«Γκέτο» αδέσποτων η πλατεία Πετρινού (vid)

«Γκέτο» αδέσποτων η πλατεία Πετρινού (vid)

Νοέμβριος 30, 2018 - 11:07
14 σχόλια

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης είναι αδιαμφισβήτητα το θέμα της επικαιρότητας. Τα δεδομένα είναι δύο: αφενός υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Τρίπολης και σε ιδιαιτέρως πολυσύχναστα μέρη, όπως είναι η πλατεία Πετρινού, τα οποία συνεχώς αυξάνονται, παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι λαμβάνει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των πολιτών και των ζώων, και αφετέρου οι συμπολίτες μας οι οποίοι πέφτουν θύματα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρών επιθέσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο επειδή του επιτέθηκε σκύλος στην Μπασιάκου και ένας νεαρός άνδρας υπέστη δάγκωμα στο πόδι από επίθεση αδέσποτου σκύλου στο κέντρο της Τρίπολης. Ακόμα, ακριβώς επειδή τα ζώα συγκεντρώνονται σε μέρη όπου κυκλοφορούν και κάνουν τη βόλτα τους παιδιά, οι επιθέσεις που καταγγέλλονται συνεχώς δημιουργούν, όπως είναι φυσικό, φόβο στους γονείς και στους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους καθώς η συμπεριφορά των σκύλων, ειδικά όταν σχηματίζουν αγέλη και υπερασπίζονται τον χώρο τους, είναι απρόβλεπτη.

Θυμίζουμε μερικά «κομβικά» σημεία της διαχείρισης του προβλήματος: όταν η δημοτική αρχή, ως προβλέπεται από τον Νόμο, αποφάσισε να τοποθετήσει ταΐστρες στην πόλη, τις έβαλε στην πλατεία Άρεως και στην πλατεία Πετρινού, συγκεντρώνοντας τα αδέσποτα ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Οι ταΐστρες έχουν φύγει, αλλά αυτή η ενέργεια ώθησε ακόμα περισσότερα ζώα στο κέντρο. Έχει ενοικιαστεί χώρος, το περίφημο ενδιαίτημα, το ενοίκιο του οποίου καταβάλλεται κανονικά, αλλά ο ίδιος ο χώρος δεν λειτουργεί. Παράλληλα, χθες που συζητήθηκε εκτενώς το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή δικαιολογείται συνεχώς με το επιχείρημα ότι φέρνουν από άλλες πόλεις σκύλους και τους αφήνουν στην Τρίπολη. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι, ενώ ο Δήμος κάνει στειρώσεις, τα κουτάβια αυξάνονται και πληθαίνουν...

Μάλιστα, ακούσαμε διά στόματος του προέδρου του ΔΣ ότι δεκάδες σκυλιά θα απελευθερώσει η Σπάρτη από ένα ενδιαίτημα που διατηρεί.

Τα οποία με την απελευθέρωση θα βγάλουν... εισιτήριο για εδώ; Αυτό δεν μας ξεκαθαρίστηκε...

Χθες ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε την παραίτηση του υπεύθυνου αντιδήμαρχου κ. Σταματόπουλου, διότι, κατά τη δική του εκτίμηση, ο αντιδήμαρχος έχει αποτύχει παταγωδώς, όπως και η δημοτική αρχή, να ελέγξει τα αδέσποτα.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι δημότες φοβούνται όταν βλέπουν μια αγέλη σκύλων να τρέχει, ακόμα και όταν θέλει να παίξει, πόσω μάλλον όταν όλοι οι σκύλοι μαζί κινούνται γαβγίζοντας προς έναν άνθρωπο επειδή κρατάει μια ομπρέλα ή ένα μπαστούνι ή μια σακούλα. Υπάρχουν και ιδιοκτήτες σκύλων που φοβούνται τη συμπεριφορά των αδέσποτων απέναντι στο κατοικίδιό τους. Χθες είδαμε μια γυναίκα με τον σκύλο της δεμένο, τον είχε βγάλει βόλτα. Την ακολουθούσε αδέσποτο το οποίο εισέπραξε από την ίδια, επειδή γάβγιζε στον σκύλο της, μια μεγαλοπρεπή κλωτσιά στο κεφάλι...

Επομένως, δεν είναι μόνο εκείνοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα σκυλιά που αποφασίζουν με λακτίσματα να τα διώξουν μακριά.

Στο βίντεο που βλέπετε, παίρνουμε μια καλή γεύση της καθημερινής «διάδρασης» ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους: σκύλοι γαβγίζουν και κινούνται προς ηλικιωμένη γυναίκα, γαβγίζουν απειλητικά προς έναν κύριο που κρατάει ένα ραβδί, άνθρωποι φοβούνται να περάσουν από την πλατεία και κοντοστέκονται μη μπορώντας να κάνουν βήμα, νεαρός κυνηγάει τα αδέσποτα και τα εξαγριώνει...

