Τατούλης: Η «Νέα Πελοπόννησος» δεν εκβιάζεται, δεν πληγώνεται (vid)

Τατούλης: Η «Νέα Πελοπόννησος» δεν εκβιάζεται, δεν πληγώνεται (vid)

Ιανουάριος 16, 2019 - 14:23
5 σχόλια

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου έτους, υπογραμμίζοντας ότι το έτος αυτό είναι κρίσιμο για την πολιτική, καθώς είναι έτος εκλογών.

Εκτός από δύο σημαντικές ανακοινώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης σχετικά με νέες συνεργασίες της περιφερειακής αρχής με το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι και σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  αναφέρθηκε εκτενώς στον εκβιασμό που έχουν υποστεί στελέχη της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» που είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συνταχθούν με τις δυνάμεις του Παναγιώτη Νίκα, λέγοντας ότι αυτές οι κινήσεις αποδυναμώνουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης:

«Η Αυτοδιοίκηση θα δώσει μάχη για να υπερασπιστεί τη θεσμική της ιδιότητα, απέναντι σε όλους όσοι θέλουν να την καθυποτάξουν και να την βάλουν στις δικές τους φόρμες. Πρέπει η Αυτοδιοίκηση να αντισταθεί σε όλους όσοι θέλουν να επηρεάσουν τη συνταγματική της αυτονομία. Είναι λάθος τα πολιτικά κόμματα να παρεμβαίνουν σε θέματα των τοπικών κοινωνιών. Είναι τραγικότητα να σέρνονται οι κομματικοί μηχανισμοί πίσω από τους υποψήφιους στην Αυτοδιοίκηση. Είναι προσβλητικό για τους αυτοδιοικητικούς να τρέχουν πίσω από τα κόμματα».

Υπήρξαν αυτοδιοικητικοί που πάλεψαν για την κατοχύρωση της αυτονομίας και της αυτοτέλειας. Είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα η αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης. Αν τα κόμματα θέλουν να καθοδηγήσουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, δημιουργούνται μαύρες σελίδες στον τρόπο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα, όπου υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία, ένα επίτευγμα, όπως την χαρακτήρισε, με μια επαρχία που συνεννοείται απευθείας με τον πρόεδρο της Κίνας και έχει ραγδαία ανάπτυξη, που αφορά στη δημιουργία ενός κοινού Επιμελητηρίου. «Η συμφωνία προβλέπει από τη μια ένα επιχειρηματικό πάρκο 400 στρεμμάτων με κατεύθυνση να γίνει ένα μεγάλο κέντρο logistics και από την άλλη ένα επιχειρηματικό πάρκο, που θα γίνει σε έκταση 2.500 στρεμμάτων. Όλο το consept θα κοστίσει 650 εκατ. ευρώ».

Όπως είπε ο κ. Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει με 12 εκατ. ευρώ.

Η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής από τα όρια της Μεσσηνίας ως την Κόρινθο είναι ένας από τους σχεδιασμούς που περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Αναπτυξιακής Εταιρίας που θα συσταθεί από κοινού με τη συγκεκριμένη επαρχία της Κίνας. Έχουν δηλώσει ενδιαφέρον πάνω από εβδομήντα κινεζικές εταιρίες, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από την ελληνική πλευρά, ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης.

Η περιφερειακή αρχή εμμένει στην άποψή της, ότι ως την τελευταία στιγμή εργάζεται για την προώθηση των σχεδίων για την Περιφέρεια: «Έχουμε άμεση υποστήριξη από τους πολίτες, ένα όραμα που υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις με κύριο στόχο την προώθηση των στόχων της Περιφέρειάς μας για να κάνουμε διεθνή παίκτη την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ακόμα, αναφέρθηκε σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με βάση το ΕΣΠΑ, αλλά και ένα μεγάλο κεφάλαιο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η περιοχή από το κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε τις προηγούμενες ημέρες: «Είμαι χαρούμενος, επειδή μέσα από τα φυσικά φαινόμενα αποδείξαμε πόσες δυνάμεις έχουμε. Η παρέμβαση ήταν άμεση στις περιφερειακές ενότητες που παρουσιάστηκαν προβλήματα».

Ακολούθως, μίλησε για την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» και για τον τρόπο με τον οποίον ισχυροποιήθηκε μέσα από τον πιο βίαιο τρόπο, όπως υπογράμμισε:

«Η ''Νέα Πελοπόννησος'' και η περιφερειακή αρχή με όλα της τα στελέχη απέδειξαν τις αντοχές που έχουν και την πολιτική τους διάσταση. Η παράταξη βγαίνει πολύ ισχυρή μέσα από τη διαδικασία των παρεμβάσεων που έγιναν με τον πιο βίαιο τρόπο. Και όπως ακούμε, εν όψει των εξελίξεων στη Βουλή, το μεγάλο θέμα που συζητείται, είναι των πολιτικών της αποστασίας».

