Τζιούμης: Δεν ζητήσαμε στήριξη από κανένα κόμμα (vid)

Τζιούμης: Δεν ζητήσαμε στήριξη από κανένα κόμμα (vid)

Δεκέμβριος 04, 2018 - 13:27
20 σχόλια

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τριπολη Αύριο» κ. Κώστας Τζιούμης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, κατά την οποία σχολίασε τα θέματα της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμα, απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές και το τι προτίθεται να κάνει η παράταξή του σε επίπεδο προεκλογικών συμμαχιών και μετεκλογικών συνεργασιών.

Ο κ. Τζιούμης σχολίασε το ψήφισμα που πέρασε ομόφωνα στο ΔΣ Τρίπολης για την ενοποίηση των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την ίδρυση νέων τμημάτων στην Τρίπολη, λέγοντας ότι το θέμα του ΠαΠελ στην Πελοπόννησο είναι εξαρετικά σοβαρό και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση από όλους:

Έγινε ένα σοβαρό ατόπημα από τον κ. δήμαρχο, καθώς δεν είχε ενημερωθεί το ΔΣ για το θέμα.

«Αυτό είναι κατακριτέο. Δεν είναι ένα θέμα για να κάνουμε σόου το θέμα του πανεπιστημίου. Ο Δήμος μας τρέχει πάντοτε πίσω από τα γεγονότα. Καλό είναι, πέρα από το ατόπημα της ενημέρωσης, τα θέματα να τα προλαμβάνουμε και να προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις αποφάσεις.»

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα θέματα που έθιξε η παράταξή του. Πρώτον, στο θέμα των αδέσποτων, για το οποίο καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή, αφού τα περιστατικά των επιθέσεων από σκύλους έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό τόσο στο κέντρο της Τρίπολης όσο και στα χωριά.

Δεν έχει γίνει τίποτα για τα αδέσποτα τα τελευταία χρόνια. Ζητάω να μας δώσει η Οικονομική Υπηρεσία τα ποσά που έχει ξοδέψει Παυλής και Σμυρνιώτης για τα αδέσποτα.

Μάλιστα, ο κ. Τζιούμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη δημοτική αρχή, η «Τρίπολη Αύριο» θα επιλύσει το πρόβλημα, εφαρμόζοντας απλώς τον Νόμο.

Δεύτερον ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο έργο προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, λέγοντας ότι ο κ. Παυλής είχε αναφέρει ότι θα είχε ολοκληρωθεί ως το τέλος του Νοεμβρίου το έργο, αλλά, τελικά, δεν έχει γίνει τίποτα.

Τρίτον, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Παυλή ότι έχει ενοχληθεί επειδή το πόρισμα για την ΚΕΔΗΤ δεν έχει εκδοθεί ακόμα:

«Αυτό είναι θράσος. Με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου αλλά και των προέδρων της ΚΕΔΗΤ, ορκωτοί λογιστπες δεν έχουν μπει ακόμα να ελέγξουν. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Δήμου Τρίπολης».

Ας δώσει τις κινήσεις λογαριασμών της ΚΕΔΗΤ. Κάθε φορά ο κ. Παυλής βρίσκει δικαιολογίες για να μην δώσει στη δημοσιότητα τις κινήσεις των λογαριασμών.

Τέταρτον, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, λέγοντας ότι θα κοστίσουν συνολικά 102.000 ευρώ, εν μέσω οικονομικής κρίσης:

Είναι πρόκληση να ξοδεύονται τόσα χρήματα για εκδηλώσεις.

Ωστόσο, στα θετικά των εκδηλώσεων, ανέφερε τα μειωμένα κόστη για τους ξυλοπόδαρους, για παράδειγμα, που εφέτος θα αμειφθούν με τα μισά χρήματα, αφύ πέρυσι για δύο ώρες υπήρχε αμοιβή 900 ευρώ.

Παράλληλα, είπε ότι δεν είναι δυνατόν το λουναπάρκ στην Άρεως να υπάρχει εκεί για δύο ολόκληρους μήνες, δηλαδή να γίνεται τέτοια κατάληψη στον χώρο, και οι επιχειρηματίες εκεί να μην πληρώνουν ουτε ρεύμα ούτε νερό.

Να μειωθούν οι τιμές των παιχνιδιών στην Άρεως.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον διπλασιασμό των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που ανακοίνωσε από την ΚΕΔΕ ο κ. Χαρίτσης, απάντησε: «Ουσιαστικά, είπε ότι το 30% θα το κάνει 50%. Καλό είναι να υπάρχουν πρισσότεροι υποψήφιοι, εμείς έχουμε υποψήφιους. Η τροπολογία, πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα. Στις κοινότητες πάνω από 300 κατοίκους, έχεις δυνατότητα να κάνεις πενταμελές, όπου εκεί όριζε ποιος θα ήταν ο επικεφαλής και ποια τα μέλη του. Τώρα η επιλογή του επικεφαλής θα γίνεται ανάμεσα στους πρώτους δύο σε ψήφους. Αυτό είναι καλό. Γενικά, είναι θετικές οι εκλογές».

