Κούνια Μπέλλα

Κούνια Μπέλλα

Δεκέμβριος 05, 2018 - 17:26
11 σχόλια

«Κούνια μπέλα όμορφη κοπέλα, πέφτει πάνω της ένα χέρι, πέφτει πάνω της κι ένα νυστέρι...»

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, δεν έχω τηλεόραση. Έσβησε μόνη της και δεν μπήκα στον κόπο ούτε να την επισκευάσω ούτε να την αντικαταστήσω. Σοφή κίνηση, τελικά, κι ας με ρωτούν οι πωλητές πακέτων τηλεφωνίας-τηλεόρασης-ψυχαγωγίας-ψυχαναγκαστικής οφθαλμικής βουλιμίας: «Δεν έχετε τηλεόραση; Και προς τα πού κοιτάζουν τα έπιπλά σας;».

Ολούθε, απαντώ.

Ολούθε, πράγματι. Και τα έπιπλα, και ο νους. Κυρίως αυτός. Όχι ότι ήμουν φαν της τηλεόρασης, αλλά παρατήρησα ότι, ελλείψει αυτής, διαβάζω περισσότερο και κοιμάμαι καλύτερα.

Ξέρω για το ριάλιτι όπου μπαίνουν κοριτσάκια που θέλουν να γίνουν μοντέλα και οι κριτές τις κοιτάζουν στα δόντια, ανάμεσα στα πόδια, ανάμεσα στα δάχτυλα για να βρουν το ψεγάδι που δεν θα τις κάνει σούπερ μοντέλα με διεθνή καριέρα και υψηλό κασέ. Ξέρω ότι το ΕΣΡ έριξε μόνο 20.000 ευρώ πρόστιμο για τον εξευτελισμό των παιδιών αυτών που, ανίδεα ίσως και φιλόδοξα, μπήκαν σε έναν στίβο όπου το ύψος τους και μόνο μπορεί να προκαλέσει τον χλευασμό των κριτών.

Και έλεγα: Πώς είναι δυνατόν κορίτσια σύγχρονα, της γενιάς της καινούριας, να εξανδραποδίζονται έτσι, κάνοντας ακόμα και την Καλλιρόη Παρρέν να στριφογυρίζει στον τάφο της;

Ένα από αυτά τα κορίτσια, η Ιωάννα Μπέλλα, που την απέρριψαν από το εν λόγω ριάλιτι επειδή έχει κάνει πλαστικές (σωστά: πρώτα μπαίνεις στο agency και το agency καθορίζει τι πλαστικές θα κάνεις και πού, αλίμονο να αποφασίζεις μόνη σου!) δήλωσε στην εκπομπή του Αρναούτογλου με φυσικότητα τέτοια, σαν να έλεγε ότι μικρή έπαιζε με κούκλες:

«Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον έντονο τσακωμό; Όποια δεν έχει φάει ή όποια δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέματα».

Κυρία Μπέλλα, σας έχω νέα: Υπάρχουν πολλές, πολλές γυναίκες που ούτε ξύλο έχουν φάει ούτε πλαστικές έχουν κάνει. Και σκοπός είναι εκείνες που έχουν φάει ξύλο, να βρίσκουν στήριξη και να απομακρύνονται από το χέρι που τις χτύπησε. Σκοπός είναι να βρουν τι είναι μέσα τους αυτό που τις κάνει να νομίζουν ότι είναι αδύναμες και μόνες. Σκοπός είναι να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τις δέρνει ή να τις ξαναδείρει.

Ένα κορίτσι εν έτει 2018 δεν μπορεί να επαναλαμβάνει παραμυθίες που αντάλλασσαν οι γυναίκες μεταξύ τους τους προηγούμενους αιώνες για να απαλύνουν τον πόνο τους.

Ενώ, λοιπόν, κατά την ίδια κάθε γυναίκα έχει φάει και ένα χαστούκι, λέει: «Περίμενα πιο ευγενική αντιμετώπιση από το ριάλιτι, μην ξεχνάμε ότι είμαι ένα παιδί», με τον παρουσιαστή να παρατηρεί: «Δεν είσαι παιδί, πάνω από 18 είσαι, δεν είσαι παιδί».

