Ο Δανέλλης είπε το «ναι» στον Τσίπρα - Ο 151ος βουλευτής βρέθηκε

Ο Δανέλλης είπε το «ναι» στον Τσίπρα - Ο 151ος βουλευτής βρέθηκε

Ιανουάριος 15, 2019 - 09:51
22 σχόλια

Ο Σπύρος Δανέλλης είναι τελικά ο 151ος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Ο ίδιος το είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής, όχι μόνο έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα. Ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «αντι-σύριζα λαγούμια».

Ο επικεφαλής οτυ Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τού ζήτησε την επόμενη μέρα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Προειδοποίησε τον Σπύρο Δανέλλη ότι σε περίπτωση που δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το Ποτάμι ενδέχεται ως κόμμα να επανεξετάσει τη θέση του σε σχέση με την Συμφωνία. Με απλά λόγια, εάν ο βουλευτής δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, το Ποτάμι μπορεί να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Γρηγόρης Ψαριανός, ξεκαθαρίζοντας πως «Αν ο Δαννέλης ψηφίσει την Κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης και Το Ποτάμι ΔΕΝ ψηφίζουν την Συμφωνία Πρεσπών».

Μπλόφα; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα στην παρούσα φάση. Ο Σπύρος Δαννέλης επιβεβαίωσε χθες αργά το βράδυ τις προθέσεις του: θα σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα, δίνοντας της ψήφο εμπιστοσύνης. Ως αποτέλεσμα αυτού διεγράφη από το Ποτάμι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι Σταύρος Θεοδωράκης διακινδυνεύει να περιέλθει στην ιδιαίτερα δυσχερή θέση του Πάνου Καμμένου: να μείνει δηλαδή χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι εδώ και μήνες, ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός έχουν συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. Και οι δύο έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και φυσικά κατά της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

(ΠΗΓΗ: protothema.gr, Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Ειδήσεις: 

22 Σχόλια

Δεν είμαστε για πρόωρες εκλογές. Όταν γίνουν, στην ώρα τους, μόνο ο Τσίπρας υπάρχει, κανένας άλλος.

Η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προκαλεί απελπισία. Τι να ελπίζουμε από τέτοιους πολιτικούς; Στο σπίτι τους ή στο καφενείο τους, ανάμεσα σε φίλους, ή στα γήπεδα, ας μιλάνε πως θέλουν, δημοσίως είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κάποιους κανόνες και όχι να συμπεριφέρονται σαν κάφροι, σαν αλήτες που αν τους συναντήσει κανείς καλεί την αστυνομία. Είναι ντροπή αυτή η κατάντια της πολιτικής. Όλοι είναι υπεύθυνοι, όλοι πολιτεύονται πουλώντας τσαμπουκά και ο κατήφορος γίνεται κάθε μέρα και πιο απότομος.

Η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προκαλεί απελπισία. Τι να ελπίζουμε από τέτοιους πολιτικούς; Στο σπίτι τους ή στο καφενείο τους, ανάμεσα σε φίλους, ή στα γήπεδα, ας μιλάνε πως θέλουν, δημοσίως είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κάποιους κανόνες και όχι να συμπεριφέρονται σαν κάφροι, σαν αλήτες που αν τους συναντήσει κανείς καλεί την αστυνομία. Είναι ντροπή αυτή η κατάντια της πολιτικής. Όλοι είναι υπεύθυνοι, όλοι πολιτεύονται πουλώντας τσαμπουκά και ο κατήφορος γίνεται κάθε μέρα και πιο απότομος.

