Τρίπολη: Αυτό μας αξίζει; (pics)

Τρίπολη: Αυτό μας αξίζει; (pics)

Δεκέμβριος 13, 2018 - 11:50
23 σχόλια

Αδιόρθωτοι είναι μερικοί και συνεχίζουν να ρυπαίνουν τους δημοτικούς χώρους και τις πλατείες της Τρίπολης.

Ενώ στο κέντρο της Τρίπολης υπάρχουν αρκετοί κάδοι, τόσο για τα σύμμικτα απορρίμματα όσα και για τα ανακυκλώσιμα υλικά, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να εναποθέτουν, όλα τους τα απορρίμματα σε έναν και μόνο κάδο.

Έτσι δεν είναι περίεργο που ενώ η μεταλλική καμπάνα απέξω αναγράφει «ΓΥΑΛΙ» δίπλα δεσπόζουν χαρτιά, αποφάγια και κλαδιά.

Τα δεκάδες καταστήματα που είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο καθημερινά, παράγουν εκατοντάδες κιλά απορριμμάτων, που δεν καταλήγουν πάντα μέσα στους κάδους, αλλά μένουν έξω από αυτούς.

Το απόγευμα της Τετάρτης  πολίτης σέρνει σακούλα με απορρίμματα και την αφήνει  έξω από τους κάδους, δίπλα ακριβώς από το πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πετρινού, ενώ λίγα μόλις βήματα πιο κάτω υπάρχει κάδος απορριμμάτων.

Την κοιτάζει και λέει «Ορίστε τώρα ολοκληρώθηκε ο στολισμός»....

Άραγε η κυρία γνωρίζει ότι ρυπαίνει την πλατεία, άραγε γνωρίζει ότι σε λίγα λεπτά τα σκυλιά που τρέφονται από τις σακούλες θα σκορπίσουν το περιεχόμενο αυτής ολούθε; Αλλά όχι δεν την ενδιαφέρει, γιατί να ανοίξει τον κάδο και να ρίξει μέσα τη σακούλα; Θα την αφήσει απέξω για να μη λερώσει και τα χέρια της.

Θα ήθελα να την ενημερώσω ότι το ίδιο έγκλημα είναι να πετάς τα σκουπίδια σου στην πλατεία και το ίδιο είναι να πετάς τα σκουπίδια σου σε ένα ρέμα και σε μία παράνομη χωματερή.  Σίγουρα οι επιχειρηματίες,  οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι πολίτες θα ήταν πιο ευαισθητοποιημένοι αν υπήρχε ο κανονισμός καθαριότητας, που θα θέσπιζε πρόστιμα σε όποιον δεν τηρεί τους κανονισμούς.

Τέτοιες ημέρες και η πόλη αντί να είναι στολισμένη μόνο από φωτάκια και στολίδια είναι και με σκουπίδια, που οι ίδιοι οι πολίτες παρατάνε από δω κι από κει. Άραγε μήπως μας αξίζει όλο αυτό που γίνεται με το θέμα των απορριμμάτων; Θα πρέπει οι πολίτες να  σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό, τους συμπολίτες και την πόλη τους! Ας κάνουμε τα αυτονόητα επιτέλους σε αυτήν την πόλη!

Ειδήσεις: 

23 Σχόλια

Οι μαγαζάτορες (επιχειρηματίες είναι άλλη περίπτωση) δεν εφαρμόζουν τους νόμους μέσα στα μαγαζιά τους, έξω θα τους εφαρμόσουν;

Φυσικά αυτό ακριβώς μας αξίζει. Η δε δημοτική αρχή που έχουμε, αυτή που μας αξίζει είναι. Εμείς τους βγάλαμε και τους κάναμε νοματαίους... Κατέστρεψαν τα πάντα μέσα σε 4 χρόνια. Και είναι τόσο άθλιοι και ανίκανοι, που και οι 4 μόλις μήνες που τους απομένουν, δεν είναι καθόλου λίγοι για να καταστρέψουν ακόμη περισσότερα... Κάθε μέρα που περνάει, η πολή βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στα σκ@τά. Σιχαμένοι πουθενάδες

Με αυτό το "ντεκορ" που είναι έργο των καταστημάτων, η treeπόλη ούτε στους κατοίκους της δεν προξενεί ενδιαφέρον να την περπατησουμε. Πόσο μάλλον σε επισκέπτες. Όντως αυτή η πόλη μας αξίζει. Δυστυχώς η βρωμιά είναι στα μυαλά μερικών "επιχειρηματιών"... Και μετά κάνουμε κριτική για το αν είναι καλός ο στολισμός.!