Σε ερώτηση του Arcadia Portal για το αν ο συνδυασμός του κ. Τζιούμη θα έχει στήριξη από συγκεκριμένο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» απάντησε:
«Εμείς και στις προηγούμενες εκλογές και σε αυτές, πολύ περισσότερο, είμαστε ένας συνδυασμός ανεξάρτητος. Δεν περιλαμβάνουμε υποψηφίους από ένα κόμμα, αλλά από σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα. Δεν έχουμε απευθυνθεί σε κανένα κόμμα για να ζητήσουμε στήριξη. Κατεβαίνουμε ως ανεξάρτητος συνδυασμός και ζητάμε στήριξη και χρίσμα από τους πολίτες».

Είμαστε ανοιχτοί να κουβεντιάσουμε για στηρίξεις και συνεργασίες από όλους. Μετεκλογικά οπωσδήποτε θα γίνουν συνεργασίες, αυτό θα προκύψει από την απλή αναλογική.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη του Κώστα Τζιούμη για το ΔΣ και τις Εκλογές


20 Σχόλια

Κε Τζιούμη η γκρίνια γύρω από το πανεπιστήμιο δεν βοηθά. Αντίθετα αποσυσπειρώνει Στις άλλες πόλεις οι φορείς είναι μια γροθιά. Για τι να ξέρει ο δήμαρχος και δεν λέει; Είναι μελός της επιτροπής των πανεπιστημιακών ή των ΤΕΙ; Τέτοιες προσεγγίσεις έχουν μόνο αρνητική πρόσφορά. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε το κομμάτι μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η τρίπολη είναι ήδη ρηγμένη και στο θέμα του πανεπιστημίου από τον καιρό της ακαδημίας. Η τρίπολη ούτε τουρισμό έχει ούτε θάλασσα, ούτε αγροτική παράγωγή... Προστατέψτε την λοιπόν με υπευθυνότητα .

Tά χρηματα πού σπαταλησαν και οι δυο οι προηγούμενοι ειναι για φυλακή. Μπραβο Κώστα μακρια καί αγαπημένα μέ τά κόμματα.Πάνω από ολα θά εισαι Δήμαρχος Τρίπολης καί ως ωφείλεις θά συβεργαστείς μέ ολους.

ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΩΣΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΗΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

Κωστα ασε την δευτερη κυριακη γιατι θα εισαι στην καλυτερη τριτος και κοιτα να συνεργαστεις απο την πρωτη Κυριακη γιατι μετα θα εχι πεταξει το πουλι.

Που είδες ανώνυμε των 14.23 ότι ο Τζιούμης δεν στήριξε προχθές το θέμα του πανεπιστημίου; Το ψήφισμα το ψήφισε. Αυτό που ζήτησε είναι να δείχνει σοβαρότητα π δήμαρχος γιαυτό το θέμα και να μην αιφνιδιάζει κανένα. Τώρα αν εσυ δεν το καταλαβαίνεις μάλλον δεν θέλεις ή κάποιον εξυπηρετείς

Δηλαδη Κωστα μπορεις να συνεργαστης και με τον Παυλη?Δεν θα βρεις ουτε τον δικο σου Κωστακη............

Παπαγαλάκια λυσσάτε δεν πειράζει ο Τζιούμης είναι ο επόμενος δήμαρχος

Εισαι για λύπηση Κωστακη. Δυστυχώς εισαι πολυ λίγος για να διεκδικήσεις κατι.

Κλαααμα πολύ, ο Τζιούμης πρώτος από τον πρώτο γύρο στις δημοσκοπήσεις !!!! Δεν πειράζει παιδάκια θα σας περάσει

Αγαπητέ 14.58: Την περίπτωση να καταλαβαίνω το θέμα και ναμην εξυπηρετώ κανέναν, παρά να βλέπω το καλό της πόλης, σου είναι δύσκολο να την σκεφτείς; Τέλος πάντων ο κος Τζιούμης μου είναι συμπαθής άνθρωπος. Όμως το σουπα- μουπες και δεν μουπες, δεν βοηθά στο θέμα. Δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση. Η τρίπολη για μιά ακόμη φορά θα χάσει, με τέτοιες τακτικές των δημοτικών αρχόντων... Δεν αφορά μόνο τον κο Τζιούμη αυτό αφορά τους περισσότερους, δυστυχώς! Στην πόλη αυτή, χρόνια τώρα, δεν έχουμε μεγάλη σχέση με την υπευθυνότητα. Όλα τα μετράμε με το προσωπικό και βραχυπρόθεσμο όφελος

Για να μάθουμε ποσά ξόδεψε κι ο Σμυρνιώτης για τα αδέσποτα. Γιατί και στην δική του θητεία χαμός έγινε. Κώστα βγάλτε όλα στη φόρα.

Για πείτε μας ρε παπαγαλάκια γιατί πέρυσι 900 ευρώ η ξυλοπόδαρη και φέτος 450 ; Μπράβο Κώστα είσαι ο μόνος που τους αποκαλύπτεις

Οι γνωστές-άγνωστες κοπελίτσες έπιασαν δουλειά. Σας πληρώνει καλά ο Γιάννης να έρθουμε να γράφουμε και εμείς; Γιάννη θα γρατζουνάς την πλάτη του Τζιούμη στις εκλογές!!!!

Ζητησες στηριξη αλλα δεν σου εδωσε κανενας πες την αληθεια.Αφου δεν ελεις στηριξη γιατι προσπαθουσες να μην παρει ο Παυλης ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και εστελνες τον φανη τον Παπα με ενα φακελο με τα σκανδαλα Παυλη στον δημο σε στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπο να του παρουν πισω το χρισμα?Κωστα εισαι κατωτερος των περιστασεων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.