Είναι νόμιμη η «πόρτα» στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης;

Είναι νόμιμη η «πόρτα» στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης;

Δεκέμβριος 31, 2018 - 21:30
4 σχόλια

Έχει τύχει να σας απαγορεύσουν την είσοδο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης;

Πληροφορηθείτε τι προβλέπει ο νόμος:

Το θέμα αυτό στο γενικό του πλαίσιο, πρόκειται για ζήτημα, το οποίο εξετάζεται από την Αστυνομική Αρχή που θα κληθεί και θα επιληφθεί, ως συγκεκριμένο κάθε φορά συμβάν και με βάση τις εκάστοτε συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που θα της αναφερθούν ή θα διαπιστωθούν από την ίδια.

- Ως συγκεκριμένη πράξη, η απαγόρευση εισόδου σε κατάστημα, σύμφωνα με δικαστηριακή νομολογία παρουσιάζει ενδιαφέρον, τόσο από ποινικής πλευράς, όσο και από πλευράς αστικού δικαίου.

● Από ποινικής πλευράς, εφόσον ο παθών, δια της συγκεκριμένης πράξης, αισθανθεί καταφρόνηση και ότι προσβάλλεται η τιμή του με έργο δύναται, από πλευράς Ποινικού Δικαίου, να υποβάλλει έγκληση για εξύβριση (άρθρο 361 Π.Κ.), σε βάρος του υπαιτίου.

● Από πλευράς Αστικού Δικαίου, εφόσον με την πράξη αυτή προσβλήθηκε η προσωπικότητα του ενδιαφερομένου και ένοιωσε ότι αποτέλεσε σε βάρος του μειωτική διάκριση, αυτό συνιστά αδικοπραξία (άρθρο 914 Α.Κ.), παρέχοντας σε αυτόν αξίωση για ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη (άρθρα 57-59 Α.Κ.). Η ικανοποίηση συνίσταται σε πληρωμή χρηματικού ποσού, σε δημοσίευμα ή σε οτιδήποτε επιβάλλεται από τις περιστάσεις (Σχετική τυγχάνει ή υπ’ αριθ. 23238/2006 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης).

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Είναι Νόμιμο το κάπνισμα στα κέντρα αυτά που συχνάζουν και Παιδιά? Ο Νόμος πάντως λέει ότι απαγορεύεται.......σε όλα τα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

Πάντως η λογική λέει ότι σε όποιο μαγαζί σου ρίξουν πόρτα, πολύ απλά δεν ξαναπάς γιατί δεν αξίζουν ούτε τα λεφτά που θα τους δώσεις.

01:11 Εκτός από το ότι συχνάζουν παιδιά και είναι επιεικώς απαράδεκτο κάποιοι ανεγκέφαλοι θεριακλήδες και κάποιες τσιγαρόβιες θεριακλούδες να καπνίζουν αρειμανίως αδιαφορώντας για το ότι τα μετατρέπουν σε παθητικούς καπνιστές, συχνάζει και κόσμος που θέλει να πιει τον καφέ ή να φάει το φαί του, χωρίς να γεμίζουν καρκίνο τα πνευμόνια του και χωρίς ο ίδιος να βρωμοκοπάει σαν τεκές. Δικαίωμα των καπνιστών είναι να ρουφάνε καρκίνο, όπως δικαίωμα των μη καπνιστών είναι να μπορούν βρίσκονται σε ένα χώρο που να μην βρωμάει σαν καταγώγιο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.