Οι μονάδες της Μεγαλόπολης θα σβήσουν τις επόμενες ημέρες λόγω έλλειψης λιγνίτη

Οι μονάδες της Μεγαλόπολης θα σβήσουν τις επόμενες ημέρες λόγω έλλειψης λιγνίτη

Ιανουάριος 11, 2019 - 20:10
4 σχόλια

Οι μονάδες 3 και 4 της Θυγατρικής της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη σε λίγες μέρες θα βγουν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης λιγνίτη.

Τα αποθέματα λιγνίτη που είναι διαθέσιμα για να τροφοδοτήσουν τις μονάδες 3 και 4 έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή η μονάδα 4 έχει απόθεμα μόλις 40 τόνους το οποίο αρκεί για 2 ημέρες ακόμα και η μονάδα 3 έχει απόθεμα 120 τόνους το οποίο μπορεί να καλύψει την μονάδα μόνο για 7 ημέρες.

Ήδη εδώ και πολλές ημέρες οι μονάδες λειτουργούν στα μισά φορτία τους καίγοντας μάλιστα και μεγάλες ποσότητες πετρελαίου , λόγω των σοβαρών ελλείψεων και της πολύ κακής ποιότητας λιγνίτη.

Δεδομένου λοιπόν της κακοκαιρίας και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην θυγατρική της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, είμαστε πολύ κοντά στο να σβήσουν και οι 2 μονάδες.

Λίγες μέρες δηλαδή πριν την κατάθεση προσφορών για την αγορά των μονάδων, βλέπουμε το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τι πάνε να αγοράσουν. Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά είναι τυχαία ή είναι οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης. Μήπως όμως όλα αυτά που συμβαίνουν , γίνονται επίτηδες; Για να δείξουμε ότι οι λιγνιτικές μονάδες δεν συμφέρουν και είναι σωστή κίνηση να τις χαρίσουμε; η να τις κλείσουμε;

Το έχω γράψει πολλές φορές, τα παιχνίδια που παίζονται και τα συμφέροντα που υπάρχουν είναι πολύ μεγάλα. Εμείς όμως εδώ στην Μεγαλόπολη ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο. Σήμερα π.χ. στην συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ αντί να συζητηθεί η επόμενη ημέρα των μονάδων και των ορυχείων, αντί να μιλάμε και να σχεδιάζουμε το μέλλον, αντί οι εργαζόμενοι να ζητήσουν εξηγήσεις για τις τεράστιες ευθύνες του συνδικάτου, όλοι ρώταγαν αν θα πρέπει να πάρουν τα δωράκια των 5.000 και 10.000 και να φύγουν η να μείνουν. Κατάφεραν να σπείρουν τον φόβο στους εργάτες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών και των αποφάσεων που παίρνονται, τόσο σε επίπεδο Κυβέρνησης αλλά και της Διοίκησης της ΔΕΗ. Αποφάσεις που κάποιοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν με παρασκηνιακά παιχνίδια τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάντιας μας εδώ στην Μεγαλόπολη που ακόμα και τώρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί όλα πάνε στραβά, γιατί όλα είναι εναντίον μας και ποιοι τελικά μας κάνουν πόλεμο.

Κανείς λοιπόν δεν ασχολείται , ακόμα και οι αιρετοί μας άρχοντες έχουν εξαφανιστεί αφού έχουν σοβαρότερα θέματα (τις επερχόμενες εκλογές) να ασχοληθούν και κάποιοι άλλοι κάνουν πάρτυ εναντίον της Μεγαλόπολης. Αλλά θα μας απασχολήσει το θέμα όταν μεθαύριο σβήσει η 3 μονάδα και δεν έχουμε Τηλεθέρμανση. Το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό η Μεγαλόπολη έχει γίνει ένα μεγάλο πείραμα δεν μπορούμε καν να το σκεφτούμε.

Φανταστείτε μόνο τι σημαίνει να μην έχουν λιγνίτη οι μονάδες και να μην δουλεύουν, άσχετα αν έχουν πουληθεί η όχι, θα κλείσουν. Μπορεί να μην πουληθούν αλλά θα έχουν βάλει λουκέτο. Και οι νόμοι θα έχουν μείνει στα χαρτιά αλλά όταν σταματάει η παραγωγή οι εργαζόμενοι είναι οι πρώτοι που την πληρώνουν και αμέσως μετά η ευρύτερη περιοχή και οι κοινωνίες.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr


4 Σχόλια

0.3 τοις εκατο.Εχουμε πυρηνικά που λειτουργούν με το ουράνιο του Παύλου ,του τροικανου,και των λοιπών παντογνώστων για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΩΣΤΑ .ΤΩΡΑ;;;;.. ΑΛΛΑ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓς ΨΩΜΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ...ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ....ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ......ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ.....

@08:34 φάγανε ψωμάκι από το δικό μας το ψωμάκι σαν να έκαναν δουλειά αρχόντων ενώ εμείς εργαζόμαστε σαν δούλοι να πληρώνουμε τους φόρους για τους μισθούς τους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.