Και δυστυχώς, από την άλλη, διαφοροι συμπολίτες μας παίρνουν τον Νόμο στα χέρια τους και πετούν φόλες ακόμα και στο κέντρο της πόλης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων.

Η ουσία είναι ότι περίπου 40 σκύλοι μαζεύονται σε πολυσύχναστα μέρη, όπου αναπτύσσουν απρόβλεπτη συμπεριφορά. Δεν είναι δυνατόν να φοβούνται οι κάτοικοι της πόλης να κυκλοφορήσουν στο κέντρο, δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να πείσει τους δημότες... να μην φοβούνται, δεν είναι δυνατόν το θέμα να αντιμετωπίζεται με τη μόνιμη επωδό «τα χέρια μας είναι δεμένα από τον Νόμο», δεν είναι δυνατόν κάποιοι φιλόζωοι ακόμα να επιμένουν να ταΐζουν και να συγκεντρώνουν τα ζώα εκεί όπου θέλουν μεμονωμένα, δημιουργώντας πάμπολλα προβλήματα στους συμπολίτες τους αντί κύματα συμπάθειας προς αυτά, όπως ίσως ελπίζουν.

Αν ο Νόμος είναι προβληματικός, αν δένει τα χέρια των δημοτικών αρχών, ας γίνει μια συντονισμένη κίνηση να αλλάξει. Προς το παρόν, πάντως, το κέντρο της Τρίπολης είναι ένα «γκέτο» αδέσποτων, όπου καθημερινά σημειώνονται περιστατικά που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αδέσποτα στην Πετρινού


14 Σχόλια

Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να μετακινηθούν οι ταΐστρες τους σε άλλη περιοχή εκτός κέντρου (π.χ. στην ΒΙΠΕ ή προς το νοσοκομείο). Αυτό φυσικά δεν είναι λύση, πρέπει να είναι μια προσωρινή κατάσταση. Αν κι από την άλλη, περισσότερες πιθανότητες έχει το θέμα να λυθεί όταν το βλέπουμε μπροστά μας, παρά όταν το κρύψουμε μετακινώντας τις αγέλες εκτός κέντρου.

μα καλα,τι βιντεο μας ανεβαζετε,εδω προσπαθουν να μας πεισουν οτι αν δε τα πειραξεις δεν κανουν επιθεση και εσεις μας δειχνετε το αντιθετο? ψεμματα μας δειχνει το βιντεο,ευχωμαι να δαγκωσουν οτι δημαρχο-αντιδημαρχο -εισαγγελεα κινειτε και τις οικογενειες τους,μπας και τα μαζεψουν τελικα

Αν δάγκωναν τα αναδρομικά τους θα είχαν επέμβει πάραυτα οι λειτουργοί της τυφλής με τη ζυγαριά;

Βίντεο με κάπνισμα εντός των καταστημάτων ή με τροχαίες παραβάσεις θα ανεβάζει το portal ή εκεί σφίγγουν τα γάλατα της ελεύθερης ενημερωδιασκέδασης;

Αισχος! ο νομος επιβαλει να θανατωνονται ζωα επικινδυνα! ΝΤΡΟΠΗΣΑΣ ΡΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΚΥΛΟΜΑΧΑΛΑ!

Κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την κατάσταση!!!!! Δεν κυκλοφορώ έξω πλέον!!Στην 11ου Συντάγματος έξω από το φροντιστήριο σήμερα το μεσημέρι κυνηγούσε μια αγέλη από 5 σκυλιά δύο μικρά παιδιά!!!!

Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι όσοι δεν κάνουν κάτι γι αυτό, αλλά τι ντροπή να υπάρχει από ανθρώπους που μία χούφτα άλλων ανθρώπων τους κάνει ότι θέλει; αμάν πια με αυτά τα συμφέροντα και των μεν και των δε. Όποιος αποφασίζει και υπογράφει τα αδέσποτα να κυκλοφορούν ελεύθερα, να αναλαμβάνει και τις ευθύνες.

Ο Δήμος πρέπει να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού απειλείται η ακεραιότητα των πολιτών. Ξυπνάτε ανίκανοι..

Κοιτάξτε μαζέψτε τα σκυλια από την πόλη γιατί φόβισαν τους λαθροισλαμιστες που φέρατε. Τι θα πείτε στους ανθρώπους αυτούς που δεν μπορούν να απολαύσουν, αμέριμνοι και με όλα πληρωμένα, τις βολτες τους στην πολη.

Ελεος!! Φοβαμαι πλεον να βγαλω βολτα το σκυλι μου γιατι εχουν γεμισει οι γειτονιες αδεσποτα τα οποια επιτιθονται χωρις λογο!!

Τα σκυλιά τα μάζεψαν για να μην χαλάσουν τις φιέστες, τώρα επιστροφή στην κανονικότητα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.