Παίρνω την ψήφο μου και φεύγω

Παίρνω την ψήφο μου και φεύγω

Φεβρουάριος 04, 2019 - 21:32
24 σχόλια

Πώς το έλεγε ο Αντωνάκης στην Ελένη του, στο «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα»;

Όπου «καπελάκι», βάλτε «ψήφο» και όλα στην Ελληνική Βουλή, στον ναό της δημοκρατίας μας, είναι εντάξει.

Τελικώς, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές με μια επιστολή τους ζήτησαν να προσμετράται η ψήφος τους σε εκείνες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Προσχώρηση λέγεται αυτό; Μάλλον ναι. Δεν την βάφτισαν έτσι οι δημοσιογράφοι. Ως προσχώρηση προανήγγειλε την κίνηση των έξι ανεξάρτητων ο υπουργός Επικρατείας νωρίτερα.

Ο Βερναρδάκης, λοιπόν, το είχε... προβλέψει. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη νωρίτερα είχε πει ότι εξεταζόταν το σενάριο προσχώρησης των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι οι συναλλαγές και οι συνεννοήσεις δίνουν και παίρνουν, προκειμένου η κυβέρνηση να σταθεί με κάθε τρόπο.

Έτσι, τώρα, οι Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις ανήκουν, ουσιαστικά, σε δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Μόνο που ο Ζουράρις πήγε το πράγμα ακόμα παραπέρα, αφού διαχώρισε τη θέση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή: ψήφος α λα καρτ με υποσημείωση κιόλας, επειδή, πώς να το κάνουμε, έχει αρχές ο άνθρωπος!

Κάπως έτσι, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης και Σπύρος Δανέλλης δήλωσαν την υπακοή τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ζήτησε να μη αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής, παρά το γεγονός, όπως παραδέχτηκε στην επιστολή του, ότι τις αλλαγές τις είχε ζητήσει ο ίδιος, «ως ένδειξη της εύλογης δημοκρατικής ευαισθησίας» για να μην χαθούν οι ΚΟ των κομμάτων που έμειναν χωρίς βουλευτές.

Όταν διέλυε τα κόμματα, η δημοκρατική ευαισθησία του ήταν απενεργοποιημένη. Ενεργοποιήθηκε μετά τις απειλές του Καμμένου και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο άλλαξε ο Αλέξης γραμμή πλεύσης.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Πρωθυπουργός χώρας ζητεί να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής για να βολευτεί ο πρώην κυβερνητικός του εταίρος και να σταματήσει τις απειλές και τους εκβιασμούς.

Έξι ανεξάρτητοι βουλευτές, λες και έπεσαν από τον ουρανό και βρέθηκαν στα βουλευτικά έδρανα, ζητούν με επιστολή η ψήφος τους να πηγαίνει στην κυβέρνηση. Παραχωρώντας στην κυβέρνηση την κοινοβουλευτική τους δύναμη που την άντλησαν από τους ψηφοφόρους τους.

Οι οποίοι ψηφοφόροι, τελικά, παρότι στην κάλπη στήριξαν άλλα κόμματα, βρέθηκαν να ενδυναμώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, ξεχειλίζουμε από δημοκρατική ευαισθησία ως κράτος, ως θεσμοί και ως κόμματα.

Και είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος -και του Κανονισμού της Βουλής, βεβαίως.

Μπροστά στο τομαράκι μας, όμως, όλα μπορούν να πάνε στον γερο-διάολο, και πρώτος ο Έλλην ψηφοφόρος και η ψήφος του, που οσονούπω όλοι θα θυμηθούν μπροστά στα μικρόφωνα ότι είναι ιερή.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

24 Σχόλια

Σύριζα δαγκωτό γιατί δεν μ'αρέσει η φάτσα σας, δεν μ'αρέσει ο λόγος σας, οι τρόποι σας, γιατί με θεωρείτε πρόβατο και το δείχνετε, γιατί πιστεύετε ακράδαντα ότι είσαστε οι ιδιοκτήτες της χώρας, γιατί δεν θέλω να με σώσετε όπως με σώσανε από το 2012 μέχρι το 2015 ο Αντωνάκης που γυαλίζει το μάτι του και ο Μπένι, γιατί κουρδίζετε τα πιο άθλια ένστικτα των ελληναράδων με βασικό εργαλείο τα ΜΜΕ, γιατί τώρα πια φοβάμαι ότι ο νέος διχασμός είναι προ των πυλών, γι΄αυτό Σύριζα δαγκωτό!