Ο Σπαντιδάκης ήταν θείος του Κούλη! Εξ αγχιστείας. Και ο πρώτος που υπουργοποίησε αρχηγό ΓΕΕΘΑ ήταν ο φρυδάς το 1980, τον Νταβό (ποιος τον θυμάται; σίγουρα όχι ο Πρετεντέρης που έδωσε γραμμή στον Κούλη για να πει την κοτσάνα του, εντάξει, ο Κούλης ήταν μικρός δεν τα έζησε, ο άλλος όμως είναι και δημοσιογράφος, υποτίθεται) (φρυδάς, επειδή υπάρχουν πολλοί που μπορεί να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο λεγόμενος και εθνάρχης)

Παίρνοντας γραμμή από τον Πρετεντέρη, το μόνο που έκανε ήταν να βρίζει. Πώς να εμπιστευτείς έναν τέτοιο άνθρωπο και να τον ψηφίσεις για πρωθυπουργό αν το μόνο που ξέρει είναι να πετάει εξυπνάδες και προσβολές; Σιγά που τον κόφτει το όνομα των σκοπιανών, ποντάρει στο όνομα γιατί του έχουν πει ότι θα μαζέψει ψήφους. Για την οικονομία είπε τίποτα; Για την ανεργία, το συνταξιοδοτικό, την παιδεία, την υγεία; Όλα στους ιδιώτες, μόνο αυτό λέει.

Παγαλάκι του Βάξ και Βάνη είσαι; Ο Νταβός παραιτήθηκε και έγινε υφυπουργός 5 ημέρες μετά. Ο Τσίπρας κουβάλησε τον Αποστολάκη με την στολή (!!!) του Ναυάρχου στο Μαξίμου. Πρωτοφανή πράγματα. Μπας και μαζέψουν καμία ψήφο θα ντύσουν και τον Παπά μητροπολίτη. Οι τύποι έχουν ξεπεράσει όλα τα επίπεδα Μαυρογιαλούρου. Του έχουν τερματίσει. Είχε παραιτηθεί ο Καμμένος και ο Αποστολάκης πήγε στο Μαξίμου να γίνει υπουργός με την στολή. Ποιος αποστράτευσε τον Αποστολάκη; Δεν υπήρχε υπουργός. Αποστράτευσε ο ίδιος τον εαυτό του; Αλλά αυτά δεν τα γράφει ο μπαγκς μπανυ. Σανό μοιράζουν, όχι την αλήθεια.

Ψήφισε Τσίπρα για να ζητιανεύεις επιδόματα και διορισμό. Ψήφισε Κυριάκο για αυξηθούν τα εισοδήματα όλων. Ο Τσίπρας κοιμάται με τα τσαρούχια και τα ταγάρια της ΚΝΕ ακόμα. Το παιδί ετών 45 δεν μπορεί, δεν κάνει. Ο Κυριάκος τουλάχιστον ξέρει να παίξει καπιταλισμό και να μεγαλώσει ο πλούτος όλων μας. Ο ιδιωτικός τομέας παράγει σε μια χώρα όχι το δημόσιο. Το δημόσιο είναι υπεύθυνο για τις δομές του κράτους. Πλούτο δεν παράγει. Ο διορισμός δεν παράγει πλούτο, ούτε το επίδομα φτώχειας.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο ο Δανέλλης έχει περάσει και από το ΠΑΣΟΚ 5 χρόνια ευρωβουλευτής και πήγε σ'αυτούς που υπάρχουν χάρις στους πασόκους ψηφοφόρους. Εμετό όμως δεν προκαλεί όπως οι καραμανλικοί (Παπακώστα, Παπαγγελόπουλος, Μίχαλος, Αντώναρος Πάκης σύστημα Καμμένου κοκ).

Η Παπακώστα προκαλούσε εμετό και απο οταν ηταν στην ΝΔ. Τώρα ο Παύλος γραφει να ψηφίσουμε Κύριακο για να αυξήσει τα εισοδήματα μας,που θα τα βρει ομως τα κεφάλαια μολις παραλάβει καμμένη γη απο τα Τερατα.Μηπως γνωρίζει κάποιος ποσα κονδύλια πρεπει να απορροφηθούν μονο για τα σώματα ασφαλείας και το σύστημα υγείας που το διέλυσαν τα μέλη της πικραμένης συνιστώσας των άσχετων ηλιθίων του Συριζα.

