Οι απειλές στελεχών της ΝΔ με διαγραφές αν δεν στηρίξουν Νίκα φέρνουν αντιδράσεις και καταγγελίες

Οι απειλές στελεχών της ΝΔ με διαγραφές αν δεν στηρίξουν Νίκα φέρνουν αντιδράσεις και καταγγελίες

Δεκέμβριος 07, 2018 - 16:53
17 σχόλια

Η δυσαρέσκεια πολλών στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας με την απόφαση του επικεφαλής της παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη να «κατεβάσει» υποψήφιο περιφερειάρχη αμιγώς με κομματικά κριτήρια και επίσης να επιβάλει αυστηρή κομματική πειθαρχία έχει αρχίσει και κλιμακώνεται στις Τοπικές Οργανώσεις της Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν από τις τελικές ανακοινώσεις του κόμματος, τα τηλέφωνα των μελών της περιφερειακής αρχής που ανήκουν στη «Νέα Πελοπόννησο» και είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν σταματούσαν να χτυπούν. Είχαν γίνει συζητήσεις και κλειστές συνεδριάσεις όπου τους είχε γίνει ξεκάθαρο, με εκβιαστικό τρόπο, ότι θα πρέπει να συνταχτούν με την απόφαση του κόμματος και να στηρίξουν τον εκλεκτό της δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, αρνούμενοι παράλληλα το έργο που κάθε ένας τους και καθεμία έχουν ως τώρα επιτελέσει στις περιοχές αρμοδιότητάς τους τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η πίεση ήταν και είναι πολύ μεγάλη. Η δράση, όμως, φέρνει και ίση αντίδραση και στη Φυσική και στη ζωή. Και οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται ανοικτά.

Σήμερα, ο Γιάννης Μάρας, μέλος της ΤΟ Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκλογικής Ετοιμότητας, σε έγγραφο που κατέθεσε στο Σώμα, καταγγέλλει ως αντιδημοκρατική την απειλή διαγραφής των μελών της Νέας Δημοκρατίας που θα στηρίξουν τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» έχει επιτελέσει σημαντικό έργο.

Ο κ. Μάρας αναφέρει συγκεκριμένα:

Οι απειλές για διαγραφή στελεχών που δεν θα υπακούσουν στην επιλογή του κόμματος είναι πέρα από κάθε δημοκρατική λειτουργία και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν. Γι' αυτό δηλώνω ότι θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη και ζητώ η Νέα Δημοκρατία να αφήσει ελεύθερους τους Νεοδημοκράτες να στηρίξουν όποιον υποψήφιο επιθυμούν.

Ακόμη, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2014 είχε στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη.

Είναι φανερό ότι έχει ξεκινήσει και εκδηλώνεται η ανοικτή πια, και είσημη, αμφισβήτηση του τρόπου με τον οποίον λαμβάνονται και επιβάλλονται οι αποφάσεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κόμμα ζητεί από στελέχη του που έχουν προσφέρει από το δικό τους μετερίζι και από την παράταξη Τατούλη ολόψυχη στήριξη στην επιλογή Νίκα, δίχως να έχει πείσει για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης. Θυμίζουμε ότι, κατά την πρώτη παρουσίαση του κ. Νίκα στην Αρκαδία, η κυρία Αντωνοπούλου ξόδεψε αρκετό χρόνο για να εξηγήσει ξανά και ξανά το σκεπτικό του επικεφαλής του κόμματος και μάλιστα στα μέλη και στα στελέχη του κόμματος...

Αν δεν έχουν πειστεί οι κομματικοί, πώς θα πειστούν οι ψηφοφόροι;

Αναμένονται και άλλες αντιδράσεις. Πλέον, γίνεται ανοικτά λόγος για μη δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσκεψη Νίκα στην Τρίπολη, κατά την οποία παρών θα είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, από τη Μεγαλόπολη το πρόηγούμενο Σάββατο, ο κ. Νίκας είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ότι θα έχει στήριξη και από άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν έκανε λόγο για χρίσμα.