Ο παρουσιαστής, μόλις του είπε η κοπέλα ότι έφαγε ένα χαστούκι επάνω σε έντονο τσακωμό, είπε ένα «ναι, καταλαβαίνω τι λες, καταλαβαίνω». Ο ίδιος που της επεσήμανε ότι δεν είναι παιδί,και ότι ήξερε τι έκανε όταν έμπαινε στο ριάλιτι, καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίον έφαγε το χαστούκι!

Τι να καταλάβεις κι εσύ, Αρναούτογλου; Τι να καταλάβει ο ΑΝΤ1;

Μην ξεχάσει το κανάλι, παρεμπιπτόντως, να συμμετάσχει σε δράσεις κατά της βίας των γυναικών.

Αφού ο κ. Αρναούτογλου «καταλαβαίνει».

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

11 Σχόλια

Δε καταλαβα το λογο που εγραψες το αρθρο,μαλλον σκας απο την ζηλεια σου που δεν της μοιαζεις.Ξυδι

@20:14 - Δεν είμαστε ισλαμαμπάντ. Οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες. Για αυτό έγραψε το άρθρο.

Αλήθεια είστε η ίδια κυρία Γαλανιάδη που γράψατε υπέρ του σεξιστικού σποτ της Άντζελας Δημητρίου με το "Χτύπα σαν άντρας"; Πόση υποκρισία πια; Η ανόητη εστεμένη είπε αφελέστατα αυτό που βλέπει γύρω της και που ίσως έχει βιώσει και η ίδια κυρία Γαλανιάδη μου που κάνετε πως δεν ξέρετε ότι η έμφυλη βία στην Ελλάδα αφορά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής οικογένειας και κυρίως της επαρχίας στην οποία ζείτε και εσείς. Ίσως να είστε από τις πολύ τυχερές που δεν το είχαν στο σπίτι τους το φαινόμενο αυτό αλλά ανοίξτε τα μάτια σας! Ηβία κυρίωςλεκτική αλλάκαι σωματική εναντίον των γυναικών είναι παντού

Κ. Γαλανιάδη σκοτώσανε μια κοπέλα στη Ρόδο. Η αντρική βία τη σκότωσε. Γράψτε γι' αυτήν, γυναίκα είσαστε.

Και κυρία Γαλανιάδη γράψτε για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις τελευταίες ανακαλύψεις στη θεραπεία του καρκίνου, την ανεργία...γιατί κι αυτά είναι προβλήματα...ρε τι βλέπουμε στα σχόλια εδώ μέσα...μη δει κάποιος ένα άρθρο άρτιο θεματικά και τεχνικά, να βρούμε να σχολιάσουμε...γιατί το ένα γιατί το άλλο...έλεος!Μπράβο για την εξαιρετική σας γραφή!

Η βία είναι καταδικαστέα απ' όπου κι αν προέρχεται. Εκτός από την έμφυλη βία, που είναι δομικό στοιχείο της κοινωνίας μας, ένα από τα ιερά και τα όσια της φυλής. Έτσι Ολγάκι; (την ίδια στιγμή που κάποιοι αλήτες σκότωσαν μια κοπέλα η κ. Γαλανιάδη ασχολείται με τις γλάστρες που ξεφτιλίζουν τις γυναίκες)

Εξαιρετικό άρθρο αλλά ένα γυμνάσιο κουτσά-στραβά πρέπει να τόχεις βγάλει για να το κατανοήσεις. Υπάρχει κόσμος που έχει σοβαρό πρόβλημα να αντιλαμβάνεται απλές έννοιες και να αξιολογεί καθημερινά πράγματα. Αυτό διαπιστώνω από μερικά σχόλια,

Μπράβο κ . Γαλανιάδη για το άρθρο σας. Είναι πραγματικά λυπηρό νέες κοπέλες να θεωρούν "ασήμαντο" και "δεδομένο" ένα χαστούκι...Και δε μιλάμε για την εποχή των γιαγιάδων μας..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.