια του.

lagopodaros πάτε οι Ζευγολατιάτες οι Στενιότες και όλοι όσοι πνιγόμαστε στην αντιεισαγγελέα κ Κωλέτη στην Εισαγγελθα Τριπολης και συμπορευτείτε με την μήνυση της Μαγουλας τον Ιούνιο του 2016!!! Θα δεις μετα πως ξεκαθαριζει το ..τοπίο!!!

Νικολάκη Γεωργανόπουλε γιατί αφήσατε να γίνει το τοίχωμα στο Νεοχώρι την ώρα που ήσουν και αντιδήμαρχος και πνίγονται οι συγχωριανοί σου;;; ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΣΑΙ!!!

Ο Προεδρος επρεπε να ειχε φροντισει να γινουν καποια εργα για να μην φτασουμε εδω σημερα.

Φοβαται να βαλει για προεδρος στο χωριο γιατι ξερει το παγωτο που θα φαει και θελει να βαλει υποψηφιος δημοτικος συμβουλος με τον Τζιουμη?Εχουν να πεσουν γελια με τα ν*** του χωριου μας που θα μας ακουσουν μεχρι την Τριπολη.Θα σε κανει ο Γεωργανοπουλος με τα κρεμμυδακια ***

Ολα τα χει η Μαριορη ο φερετζες της ελειπε .Ο Αθρωπος δεν εχει τελειωσει δημοτικο και θελει να ειναι υποψηφιος δημοτικος συμβουλος?Θελω να δω το ψηφοδελτιο με το ονομα του *** για να το πιστεψω.Αρε γλεντια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.