Ανώνυμε 22¨33,σαν να έχεις δίκιο.Σαν πεινασμένα λιοντάρια που ορμούν στο θήραμα.Ρεβανσισμός,εξυπνακισμός(Σπυράκη) και βουρ στον πατσά.Ρε θα μας κάνουν να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ,έτσι γι αντίδραση...

@22:33 - Όλα τα κανάλια της ΕΡΤ. OPEN, ANT1, Alpha παίζουν Σύριζα. Η νέα διαπλοκή είναι εδώ, χειρότερη από την παλιά. Δεν γυαλίζει το μάτι του Αλέκση; Εκτός αν είσαι γκαβός και δεν το βλέπεις. Το μεγαλύτερο πρόβατο είσαι και για αυτό ψηφίζεις Αλέκση. Δεν σου αρέσουν οι τρόποι των άλλων και ψηφίζεις τον ...Πολάκη και τον Βούτση. Βούλιαξες την χώρα με την ψήφο σου και έδωσες την Μακεδονία σε Σλάβους και Αλβανούς. Έχει μείνει και το Αιγαίο για τους Τούρκους, οπότε να τους στηρίξεις πάλι. Κάνατε την δικαιοσύνη και τον στρατό κομματικά μαγαζιά και μιλάς για παλιό; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΛΙΟ.

Ακόμα ζείτε με τις αυταπάτες σας; Πάμε πάλι. Στην Μίκη Μάους Δημοκρατία που έχουμε, η Βουλή και τα κόμματα επιλέγουν αυτά που θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα Τραπεζιτών & Δανειστών. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να πιάνουν κουβέντα οι μπανταβοί.

Όλες οι κυβερνήσεις εκαναν ανθελληνικά αίσχη με Σημίτη να χάνει εθνικό έδαφος (Ιμια ) χωρις να πέσει σφαιρα.Γιωργακη να κάνει την χώρα αποικία μέσω μνημονιων.Αυτοι ομως το τερμάτισαν με το ανθελληνικό παραληρημα τους.Ειναι κριμα συμπολίτες μου να σκέφτονται να ψηφίσουν αυτο το ανθελληνικό έκτρωμα μηπως τους ανεβάσει το μισθό, αλλά οτι θα τους τα παρει παλι πισω με έξτρα φόρους δεν το σκεφτονται.

8:18 Τα εγκλήματα ειναι η παραχώρηση της Μακεδονίας, το ξύλο κι χημικά σε γυνσικοπαιδα,τα βιβλία στα Τουρκικά για τα σχολεία της Θράκης, και το ξεχαρβαλωμα του στρατεύματος και του συστήματος υγείας!Θέλεις να γράψω και άλλα Γατούλη;;

@15:41 Η Μακεδονία δεν παραχωρήθηκε. Τόσο η περιφέρεια "Μακεδονία" ανήκει στον ελληνικό χώρο όσο και η αρχαία Μακεδονία εξασφαλίστηκε μέσω της συμφωνίας ότι είναι μέρος του ελληνικού πολιτισμού. Το ξύλο και τα χημικά σε γυναικόπαιδα(αν και αμφιβάλλω για την ύπαρξη και έκταση τους) και συνταξιούχους τα έκαναν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Στην Θράκη υπάρχει αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα με Τούρκους ή τουρκόφωνος ως 1 από τις 3 εθνοτικές ομάδες που την αποτελούν. Το ξεχαρβάλωμα του στρατεύματος και της υγείας σίγουρα δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την Τουρκική ένωση θρακης.Οι Πομάκοι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι και το Τουρκικό προξενείο τους απαγορεύει να μιλούν την γλώσσα τους.Αυτα που γράφεις για Μακεδονια ειναι άτοπα και άσχετα, γιατί με την (Μακεδονική) γλώσσα που δεν υπάρχει γιατι ειναι Βουλγαρική διάλεκτος οι προδοτοΣυριζαιοι ανοίγουν την κερκόπορτα για ανύπαρκτες μειονότητες στην Μακεδονια μας. Χρησιμοποιούν και τους Σλαβόφωνους Μακεδόνες της Φλώρινας μαζι με το ουράνιο τόξο για να γίνουν αίσχη και στην Ελληνική μας Μακεδονια. Πάντως χαίρομαι που στην Τριπολη ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μονο τον δικο σου ψηφο

