Εξηγήσεις που δεν έπεισαν την αντιπολίτευση έδωσε ο Σταματόπουλος για τις επιθέσεις των αδέσποτων

Εξηγήσεις που δεν έπεισαν την αντιπολίτευση έδωσε ο Σταματόπουλος για τις επιθέσεις των αδέσποτων

Δεκέμβριος 11, 2018 - 21:09
13 σχόλια

Τζιούμης: Καλύτερα κάντε μούγγα για το ενδιαίτημα - Τσιαμούλος: Πού πήγαν τα αδέσποτα;

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα κ. Σταματόπουλος, ο οποίος κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ έλειπε λόγω ασθενείας, έδωσε απαντήσεις στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης σχετικά με το μέγα ζήτημα των επιθέσεων από αδέσποτα ζώα στην πλατεία Πετρινού.

«Όσον αφορά στις επιθέσεις στην Πετρινού, οφείλονταν στην είσοδο στην πλατεία από τέσσερα ή πέντε ενήλικα ζώα, που κατάφερε ο άνθρωπος που τα περισυλλέγει, και τα απομάκρυνε. Από την 1η Δεκεμβρίου δεν έχουμε επιθέσεις. Το ότι τα ζώα έχουν πόδια, δεν το γνωρίζει κανείς. Το ότι οι φιλόζωοι ταΐζουν ζώα εκεί που τους απαγορεύουμε, δεν το γνωρίζει κανείς…».

Απαντώντας στον κ. Σμυρνιώτη και στα στοιχεία που είχε δώσει για τις στειρώσεις που είχε κάνει η δική του δημοτική αρχή σε σύγκριση με την παρούσα, είπε ότι έχουν γίνει 375 στειρώσεις, κοντά στα 500 ζώα έχουν περισυλλεγεί, και ότι τα 400 έχουν ελευθερωθεί στο φυσικό τους περιβάλλον. Στον κ. Τζιούμη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι καλύτερα να παράσεις από ζούγκλα παρά από την Πετρινού, απάντησε: «Δεν είναι θηρία τα σκυλιά, κύριε Τζιούμη. Δεν είναι λιοντάρια, φοβίζετε και προϊδεάζετε τους περαστικούς, φταίνε και οι άνθρωποι που τα τσιγκλάνε. Είπατε ότι τον Μάιο, όταν πάρετε τον Δήμο, θα κάνετε εφαρμογή του Νόμου. Ποιανού Νόμου; Εσείς και η παράταξή σας, δεν ψηφίζετε κανένα θέμα».

Στον κ. Τσιαμούλο, ο οποίος είχε πει ότι ο κ. Σταματόπουλος δεν συνεργάζεται με τον Φιλοζωικό, απάντησε: «Αγνοεί ο κ. Τσιαμούλος ότι θα έπρεπε να έχει κατάλληλες υποδομές και εγκαταστάσεις ο Φιλοζωικός. Δεν μας έφεραν έγκριση από το υπουργείο για να κάνουμε αυτή τη συνεργασία».

Το να ζητάτε την παραίτησή μου, δεν μου φαίνεται παράξενο. Αλλά, μόνο ο δήμαρχος μπορεί να ζητήσει την παραίτησή μου. Θα κρίνει ο κόσμος τον Μάιο ποιος θα παραιτηθεί.

«Το θέμα δεν είναι τοπικό. Σε έρευνα που έκανα, υπάρχουν καταγγελίες σε Ναύπλιο, Πάτρα, Καλαμάτα, Κόρινθο. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει παντού. Δεν φταίμε οι Δήμοι, αλλά οι ασάφειες του Νόμου», εξακολούθησε λέγοντας.

«Ποιος έχει ασχοληθεί με τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τα κατοικίδια ζώα; Κανείς δεν ασχολείται με το αν τα δεσποζόμενα έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα». Για το ενδιαίτημα, για το οποίο, θυμίζουμε, ο Δήμος έχει ήδη καταβάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ αλλά αυτό δεν λειτουργεί, είπε ότι ο Δήμος δεν έχει υποχρέωση να κατασκευάσει ένα ενδιαίτημα για να βάλει τα αδέσποτα μέσα, αλλά για να τα περιθάλπει, μη δίνοντας, ωστόσο, απάντηση για τα χιλιάδες ευρώ που έχουν σπαταληθεί σε έναν χώρο που δεν λειτουργεί.