Παύλος είσαι, αυτά γράφεις. Άκου "ξέρει από καπιταλισμό και θα μας κάνει όλους πλούσιους". Ο καπιταλισμός είναι ληστεία. Κλέβει τους πολλούς για να πλουτίσουν λίγοι. Όσο λιγότεροι, τόσο πλουσιότεροι. Ποντάρει στην ανισότητα και τη φούσκα της σπέκουλας. Αν μπορεί να βγάλει φράγκα από την εκμετάλλευση των αναγκών έχει καλώς, αν όχι, στα τσακίδια οι ανάγκες. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Διακόσια χρόνια τώρα η ανθρωπότητα υποχρεώνεται να προσαρμόζεται στον καπιταλισμό. Τα πάντα θυσία στο κέρδος. Οι άνθρωποι, η φύση, η ιστορία, ο πολιτισμός. Το μέλλον της ανθρωπότητας.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΣΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ.

Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΝΔ. ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΙΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ! ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Η ΝΔ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΑΛΤΑΚΟ, ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ... ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 20ΕΤΙΑΣ

Όταν κάποιοι αλήτες πλάκωσαν στις σφαλιάρες τον Μπουτάρη, άκουσα ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας να λένε "καλά του έκαναν", χωρίς να σκεφτούν ότι επιβραβεύουν πρακτικές υποκόσμου. Τι λες δόκιμε ΤΘ; Ο θεός, αν υπάρχει, έχει άλλα να ασχοληθεί, το λαό τον κάνουν ό,τι θέλουν οι πρετεντέρηδες και ο Σκάι, οπότε ας περιμένουμε να μας δώσουν γραμμή.

Οι καραμανλικοί προκαλούν εμετό; Σε ποιους; Η ΝΔ ποιανού είναι παιδί; Σαλτάρατε.

"Οι πολιτικοί δυστυχώς έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να προσέχουν τον λόγο τους" (από άρθρο αναφερόμενο στη δολοφονία του πολωνού δήμαρχου προ ημερών)

@,18:39 Όταν οι αλήτες με κουστούμια βλέπε συνοδεία Λοβέρδου χτύπησαν το παιδί στο νοσοκομείο που του έσπασαν την μυτη,όταν οι αστυνομικοί φιλιπινεζες αλλων υπουργών εχουν κανει τα ίδια αυτο δεν είναι πρακτικές υποκόσμου;Οταν εχουν γνωστες ΠΑΕ απόστρατος ανώτατους αξιωματικούς για υπεύθυνους ασφαλείας και αλλοίμονο σου αν πέσεις στα χερια τους ,δεν είναι τακτικές υποκοσμου.Παρε το χαμπαρι φιλαράκο η Ελλάδα ειναι Βαλκάνια δεν διαφέρει σε τίποτα με Βοσνια,Βουλγαρία, και λοιπές χώρες στο θέμα διαφθοράς παρακράτους μαφίας!Είμαστε ένα σκαλί πανω απο Μεξικό Κολομβία γιατι ακομα δεν εχουμε καρτελ

@22:44 - Αυτό που κάνεις είναι πολιτική αλητεία. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του και την ιστορία του δεν είναι φασίστας. Όποιος δεν συμφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι χρυσαυγίτης, ούτε εθνικιστής. Απλά λέει το αυτονόητο. Δεν είναι δυνατόν να παραχωρούμε σε Σλάβους και Αλβανούς την Μακεδονική γλώσσα και την Μακεδονική εθνότητα. Δεν θα χωρίσετε την Ελλάδα στα δύο για να μην χάσετε την καρέκλα. Ο εξευτελισμός έχει και ένα όριο. Για μια θέση αργομισθίας μην λέτε και γράφετε γελοιότητες.

@Παύλος: Άσε τους αμ€ρικανοτ$ολιάδε$ δεν καταλαβαίνουν όσο και να τους εξηγείς γιατί είναι σε διατεταγμένη απο$τολή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.