Έπεσαν οι υπογραφές για τον δρόμο προς την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας στην Τρίπολη

Έπεσαν οι υπογραφές για τον δρόμο προς την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας στην Τρίπολη

Ιανουάριος 16, 2019 - 10:00
1 σχόλια

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ως προς την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Περιθωρίου – Επάνω Χρέπας, ύστερα και από την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Στις 8 Ιανουαρίου υπογράφηκε η σύμβαση προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ και η διάρκεια ισχύος της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της έως την ημερομηνία λήξης των υποχρεώσεων του αναδόχου σύμφωνα με την σύμβαση που θα υπογραφεί για το σκοπό αυτό και δεν θα είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών.

Οι εργασίες αφορούν  τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί προς το Μοναστήρι της Επάνω Χρέπας το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης, κοντά στον μικρό οικισμό του Περιθωρίου. Η θέση της μονής προσδιορίζεται πάνω στην παρειά των νότιων διακλαδώσεων του Μαινάλου, σε υψόμετρο περίπου 1.280 μέτρων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ο Δήμος Τρίπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με γνώμονα την αναβάθμιση των υποδομών και στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ενίσχυση του εισοδήματος και της οικονομίας της περιοχής και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών προτίθενται να προχωρήσουν στη διαδικασία χρηματοδότησης και εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Περιθωρίου – Επάνω Χρέπας.

Πιο συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν από την Διεύθυνση Τεχνικών έργων Π.Ε. Αρκαδίας οι κάτωθι εργασίες:

∙Χωματουργικών: Αρχικά θα γίνουν εκσκαφές, καθαρισμός και μόρφωση των τάφρων όπου η χιλιομετρική θέση των επεμβάσεων θα υποδειχθεί από την Διευθύνουσα Υπηρεσία.

∙Τεχνικών: Θα κατασκευασθεί επενδεδυμένη τάφρος με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 για την ομαλή απομάκρυνση των όμβριων υδάτων και την προστασία της οδού, επίσης θα κατασκευαστούν τοίχοι αντιστήριξης σε σημεία όπου χρήζουν ανάγκης σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

∙Ασφαλτικών: Σε σημεία όπου κρίνεται αναγκαίο για την σωστή αποκατάσταση και συντήρηση της οδού θα διαστρωθεί ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.

∙Σήμανσης: Θα κατασκευαστεί οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση) για την ασφαλέστερη χρήση της οδού σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δλδ θα πληρωσουμε εμεις το δρομο για να πηγαινουν οι μοναχες να ψωνιζουν στο Lidl ? Κ αυτο θα φερει "περιφερειακη αναπτυξη" ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.