Ας κριθούμε στο τέλος για το κόστος κατασκευής του ενδιαιτήματος.

Ο κ. Σμυρνιώτης απάντησε πρώτος, λέγοντας: «Χαίρομαι που ο κ. Σταματόπουλος επιβεβαίωσε τα στοιχεία που είχαμε δώσει. Αλλά αργήσατε να ενεργοποιηθείτε ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία στείρωσης. Αργήσατε να διαβάσετε τον Νόμο. Φτάσαμε σε ένα σημείο, όπου όλοι ομόφωνα συμφωνήσαμε να πληρώσουμε τους κτηνιάτρους για στειρώσεις αναδρομικά».

Ο κ. Τζιούμης ζήτησε από τν κ. Σταματόπουλο να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες: «Αν το θέμα των αδέσποτων είναι επικίνδυνο ή όχι, δεν χρειάζεται να απαντήσετε σε μένα. Βγείτε και πείτε το στους πολίτες. Αν νομίζετε ότι το να πάει ένα παιδάκι τραυματισμένο, ή ηλικιωμένος με σπασμένο πόδι στα Εξωτερικά Χειρουργεία του νοσοκομείου, να το πείτε στους πολίτες. Κάθε διοίκηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του έργου της. Η διοίκηση είναι κάτω του μηδενός. Για το ενδιαίτημα, όταν το κάνατε επείγον το θέμα, και έχετε πληρώσει 40.000 ευρώ, και το ενδιαίτημα δεν λειτουργεί, να πάτε επίσης να τα πείτε στους πολίτες».

Καλύτερα να το κάνετε μούγγα. Μην το αναφέρετε καν το ενδιαίτημα.

Τέλος, ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε: «Δεν θα έπαιρνα τον λόγο, αν ήμουν στη θέση σας. Πρέπει να υπάρχει πολιτικό θάρρος για να παραιτηθεί κάποιος. Απ’ ό,τι άκουσα, εσείς νιώθετε ότι όλα τα έχετε κάνει σωστά, ακολουθείτε την τακτική του δημάρχου σας. Σας φταίνε όλοι, εκτός από εσάς. Εγώ ζήτησα την παραίτησή σας. Τους δημάρχους Ναυπλιέων, Καλαμάτας και Πατρών, να τους πάρετε ένα τηλέφωνο. Ποιες είναι οι παροχές που κάνουν, ρωτήστε τους. Δίνουν τροφή στα ζώα, κάνουν καμπάνιες για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες να υιοθετούν αδέσποτα. Στις υπηρεσίες, εμείς πήγαμε και μας είπαν ότι ο Δήμος ήταν άφαντος και ο κ. Παυλής μας είχε πει ότι περίμενε.

Ξαφνικά τα αδέσποτα εξαφανίστηκαν! Να μου πείτε πού πήγαν.

Τέλος, ο κ. Νικολάου χαρακτήρισε «σκυλοκαβγά» την όλη κουβέντα.


13 Σχόλια

Ποιο φυσικό τους περιβάλον, βρε μπουχ€$@; Η πόλη είναι το φυσικό τους περιβάλλον; Πού είναι το καταφύγιο που πληρώνουμε τσάμπα δύο χρόνια και πάνω από 4 χρόνια πληρώνουμε όλους εσάς τους άχρηστους της δημοτικής σας αρχής; Θα σου δείξει ο κόσμος το Μάιο πού θα πας μού$κ@ρ€, που θα το παίξεις και πονηρός! Ετοιμαστείτε από τώρα για την κλοτσιά που θα φάτε!

Μάλιστα. Ο ΝΙκολάου χαρακτήρισε την κουβέντα "σκυλοκαβγά". Όταν γαβγίζει κι αλυχτάει ο Γόντικας στα Περιφερειακά Συμβούλια και στις συνεντεύξεις, πώς το χαρακτηρίζει; Κελάϊδισμα;

"...φταίνε και οι άνθρωποι που τα τσιγκλάνε"!!! Άντε παραιτήσου, που έχεις το θράσος και ξεστομίζεις αυτό το πράγμα. Με έχει δαγκώσει σκύλος ενώ περπατούσα αμέριμνος στον δρόμο. Το ίδιο έχει συμβεί σε δεκάδες άλλους συμπολίτες μας. Απρόκλητες επιθέσεις με δαγκώματα, γαυγίσματα, ατυχήματα σε παιδιά και ενήλικες που τρόμαξαν. Παραδέξου ότι απέτυχες και παραιτήσου. Αν μόνος σου δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις αποτύχει, τότε να σε απαλλάξει ο Δήμαρχος. Αλλά τι λέω; Αυτός και αν είναι στον κόσμο του. Καταντήσατε την πόλη σκυλάδικο και έχετε το θράσος να τα ρίχνετε στους πολίτες!!!

