Πότε έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Πότε έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Ιανουάριος 17, 2019 - 10:15
16 σχόλια

Το βράδυ της Τετάρτης έφθασε στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ, όπως είχε αποφασιστεί. Επομένως, τώρα το επόμενο βήμα ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της Συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία κένρδισε με 151 βουλευτές, σειρά έχει η μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, χθες το βράδυ στη Βουλή είπε: «Η αναφορά του όρου ''Μακεδόνας'' αφορά την ιθαγένεια και όχι την εθνότητα. Θα έρθει η Συμφωνία και φαντάζομαι ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν με βάση τν συνείδησή τους και ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του απέναντι στην ιστορία και ό,τι νομίζει καθένας ότι αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Ο όρος ''nationality'' αναφέρεται αποκλειστικά στο θέμα της ιθαγένειας και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνικότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας. Δεύτερον, ότι η επίσημη γλώσσα των γειτόνων μας, όπως αναφέρεται στην Συμφωνία και έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977, ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών».

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να περάσει η Συμφωνία με την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής. Αλλιώς, θα υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς έγκριση στην ελληνική Βουλή άμεσα, ίσως και την Παρασκευή στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

Μπορεί να είμαι και χαζός και δεν καταλαβαίνω τόσα πολλά άλλα αφού οι Σκοπιανοί δέχονται ότι η γλώσσα τούς είναι μακεδονική και έχει ρίζες σλαβικές γιατί δεν την λέμε σλαβομακεδονικη τι ίδιο ισχύει και για το όνομα (σλαβομακεδονια) και για την εθνότητα (σλαβομακεδονες) τώρα απλά το μόνο που θα μείνει για όλα θα είναι σκέτο Μακεδονία για όλα το τι θα γράφουν τα ψηλά γράμματα ποιός θα τα λαμβάνει υπόψη του

Ρωτήστε οποιονδήποτε ευρωπαίο γεννημένο από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και δώθε να σας πει τι και πού είναι η Μακεδονία και θα καταλάβετε ότι το παιχνίδι το είχαμε χάσει από τότε.

(ευτυχώς ενεργοποιήθηκε η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και σφίξαν οι κώλοι) Την Κυριακή, σε κλίμα οξύτατης έντασης, γίνεται στην Αθήνα το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι νοικοκυραίοι θα κατέβουν να υπερασπιστούν τη Μακεδονία που είναι μία και είναι ελληνική, τη μακεδονική γλώσσα την οποία δεν μιλάει κανείς στην επικράτεια, τη μακεδονική ιστορία την οποία δεν ξέρουν και την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την οποία δεν αμφισβητεί κανείς. Κάνουν αυτά ακριβώς που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της ΦΥΡΟΜ που τώρα είναι φυγόδικος στην Ουγγαρία. Καταλαβαίνει κανείς ότι είναι γελοίο;

Γεωγραφικά η Μακεδονία είναι περιοχή των Βαλκανίων που μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΦΥΡΟΜ και τη Βουλγαρία. Αυτοί που έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας βροντοφωνάζουν "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", εν γνώσει τους μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΗΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΟΥΣ UCKΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΩΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΕΨΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΣΩ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ. ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ.

@22:24 Είναι βουλγάρικο παραμυθάκι το περί πολλών Μακεδονιών για να βάλουν στο χέρι την Μακεδονία και τα Βαρδαρία. Η ιστορική Μακεδονία της αρχαιότητος συμπίπτει με την ελληνική περιφέρεια. Ο Αριστοτέλης αναφέρει ως βάρβαρες τις φυλές που υπέταξε ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος βορείως του βασιλείου τους. Στον φίλο 11:22 Βαρδαρία ήταν το προπολεμικό όνομα της περιοχής όταν άνηκε στην Σερβία. Απεικονίζεται σε σέρβικα γραμματόσημα. Μια χαρά όνομα. Αλλά οι ύπουλοι τύποι ότι δεν κατάφεραν με τα όπλα θέλουν τώρα να το καταφέρουν με τις πλάτες των ξένων και την βλακεία των δικών μας.

@22:06 Μην αποπροσανατολίζεις τους αναγνώστες. Οι νοικοκυραίοι φυσικά και θα υπερασπιστούν την ελληνικότητα του Μ.Αλεξάνδρου γιατί την αμφισβητούν οι Σκοπιανοί. Δεν θα υπερασπιστούν την μακεδονική γλώσσα παρά μόνο στα όνειρα σου. Θα υπερασπιστούν την Μακεδονία με ένα συλλαλητήριο. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν. Οι πρόγονοι τους όταν η Μακεδονία το ζήτησε την υπερασπίστηκαν ακόμα και με την ζωή τους. Γελοίο το θεωρείς αυτό;

Δεν δίνουμε τίποτα σε κανένα, σταθεροποιούμε μια περιοχή επιτρέποντας την ενίσχυση ενός κράτους-σαλάτα (η μακεδονική σαλάτα) και αποφεύγοντας την απόσχιση τμημάτων του που θα πήγαιναν να προστεθούν στην Αλβανία και το Κόσοβο. Η Ρωσία έχει κάθε συμφέρον να μη δυναμώσει το ΝΑΤΟ, η Αλβανία να αρπάξει την αλβανική συνιστώσα, η Τουρκία να αυξήσει την αναταραχή στη χώρα μας, η αντιπολίτευση να δυσκολέψει τον εχθρό Τσίπρα. Πατριώτες δεν είναι όσοι στοχεύουν στην ανατροπή μιας κυβέρνησης με έπαθλο ένα κύπελλο αλλά αυτοί που εξουδετερώνουν τους μελλοντικούς κινδύνους.