κυβερνητικές αλχημείες με τις παρά φύσιν έδρες στην κοινοβουλευτική κακοήθεια και τις επερχόμενες εκλογές. H ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο Τσίπρας ξεφτίλισε Ιδέες, αγώνες, θυσίες. Ο μεγαλύτερος εχθρός του προοδευτικού χώρου , όλων των εποχών.

@18:13 - Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Αν έχεις βγάλει αναφυλαξία με αυτό που έγραψα, τότε είσαι Συριζαίος. Σου εύχομαι περαστικά, να γίνεις σύντομα καλά. Ο Αλέκσης αναγνώρισε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα σε ΣΛΑΒΟΥΣ και ΑΛΒΑΝΟΥΣ. Αυτό δεν είναι απλά λάθος. Είναι ανιστόρητο και χαζό. Από κάποιον που μιλάει ακόμα και σήμερα δημόσια αγγλικά επιπέδου δημοτικού είναι αναμενόμενο όμως. Αμορφωσιά σε συνδυασμό με λαϊκισμό. Συνδυασμός γέλιου και συμφοράς.

@ Πάβλακα ό,τι και να πεις εγώ Κυριάκο θα ψηφίσω. Νομίζω όμως πως περισσότερο σε χρειάζεται ο Αστέρας

με τον πουλημένο καταληψιάκια, ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε αριστεροί. Οι ψευτοαριστεροί αυτοί φαταούλες καταφεραν να νεκραναστήσουν αδώνιδες-σημιτικούς και όλη την μούργα του "δημοκρατικού μνημονιακού τόξου" . Ντροπή.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ο κομμουνιστικός νεοφιλελεύθερος πολτός που αποτελεί το ενιαίο κόμμα του κλεπτοκρατικού τόξου της μεταπολίτευσης, με τα πολλά ονόματα και τα πολλά αναχώματα, μετά την χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης των έξι βουλευτών από πρώην ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Νέα Δημοκρατία στην ανθελληνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο πλέον ηλίθιος καταλαβαίνει πια πως το πολιτικό σύστημα, αποτελεί ένα πολτό από συμφεροντολόγους τυχοδιώκτες που προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο.

Πολτός και μάλιστα ακατέργαστος είναι το εκλογικό σώμα και ιδίως οι ηλικίες με ελλιπή παιδεία και εμπειρία ανώμαλων πολιτικών περιόδων. Δηλαδή οι μικρότεροι των 50 που "μορφώθηκαν" μετά τη δεκαετία του 80.

Είναι σαφές, πλέον, ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, οι Έλληνες πολίτες θα έπρεπε να την εφεύρουν.

Οι Ναζηδες της Χρυσής αυγής ειναι 3 κομμα επειδη υπαρχουν οι Ανθέλληνες του Συριζα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίσει στο 4 τοις εκατο ,η χρυσή Αυγή θα επιστρέψει στο 0,24 τοις εκατο.Αυτα τα άσχετα καραγκιοζακια που κυβερνούν παρεα με τα απολιθώματα του ΠΑΣΟΚ, μας έβαλαν έναν επιπλέον πονοκέφαλο που ειναι το αυγό του φιδιού της Ναζιστικής οργανωσης!

Ναι μωρέ "πατριώτες" είναι μόνο οι δεξιοί-ακροδεξιοί... έχουν μονοπώλιο σε αυτό. Οι υπόλοιποι είναι ανθέλληνες. Πατριώτης είναι αυτός που κάνει την χώρα να πάει μπροστά και δεν προσκολλάται στο παρελθόν. Όχι αυτός που είναι κολλημένος στο παρελθόν και ανίκανος να λειτουργήσει στο παρόν ενώ τα πάντα γύρω του προχωράνε και η χώρα του καταρρέει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.