ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ: Μαζί στις αυτοδιοικητικές, σκάνδαλα και λάσπη στην κεντρική πολιτική σκηνή;

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ: Μαζί στις αυτοδιοικητικές, σκάνδαλα και λάσπη στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Νοέμβριος 19, 2018 - 19:40
2 σχόλια

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για ευρύτερες συνεργασίες στην Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε επίπεδο Δήμων. Ωστόσο, στην  κεντρική πολιτική σκηνή, το ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για ακόμα ένα σκάνδαλο το ΠαΣοΚ, στο πρόσωπο του Κώστα Σημίτη, εμβληματικού στελέχους της παράταξης. Και από την άλλη, η κυρία Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κάνει λόγο για κατευθυνόμενη λάσπη.

Η σύγκρουση, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει στόχο, από πλευράς Αλέξη Τσίπρα, τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς. Ο Πρωθυπουργός και το κόμμα του επιθυμούν το Κίνημα Αλλαγής να διατηρήσει χαμηλά ποσοστά και να μην αντλήσει ψήφους από τους αναποφάσιστους κεντροαριστερούς που θα έδιναν μια ευκαιρία στο Κίνημα Αλλαγής. Η κυβέρνηση «διαφήμισε» το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, του κ. Χρυσοχοΐδη και υπουργών ως ακόμα ένα χτύπημα στη διαφθορά. Και η απάντηση της κυρίας Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ήταν σκληρή:

«Ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Σήμερα, η κυρία Γεννηματά είχε συνάντηση μισής ώρας με τον κ. Σημίτη, και μετά το πέρας αυτής δήλωσε: «Ματαιοπονούν, θα μείνουν με τη λάσπη στα χέρια. Θα μας βρουν μπροστά τους».

Μπορεί, λοιπόν, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης να φαίνεται ότι τα δύο κόμματα ψάχνουν κοινό σημείο για να συμπορευθούν, ωστόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή τα μαχαίρια έχουν βγει.

Αυτή η σύγκρουση, αλλά και άλλες που θα έρθουν, καθώς σε κάθε προεκλογική περίοδο αναμοχλεύονται καταστάσεις, ουδόλως ευνοούν την «κοινή συμπόρευση» στην Αυτοδιοίκηση.

Είναι δυνατόν στην κεντρική πολιτική σκηνή τα δύο κόμματα να «σφάζονται» και την ίδια στιγμή να διερευνούν τη στήριξη κοινών υποψηφίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Γαλανιάδη Εύα


2 Σχόλια

Μην μπερδεύεστε. Κανένας δεν πρόκειται να βοηθήσει το νεκρό ΣΥΡΙΖΑ που θα ταφεί το Μαϊο.Ιδίως το ΚΙΝΑΛ Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα κρύβεται πίσω από Πασόκους μήπως και εξασφαλίσει λίγο ροζάκι στους χάρτες της 26/5/2019.

Έχει και ένα σύμμαχο ο Σύριζας... τον αρχηγούλη, τρόπος του λέγειν, της Νουδούλας. Αν δεν υπήρχε ο Κούλης, θα έπρεπε να εφευρεθεί, για να έχει τύχες επιβίωσης το "αριστερό" απόκομμα του Αλέξη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.