Κατάληψη για τους σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια τους κάνουν οι μαθητές του 1ου Γυμνάσιου - Λυκείου Τρίπολης (pics)

Κατάληψη για τους σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια τους κάνουν οι μαθητές του 1ου Γυμνάσιου - Λυκείου Τρίπολης (pics)

Δεκέμβριος 18, 2018 - 10:38
11 σχόλια

Οι μαθητές των δύο σχολείων, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου έβγαλαν από το μπαούλο τα λουκέτα και τις αλυσίδες και κλείδωσαν τα σχολείο, προχωρώντας σε κατάληψη.

Αίτημά τους, η επισκευή των φθορών στο σχολείο και θεωρούνται επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το κτίριο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα (δείτε ΕΔΩ) , έχουν γίνει αρκετές αναφορές και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και έχουν ληφθεί αποφάσεις για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια παρέμβαση.

Να αναφέρουμε ότι το θέμα έχει τεθεί και στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος είχε αναφερθεί  στο θέμα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Μιστριώτειο Διδακτήριο όπου στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Τρίπολης.(δείτε ΕΔΩ)

Η απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, ήταν ότι η υλοποίηση των έργων επισκευής ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, στον καθιερωμένο αγιασμό που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 στο σχολείο, ο δήμαρχος Τρίπολης είχε αναφέρει ότι θα γίνουν παρεμβάσεις άμεσα έτσι ώστε του χρόνου το κτίριο να έχει ανακατασκευαστεί ολοκληρωτικά. (δείτε ΕΔΩ)

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές των σχολείων, ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα είχαν προχωρήσει ξανά σε κατάληψη με τα ίδια αιτήματα. Στις 19 Δεκεμβρίου του 2017 οι μαθητές είχαν σηκώσει πανό και απείχαν από τα μαθήματά τους.

Αυτή τη φορά τα πανό γράφουν «Όχι άλλοι σοβάδες στα κεφάλια μας», με τους μαθητές πλέον να δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε πολυήμερη κατάληψη έως την Παρασκευή.

Οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η κατάληψη δεν γίνεται από ένα απλό καπρίτσιο των μαθητών, αλλά ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνουν εδώ και τώρα οι εργασίες αποκατάστασης και να σταματήσουν να πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, όπως λένε οι ίδιοι, και επιτέλους να βγουν οι κουβάδες από τις τάξεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί για να μαζεύουν το νερό που στάζει από τα ταβάνια.

Έφη Καστραντά


11 Σχόλια

Και, όλως τυχαίως, είπαν να διεκδικήσουν το δίκαιο αίτημά τους μια εβδομάδα πριν τις γιορτές των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς και δη μέχρι την Παρασκευή που κλείνουν τα σχολεία

Για να το σχολιαζεις αυτο να φανταστω δεν εχεις καμια επαφη με το σχολειο και την κατασταση του. Το να λενε αυτοι που δεν νοιαζονται για το σχολειο οτι η καταληψη γινεται με σκοπο την καλοπεραση των μαθητων ειναι οτι πιο βολικο και ευκολο.

Όπως μας έλεγαν στα σχολικά μου χρόνια, πρέπει να εχεις κοινοποιησει στο μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα σου για να φτάσεις να κάνεις κατάληψη. Ε τι άλλο να κάνουν; Μετά τη Βουλή, το Ευρωκοινοβούλιο εμεινε

Η κατάσταση και η εικόνα του σχολείου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Και πολύ άργησαν οι κινητοποιήσεις. Υπάρχει κανείς που νοιάζεται έστω και λίγο για αυτές τις ψυχές που περνούν τα μαθητικά τους χρόνια σε αυτό το ερήπιο ;

11:39 Τράβα κάνε μια κωλοτούμπα κλόουν, που θα μου πεις εσύ ότι δεν ξέρω πώς είναι το σχολείο. Εκεί πήγαινα κι εγώ και τα γνωρίζω καλύτερα από σένα τα προβλήματα. Τα προβλήματα όμως υπήρχαν και τους προηγούμενους μήνες, αλλά δεν είδα καμία κατάληψη..Όλως τυχαίως να υποθέσω ότι ξεκίνησε σήμερα η κατάληψη και θα κρατήσει, επίσης όλως τυχαίως, μέχρι την Παρασκευή, που κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές..Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες, βρε παιδί μου..Την κωλοτούμπα την έκανες ή ακόμα το σκέφτεσαι;

Τελικά μόνο ο Σμυρνιώτης συντηρούσε τα σχολεία και έφτιαξε και δύο νέα σχολεία. Ολοι οι άλλοι είναι άχρηστοι...

Μπραβο πολυ ωραια επιχειρηματα... "Κλοουν" και "κωλοτουμπες"... Αναρωτιεμαι αν εσενα σου ειχε πεσει σοβας στο κεφαλι (οπως επαθα εγω και προσφατα κιολας) ή αν εκανες μαθημα σε ταξη με 5 κουβαδες μεσα... Αν δεν υποστηριζεις την καταληψη δικαιωμα σου αλλα δεν θα χλευαζεις εμας που την υποστηριζουμε και προσπαθουμε να την κρατησουμε...

Όλοι οι (άλλοι) άνθρωποι , γενικώς , είναι άχρηστοι πλην του Σμυρνιώτη.....Είσαι ντάξει τώρα ;;; Ικανοποιημένος ;;;

13:05 Περισσότερο μας νοιάζει η κατάσταση των ματιών μας, η οποία επιδεινώνεται με τα τούβλα που πετάτε μερικοί όταν γράφετε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.