Η προσπάθεια να πειστούν τα στελέχη του κόμματος ακόμα και υπό την απειλή διαγραφών να στηρίξουν τον κ. Νίκα, πάντως, κάτι σημαίνει. Και, από ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντιθέτως, προκαλεί σύγχυση και βαθύ προβληματισμό για τη λειτουργία του ίδιου του κόμματος.


17 Σχόλια

οτι και να γραφετε , η σφαλιαρα που θα πεσει στο πετρο θα ειναι σβουριχτη ,μπορει να ειναι απο αρκαδια,ΑΛΛΑ δυστηχως δεν παει αλλο με δαυτον

Τον παππού θα μας τον επιβάλεις, νομίζεις; Με τέτοιες κινήσεις σκοπός το μέλλον του κόμματος κε πρόεδρε.

μετά θα μιλανε στη νεα δημοκρατια για δημοκρατία και αξίες ... α ρε πρόβατα γρήγορα όλα στο μαντρι...

17:13 Η σβουριχτή σφαλιάρα θα πέσει στο σβέρκο σου, γι' αυτό από εδώ και πέρα να κυκλοφορείς μόνο με ζιβάγκο. Φλααααααααααπ

19.27 μονο το εγραψα και ετσουξε και σκουζεις ,φαντασου το βραδυ των εκλογων ,πετρος γιωργακης (κυνηγος) κλπ στα λαγουμια σας

Ιδου οι οπαδοι Νικα .......Λυπαμαι ουδεν σχολιο για την αθλιοτητα σας .......

Την σφαλιάρα κυρίες και κύριοι θα την φάει το κόμμα που διχάζει τον κόσμο. Ο κ.Πέτρος είναι εκλεκτός του κόσμου, ο κ. Κούλης άλλα πρεσβεύει.......ας προσέχει γιατί δεν θα δει κυβέρνηση με τις στείρες λάθος αποφάσεις του......έτσι φεύγουν οι ψηφοφόροι κ.κ. Κούλη μας, ΞΥΠΝΑ! Διώξε τους κακούς συμβούλους σου αν θες κυβέρνηση.....,δεν πιστεύω να το έχεις υποσχεθεί στον κ.Αντωνάκη; αν το έχεις κάνει.... θα χάσεις τα αυγά και τα καλάθια!

κατά των βουλευτών της ΝΔ Αρκαδίας που ΔΕΝ θα στηρίξουν τον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης της ΝΔ , θα υπάρξουν απειλές ?? Χαχααααχα ΤΣΙΡΚΟ

Στο κόμμα εκλέγεται πολιτική γραμματεία και πρόεδρος με δημοκρατικές διαδικασίες. Αν κάποιος θέλει να ανήκει στο κόμμα θα πρέπει να σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις που προβλέπονται στο καταστατικό του. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πρόεδρος και μεταφέρει την κεντρική γραμμή για στήριξη σε Νίκα. Όποιος θέλει να βάλει την προσωπική του ατζέντα πάνω από το κόμμα ας ζητήσει πολιτικό χώρο αλλού. ΌΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ποια νεα δημοκρατια ρε τροκάνια???αυτή οπως την έιχαμε ή ετσι οπως τη καταντησατε????? Κωλοπαιδακια... Θα δειτε και στις εθνικες τη μαυρο θα φατε....να ξαναβγει ο το ποντικι το αριστερο....καλυτερα ..... απο εσας δεν εχουμε να περιμενουμε κατι....το δειξατε πριν εκλεγειτε ακομα....

Πάρτε το χαμπάρι: όποιος κλείνει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ ή έπαιξε παιχνίδια με τον Αλέκση είναι χαμένος. Γι αυτό γίνονται οι εκλογές αυτές. Για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους καραμανλοψεκασμένους του υπάρχουν οι εθνικές εκλογές.

@14:56 - Συριζαίος είσαι. Τι παριστάνεις τον δεξιό; Δεν ντρέπεσαι, δεν έχεις αυτοσεβασμό;

Η ελληνική ταινία<< υπάρχει και φιλότιμο>> των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου με τον Μαυρογιαλούρο έχει εφαρμογή εδώ? Ξυπνάτε από"ύπνο βαθέως" εκεί στην Νέα Δημοκρατία.

Δημοκρατια εχουμε ή δικτακτορια κριμα το ονομα νεα δημοκρατια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.