Ρε φίλε εμάς δεν μας ενδιαφέρει εάν εσύ έχεις κάνει ότι περνάει από το χέρι σου για τα ζώα. Εμείς βλέπουμε ότι τα αδέσποτα είναι στην πόλη και αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες. Αν δε μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω τότε πήγαινε σπίτι σου να αναλάβει κάποιος άλλος που μπορεί.

Ρε γίδια καλα σας τα είπε!!!!τι λέει ο νόμος ρεεε!!!!!!διαβαστε πρώτα τον νόμο και μετά γράψτε!!!

Μεγάλε των 12:59, μεταξύ άλλων, ο Νόμος 4235/14 στο Άρθρο 9, παράγραφος 1 αναφέρει: "οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων" και εκτός αυτού μπορεί όλα να τα κάνει σε συνεργασία με φιλοζωϊκούς συλλόγους. Ο κ. Σταματόπουλος έχει κάνει δυο μεγάλα λάθη: 1ον) δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι Δήμοι και 2ον) δεν μας ενδιαφέρει αν έχει ή δεν έχει ασχοληθεί κάποιος με τις υπηρεσίες για τα δεσποζόμενα ζώα. Μας ενδιαφέρει τι έχει κάνει ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ γι' αυτό το πρόβλημα, δεν μας ενδιαφέρει η καμπούρα των άλλων.

Ο Δήμος Τριπολης είτε σας αρέσει είτε ζορίζεστε τηρεί κατά 100% το νόμο!!!γιατι δεν βγαίνει κάποιος να αποδείξει ότι δεν τον εφαρμόζει;;;;

Επιπλέον, το πρόβλημα αυτό που μας αφορά όλους (πλέον) αν η Δημοτική Αρχή είχε λίγη στρατηγική σκέψη θα μπορούσε να είχε χτίσει γέφυρα με την φιλοζωϊκή και με δική της πρωτοβουλία και επικοινωνία να είχε λύσει το πρόβλημα με όλους τους εμπλεκόμενους ακόμα και με την ενεργοποίηση συνδημοτών και όλοι να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και όχι να έχουμε αυτό το μπάχαλο που ζούμε τώρα. Τώρα είναι αργά για δάκρυα γιατί κοντεύουν οι εκλογές και παραίτηση να υπάρξει αμφιβάλλω αν αλλάξει κάτι.

@13:42 - Βγήκαν και το απέδειξαν αλλά εσύ δεν θέλεις να το καταλάβεις. Σύμφωνα με την δική σου λογική, αν στην Τρίπολη σε 2-3 μήνες κυκλοφορούν 2.000 σκυλιά και όχι άνθρωποι, θα φταίει ο νόμος. Αφού, κατά την γνώμη σου, η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, γιατί πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ για το ενδιαίτημα; Αφού δεν προσφέρει τίποτα. Πως έχει κάνει ο δήμος ότι χρειάζεται όταν βλέπουμε με τα μάτια μας θηλυκά σκυλιά να έχουν γεννήσει 3, 4, 5, 6 φορές τα τελευταία χρόνια; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ;;; Είναι 100% θέμα ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.

@13:42 για εξήγησέ μας λοιπόν: 1) Ποιές ενέργειες επίβλεψης και φροντίδας των ζώων που έχουν ενταχθεί στο "φυσικό τους περιβάλλον" έχει κάνει ο Δήμος; 2) Πως επιβλέπει ο Δήμος ότι τα ζώα που αφήνει ελεύθερα πάλι δεν κυκλοφορούν σε περιοχές με σχολεία, νοσοκομεία κ.λπ., γεγονός που απαγορεύεται 3) Πόσα αδέσποτα έχει περιθάλψει/φιλοξενήσει στο καταφύγιο το οποίο μισθώνει;

13:42 Απ' ό,τι φαίνεται μάλλον εσύ ζορίζεσαι που σου θίξαμε το παρεάκι των άχρηστων. Ευτυχώς όμως που ξεβρωμίζετε σιγούλια σιγούλια για να καθαρίσει η πόλη από τη μπόχα σας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.