 Η μεγαλύτερη προσπάθεια αποστασίας έγινε με κέντρο βάρους την Πελοπόννησο. Η μεγάλη μας εμπιστοσύνη απέναντι στους πολίτες και η αξιοπιστία μας είναι το ισχυρό όπλο για να αποτρέπονται τέτοιες πολιτικές εκτροπές. Αποδείξαμε ότι είμαστε πάρα πολύ ισχυροί. Είναι η καλύτερη απάντηση και το πρόβλημα αυτό είναι ολόκληρης της κοινωνίας.

Ακόμα, υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά αντιθετικό να βλέπεις από τη μια πλευρά να κατηγορείται η προσπάθεια αποστασίας στην κεντρική πολιτική σκηνή και από την άλλη πλευρά, η εχθρότητα και η προσωπική διαφωνία να προσωποποιείται με διαφορετική κατεύθυνση στα τοπικά πράγματα».

Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί είναι οι θεσμοί της άμεσης δημοκρατίας. 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στον νεοπατριωτισμό, λέγοντας ότι πρέπει: «Να βρεθεί τρόπος ώστε οι πολίτες να επιβάλλουν στα πολιτικά κόμματα την ανανέωσή τους. Τα φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο σημαντικό πρόβλημα. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε όχι για τις παρέες εξουσίας, αλλά για το δημόσιο συμφέρον».

Στη συνέχεια, δεχόμενος ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους εκβιασμούς που καταγγέλλουν τα στελέχη της παράταξής του, είπε:

«Δεν χτυπήσαμε ποτέ κανέναν κάτω από τη μέση, δεν έχουμε αναφερθεί σε οικογενειακή δυσλειτουργία κανενός πολιτικού μας αντιπάλου, μιλάμε μόνο πολιτικά. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτούς που διακινούν σενάρια. Έχει μεγάλη σημασία ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να αφήσουν τα αστεία. Δεν μπορούν να παίζουν με την αγωνία των πολιτών, δεν θα πρέπει να τριγυρνούν από εδώ και από εκεί για να γνωρίσουν τώρα ποια είναι τα μέρη της Πελοποννήσου. Πρέπει να διατυπώσουν προτάσεις. Υποστήριξα πολιτικά την αναγκαιότητα της απλής αναλογικής για έναν λόγο: επειδή η συνεργασία των διαφορετικών προτάσεων και παρατάξεων πρέπει να υπακούει σε ένα θεσμικό κάλεσμα».

«Όσοι δεν είναι υπέρ της απλής αναλογικής επειδή ακούν ένα τελείως διαφορετικό αφήγημα, που έχει να κάνει με τη δική τους ακραία πολιτική προσέγγιση παρά με την αναγκαιότητα της δημοκρατικής λειτουργίας ενός ευαίσθητου θεσμού, γιατί εδώ υπάρχουν και υποψήφιοι που προτείνουν στα πολιτικά τους κόμματα, θα έλεγε κάποιος απλός πολίτης στους πατρώνους τους, είναι αυτοί που προτείνουν το θέμα ενός εκβιασμού. Οι Πελοποννήσιοι δεν καταλαβαίνουν από αυτά. Θα είναι μια προσωπική τους ντροπή που θα τους ακολουθεί σε όλη τη ζωή τους».

Σε ερώτηση του Arcadia Portal ως προς το αν η παράταξη Τατούλη πληγώθηκε από τους εκβιασμούς, ο κ. περιφερειάρχης απάντησε:
«Το εθνικό σύμβολο που υιοθετήθηκε στη πρώτη Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο είχε ως έμβλημα την Αθηνά και την κουκουβάγια. Ο Καποδίστριας έφερε και πρόσθεσε τον Φοίνικα, δηλαδή την αναγκαιότητα της αναγέννησης. Η Νέα Πελοπόννησος δεν πληγώνεται επειδή έχει ένα τέτοιο πολιτικό υπόβαθρο που δεν μπορεί να την επηρεάσει απολύτως τίποτα».

 Αποδείξαμε ότι η Νέα Πελοπόννησος έχει ριζώσει βαθιά στη συνείδηση των ελευθερόφρονων πολιτών που δεν καταλαβαίνουν από εκβιασμούς και πιέσεις που αμαυρώνουν και προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Tατούλης: Δεν χτυπήσαμε ποτέ κανέναν κάτω από τη μέση

ArcadiaPortal.gr Δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Πελοπόννησο


5 Σχόλια

Μην τσιτωνεσαι .....παλι θα σε φαμε στη μαπα, οπως πανε τα πραγματα για ακομα μια τετραετια

Δεν υπαρχει περίπτωση η Τατουλοπαρεα θα παει ακλαφτη. Και μην ξεχνάς ότι αν σαρωσει στην Αρκαδια ειναι 4 νόμοι ακομα, που εκει θα χορεύει πεντοζαλη.

Η Βλασοπαρεα μετα τον Μαη θα ψαχνει θεση για το κομμα του Σαμαρα...Γιαυτο σε εχει πουλησει ο Βουουρεστακιας γιατι εισαι στουρναρι..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.