Στήριξη Μέρκελ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Στήριξη Μέρκελ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ιανουάριος 11, 2019 - 10:38
4 σχόλια

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στη χώρα μας από χθες το απόγευμα. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, επεσήμανε τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, αναφέροντας μάλιστα τη χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η κυρία Μέρκελ είπε ότι η Συμφωνία είναι επωφελής για όλους, την Ελλάδα, την πΓΔΜ αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ χαιρέτισε τις προσπάθειες των κκ. Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την επίτευξή της. Ακόμη αναφέρθηκε στη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα Παρασκευή και είπε ότι θα τονίσει στον πρόεδρο της ΝΔ το όφελος που έχει για την Ελλάδα, την πΓΔΜ και την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών. Η καγκελάριος είπε ότι όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά ζητήματα θα πρέπει τα κόμματα να τηρούν σωστή στάση. Και συμπλήρωσε: «Θα θέσω τα θέματα αυτά στον κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να αλλάξω τα πράγματα επειδή μίλησα ως καγκελάριος της Γερμανίας».

Η καγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε, επίσης, «αιφνιδιασμένη» από την ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση».


4 Σχόλια

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα διαδηλώσει την ίδια ώρα με το 2014:

Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι ! Που το περίμεναν από αγωνιστές να γίνουν τιμητές !

H frau ήρθε και στήριξε τον Τσολάκογλου τον Ε'. Όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών ας της θυμίσει κάποιος ότι η Δυτική Γερμανία δεν αναγνώρισε ποτέ την Ανατολική στα μαύρα χρόνια του πάλαι ποτέ κομμουνισμού, της νεολαίας του οποίου ήταν τότε αξιότιμο μέλος η σημερινή καγκελάριος. Παρά τις πιέσεις των συμμάχων ο Αντενάουερ δεν το έκανε γιατί ήλπιζε πάντα στην επανένωση όπως και έγινε το 1991. Αυτοί είναι πατριώτες όχι σαν τα δικά μας τα παρτάλια.

Οι διαφημιστές ελέγχουν το κομματικό παιχνίδι και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ανάλογα με τις εντολές των εργοδοτών τους, στην ουσία αυτοί παράγουν πολιτική. Εμείς βαράμε παλαμάκια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.