Νέα «καμπάνα» 50.000 ευρώ στον Δήμο Τρίπολης για τον Άγιο Βλάση

Νέα «καμπάνα» 50.000 ευρώ στον Δήμο Τρίπολης για τον Άγιο Βλάση

Ιανουάριος 30, 2019 - 11:41
9 σχόλια

Ακόμα ένα τσουχτερό πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο Δήμος Τρίπολης εξαιτίας του ΧΑΔΑ στο παλιό λατομείο του Αγίου Βλάση.

Το πρόστιμο είναι ύψους 50.000 ευρώ και επιβάλλεται στον Δήμο Τρίπολης με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη επειδή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, στο λατομείο έχει γίνει απόθεση περίπου τριάντα πέντε χιλιάδων κυβικών μέτρων, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες, ενώ  ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και η ποσότητα των απορριμμάτων έχει αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε μη στεγανό δάπεδο.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποφασίζει την επιβολή στο Δήμο Τρίπολης προστίμου 50.000 € επειδή σύμφωνα με την εισήγηση:

1. στο χώρο του παλιού λατομείου έχει γίνει απόθεση Α.Σ.Α. περίπου τριάντα πέντε χιλιάδων κυβικών μέτρων, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες

2. Ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και η ποσότητα των απορριμμάτων έχει αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε μη στεγανό δάπεδο.

3. Δεν έχουν εφαρμοστεί από τον Δήμο Τρίπολης τα προτεινόμενα από την υπηρεσία μας  ή άλλα ισοδύναμα προσωρινά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος (στεγάνωση δαπέδου, συλλογή στραγγιδίων και μεταφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό Τρίπολης, περίφραξη, μέτρα πυρασφάλειας).

Τα ανωτέρω συνιστούν:

α) Παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 4 του Ν. 1650/1986, όπως ισχύει σήμερα, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 της Υ.Α. ΔΙΠΑ/οικ. 37674/2016 (ΦΕΚ2471Β) που κατατάσσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων στο Παράρτημα IV, Ομάδα 4η, α/α 7 και απαιτεί τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την έκδοση ΑΕΠΟ ή τη δήλωση Υπαγωγής και έκδοση ΠΠΔ, με τη διαδικασία που προβλέπεται στο Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ209Α) και στην ΥΑ 171914/13 (ΦΕΚ-3072 Β). Επίσης για κάθε παρέκκλιση από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ απαιτείται απόφαση Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με το Ν.4316/14, αρ.84, παρ. 7 (ΦΕΚ 270Α/14). Ακόμη, για να εξαιρεθεί ένα έργο από απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση υπουργού ΠΕΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 47 του Ν. 4042/12. (10000€)

β) Ανεξέλεγκτη απόθεση αστικών απορριμμάτων, κατά παράβαση των αρ. 4 και 10 της ΚΥΑ ΗΠ/50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909Β) και παράβαση του αρ. 12 του 1650/86 με συνέπεια τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τον κίνδυνο ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα. (40.000€)

Ο Δήμος Τρίπολης καλείται να παύσει τη λειτουργία του χώρου και προβεί σε αποκατάστασή του σύμφωνα με την ανωτέρω (24) σχετική απόφαση.

 


9 Σχόλια

Παυλής. ένα σωρό δικαστήρια του έχουν κάνει τα συμφέροντα. Για να μην προχωρήσει τη δωρεάν διαχείριση απορριμάτων που είχε οργανώσει.

Ο Τατούλης με τον Παυλή σας δουλεύουν όλους. Μην τσιμπάτε τα έχουν βρει εδω και καιρό απλά σας ρίχνουν στάχτη στα μάτια.

Αντί να ρίχνει πρόστιμο να βρει λύσεις γιατί ο Τριπολίτσιωτης τα πληρώνει με φορους και όχι ο παυλης

Τα σκουπίδια απο τον άγιο Βλάση θα φτάσουν στο νοσοκομείο.... Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Ο ΜΗΤΣΙΟΣ ΠΑΥΛΗΣ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗ "ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...... ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΕ ΘΗΤΕΙΑ 9 ΧΡΟΝΩΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ....... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ......

Δεν ανοίγετε τα μάτια σας και οι δύο κατά το Άστρος? Εκεί ο Μαντάς κάνει διαχείριση μονος του πέντε χρόνια τώρα.. χωρις τυμπανοκρουσιες.. αυτός πως το κάνει και εσείς δεν μπορείτε?

Στον αγύριστο και οι δυό τους οι ανίκανοι. Υπάρχουν άλλοι, για να κάνουν καλύτερα ότι δεν μπορούν αυτοί. Μαύρο στις εκλογές και στους δύο, για να πάνε σπίτια τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.