@09:01 - Σταθεροποιείς μια περιοχή βαφτίζοντας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ένα κράτος στα βόρεια σύνορα χώρας που περιέχει την Μακεδονία;;; Αυτό το κράτος που θα λέγετε Βόρεια Μακεδονία, που θα έχει κατοίκους Μακεδόνες και που θα μιλάνε την Μακεδονική, κάποτε θα γίνει όχημα για να βγει στην θάλασσα. Όχι με δικές του δυνάμεις αλλά με βοήθειες άλλων. Υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην περιοχή. Στο ότι είναι Μακεδόνες που μιλάνε την Μακεδονική θα έχεις συμφωνήσει ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ! Αυτό είναι σταθεροποίηση;;; Για ποια απόσχιση Αλβανών μιλάς; Για τους 600.000 που έχουν στα Σκόπια; Πως θα αποσχιστούν;

Έτσι εύκολα γίνεται απόσχιση και πας σε άλλο κράτος; Αν δεν συμφωνήσουν ΗΠΑ και Ε.Ε. δεν πας πουθενά. Έχεις μπερδέψει τα συμφέροντα των Γερμανών με τα συμφέροντα της ΕΛΛΑΔΑΣ. Οι Σκοπιανοί έχουν το αγγούρι, όχι εμείς. Αυτοί παρακαλάνε για Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, εμείς είμαστε μέσα και έχουμε βέτο. Τόσα χρόνια που το πρόβλημα είναι σε εκκρεμότητα, έχουμε πάθει τίποτα; Έχουμε πιεστεί σε άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής; Η απάντηση είναι πως ΟΧΙ. Η Ελλάδα δεν είναι Σερβία να την βομβαρδίσεις, είναι χώρα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Η συμφωνία έγινε για να πάρει πολιτικά ανταλλάγματα η κυβέρνηση. Δεν το βλέπεις;

@18:48 - Επιχείρημα καφενείου. Το τι λέει κάποιος πολίτης στον δρόμο καμία σημασία δεν έχει για τις διεθνείς σχέσεις. Το 60% των Αμερικάνων δεν ξέρουν που είναι η Ελλάδα. Αυτό τι σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε. Το ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει Μακεδονικό έθνος, Μακεδονική γλώσσα είναι το μεγαλύτερο ξεπούλημα που έχει συμβεί στη νεότερη ιστορία.

@22:06 - Αν δεν ξέρεις εσύ την ιστορία της Μακεδονίας είναι δικό σου πρόβλημα. Αν δεν ξέρεις ότι η κυβέρνηση σου υπογράφει για Βόρεια Μακεδονία με Μακεδονικό Έθνος και γλώσσα είναι δικό σου πρόβλημα. Αν δεν καταλαβαίνεις πόσο ανιστόρητη είναι η όλη συμφωνία πάλι είναι δικό σου πρόβλημα. Θα διαδηλώσουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ για κάτι που ξέρουμε από την αρχαιότητα. Ότι Μακεδονία και Ελλάδα είναι το ίδιο και το αυτό. Αν θέλουν να λέγονται κάτι ας λέγονται ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, με αντίστοιχη γλώσσα και εθνότητα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη υποχώρηση που μπορεί να γίνει. Ο εξευτελισμός έχει και ένα όριο...

@09:01 Ωραίο το τσιτάτο αλλά μούφα τα επιχειρήματα σου. Η Τουρκία ελέγχει ήδη την Αλβανία και τα Σκόπια. Το αμερικανοτουρκικό σχέδιο για την μεγάλη Αλβανία έχει σαν επόμενο στόχο την δυτική περιοχή των Σκοπίων με τον τρόπο ανάλογο του Κοσυφοπέδιο. Ο Ζάεφ συμφώνησε να δώσει δικαιώματα στους Αλβανούς ώστε μελλοντικά (σε 10-15 χρόνια) βασιζόμενοι στην πληθυσμιακή τους ευρωστία να την πάρουν. Ο Ζάεφ το έκανε γιατί πήρε ανταλλάγματα εις βάρος μας. Την ονομασία τώρα και μελλοντικά τα εδάφη της Μακεδονίας και την πολυπόθητη έξοδο στο Αιγαίο.

Αν κλείσουμε τα σύνορα θα πέσει πολύ κλάμα απ' όσους πάνε και γεμίζουν τα ρεζερβουάρ και τα πορτμπαγκάζ στα Σκόπια, για να μη μιλήσω για τους άρρωστους του τζόγου.

Μακεδονική γλώσσα δεν έχουμε στην ελληνική επικράτεια. Οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλάβοι, γύφτοι, Αλβανοί, Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι(;). 300.000 Έλληνες ποιος μιλάει γι' αυτούς; Ποιος θυμάται το Ελληνικό Μοναστήρι και τα γύρω ελληνικά χωριά. Κανένας. Ύποπτη σιγή. Δεν συμφέρει να ακούγονται τους αμερικανοτσολιάδες. https://www.youtube.com/watch?v=yGBbTLv8raw

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.