Εσύ τον 15:00 εσένα η δημοτική αρχή σου φταίει που δε ρίχνει ο άλλος τα σκουπίδια του εκεί που πρέπει. Τι έπρεπε να κάνουν να πάνε να τα περνούν και από το μαγαζί του καθενός. Έλεος πια τι άλλο θα ακούσουμε?? Αλλά εσύ μάλλον για κάτι άλλο ζορίζεσαι και όχι για το καλό της πόλης μας!!!!!!

Καλά όλα αυτά με τα σκουπίδια ναι δεν είναι όμορφη αυτή η εικόνα και δεν αρμόζει σε οποιαδήποτε πόλη, αλλά όταν τελειώσουν οι γιορτές, ξαφνικά θα εμφανιστούν όλα αυτά τα αδέσποτα που όλα είναι εξαφανισμένα και ξαφνικά μια ημέρα όλα θα είναι πίσω στις πλατείες και στα στενά της πόλης. Ας βλέπουνε σφαιρικά τα πράγματα, δεν είναι μόνο τα σκουπίδια, είναι και τα αδέσποτα, είναι και οι δρόμοι που νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο χωριό ξεχασμένο, είναι και ο φωτισμός που υπάρχει μόνο στις πλατείες και στα κεντρικά σημεία της πόλης. Βγείτε από το κόσμο σας και ελάτε λίγο στον πραγματικό κόσμο!

01:42 Και βέβαια ζορίζεται για το καλό της πόλης. Ζορίζεται (όπως κι όλο μας) να φύγει αυτή η μπόχα, η δυσωδία και η ανικανότητα που έχουμε στο δήμο Τρίπολης περισσότερα από 4 χρόνια. Όταν μια δημοτική αρχή εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά, τότε συμπλέουν μαζί της και όλοι οι φορείς του δήμου, οι κάτοικοι, οι αρχές κλπ. Όταν η δημοτική αρχή είναι αδιάφορη, ανίκανη, επικίνδυνη και άχρηστη, αδιαφορούν όλοι και αφήνουν τα πάντα στο έλεός τους. Ευτυχώς όμως αυτό θα αλλάξει σε 5 μήνες. Όλοι οι άχρηστοι θα πάνε στα σπίτια τους και η πόλη θα καθαρίσει από τη βρώμα τους...Γκαίγκε, παπαγάλε;

Η γυφτιά του "επιχειρηματία". Έτσι απλά. Αυτή είναι η αλήθεια με τους κάδους του κέντρου της πόλης. Όσα καταστήματα διαπιστώνω πως συμμετέχουν στην γυφτια της πόλης απλά αυτοδιαγραφομσι από πελάτης τους.

Λυπάμαι για τους σχολιαστές που προσπαθούν να κάνουν παιχνιδάκια πολιτικά με την στάση της "κυρίας" και της δίνουν και άλλοθι μάλιστα. Αυτοί είμαστε και γι αυτό δεν θα αλλάξουμε ποτέ! Θα κοιτάμε τους ευρωπαίους και μια ζωή θα προσπαθούμε να τους μοιάσουμε.

Την επόμενη χρονιά ο Δήμος να μην δίνει δέντρα να στολιζουν οι φορείς και τα σχολεία. Να δίνει χώρους στο κέντρο σε πολλά σημεία στα καταστήματα να φτιάχνουν δένδρα με τα σκουπίδια τους και τα ανοιχτά χαρτοκουτα που πετάνε. 'Ελεος πια.

Με μια δημοτική αρχή για τα μπάζα, τα σκουπίδια είναι το λιγότερο που μπορεί να σχολιάσει κανείς...

Εντάξει μας έπεισες τώρα να είσαι σίγουρος... Η καρέκλα σε καίει και εσένα. Αν σε ένοιαζε το καλό της πόλης μας και η εικόνα τής θα έλεγες για το πρόβλημα και ποιοί το προκαλούν.. Αλλά από άτομα που σκέφτονται σαν εσένα δεν βλέπω να πηγαίνει μπροστά ο τόπος μας..

Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά τη δημοτική αρχή αλλά τους δημότες - καταστηματαρχες. Θεωρούν πως αν η βιτρίνα τους είναι OK, δεν πειράζει να είναι τα χαρτοκουτα που πετά 5 μέτρα μακριά, έτσι όπως παρέλαβε τα δέματα. Χωρίς να κουραστεί να μειώσει τον όγκο του κουτιού. Πόσο βλέπουν πέρα από τη μύτη τους;

@ 01:42, είμαι ο 15:00. Αν διαβάσεις τι γράφω προσεχτικά ανόητε/η, θα δεις πως λέω ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε. Είμαστε ως δημότες τόσο σάπιοι, που α) πετάμε τα σκουπίδια όπου βρούμε, και, β) εκλέγουμε «σκουπίδια» για δημοτικούς άρχοντες. Κατάλαβες; Είμαστε όλοι μας συνυπεύθυνοι για τη βρόμα, τόσο στους δρόμους, κυριολεκτικά, όσο και στο Δημαρχείο, μεταφορικά. Εννοείται βέβαια πως για τα σκουπίδια των ιδιωτών, και πάλι την τελική ευθύνη την έχει ο Δήμος. Υπάρχουν κανονισμοί και πρόστιμα, ξέρεις. Τα είδες πουθενά; (@ 07:31 ευχαριστώ, συμφωνούμε απόλυτα :)

Η πλατεία που φτιάχτηκε για την παρανομία τιμά τον προορισμό της: χωρίς κανόνες για τα τσαντήρια, περίπτερα μαμούθ, ντουμάνι, ηχορύπανση, κλοπή φπα, σκουπίδια, σκυλιά τι άλλο θέλετε;

Στην ερωτηση αν αυτο μας αξιζει η απαντηση ειναι απλη. Αυτο και χειροτερο ακομα! Και αφηστε λιγο τα σκυλια, σε καθε θεμα παιζουν στανταρ τα σκυλια, για ολα τα δεινα τα σκυλια σας φταινε. Και κατι αλλο που το εχω δει εκατονταδες φορες να επαναλαμβανεται, οτι και καλα δεν τους εκαναν τιποτα και τους επιτεθηκαν τα σκυλια. Τιποτα μπορει να μην τους εκαναν εκεινη τη στιγμη αλλα αλλη μερα τους εκαναν και οι σκυλοι δεν ξεχνουν, τους θυμουνται πολυ καλα τους μαλ@#$%κες

18:47 Χαίρε, ω εσύ ευγενή και χαριτόβρυτη προσωπικότητα, με τον μεστόν επιχειρημάτων λόγον.Ύπαγε τώρα εις τον κλωβόν σου πιθηκοειδές και φάγε την μπανάναν σου, ίνα μην παραμείνει εισέτι αφάγωτος...

Εντάξει μας έπεισες τώρα να είσαι σίγουρος... Η καρέκλα σε καίει και εσένα. Αν σε ένοιαζε το καλό της πόλης μας και η εικόνα τής θα έλεγες για το πρόβλημα και ποιοί το προκαλούν.. Αλλά από άτομα που σκέφτονται σαν εσένα δεν βλέπω να πηγαίνει μπροστά ο τόπος μας..

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα. Δεν έχουν αφήσει γάτα ζωντανη. Δεν κινδυνεύουν μόνο οι άνθρωποι αλλά εξάφανίστηκαν οι γάτες. Μόνο οι φιλόζωοι πρέπει να ανησυχούμε ? Ψυχή έχουν και οι γάτες.

Σε μία πόλη που γιορτάζει τα Χριστούγεννα με έναν επιτάφιο να εκτίθεται ακόμα (από την Άνοιξη) στο Πνευματικό της Κέντρο τι καλύτερο περιμένετε;

Λίγο υπομονή τώρα που θα έρθουν ιδιωτικές εταιρίες εξωτερικού και θα αναλάβουν την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων... Πιστεύω οι φιλοζωοι δεν θα έχουν πρόβλημα, ίσα ίσα που τα ζώα θα ζουν σε καλύτερο περιβάλλον και θα έχουν την φροντίδα που τους αξίζει. Οι μόνοι που ίσως διαμαρτυρηθούν θα είναι αυτοί που θα χάσουν μέσα από τα χέρια τους τα κονδύλια της διαχείρισης...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.