Οι «κασκαντέρ» της οδού Ναυπλίου

Οι «κασκαντέρ» της οδού Ναυπλίου

Νοέμβριος 16, 2018 - 11:11
16 σχόλια

Ποια κατεύθυνση να πάρω; Να πάω δεξιά; Να πάω αριστερά; Κάπως έτσι σκέπτονται οι πεζοί που πρέπει να κινηθούν επί την οδού Ναυπλίου στην Τρίπολη. Σηκώνουν το βλέμμα και αντικρίζουν την Σκύλλα και την Χάρυβδη, κάνουν τον σταυρό τους ή μια πρόχειρη θυσία και ξεκινούν.

Ο κεντρικός αυτός δρόμος είναι η είσοδος της Τρίπολης και καθημερινά εκατοντάδες οχήματα κινούνται σε αυτόν. Αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που επιλέγουν να περπατήσουν, είτε γιατί δεν έχουν κάποιο μεταφορικό μέσο, είτε γιατί επιλέγουν να μην χρησιμοποιήσουν το όχημά τους.

Υπάρχουν και αυτοί, που θα μπορούσαμε να τους ανακηρύξουμε ως τους ήρωες των δρόμων , αφού δεν είναι απλοί πολίτες, αλλά κάποιοι επίδοξοι «κασκαντέρ» που μέσα από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες παίρνουν το ρίσκο να μετακινηθούν πάνω στα σπασμένα και ανύπαρκτα πεζοδρόμια της Ναυπλίου.

Από την μία πλευρά του δρόμου, υπάρχουν τα σπασμένα πεζοδρόμια, που στο κέντρο έχουν ένα δέντρο, μην επιτρέποντας το περπάτημα.

Από την άλλη ελάχιστα μέτρα πεζοδρομίου και είσοδοι επιχειρήσεων που κάνουν το περπάτημα αφόρητο. 

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει όταν ο δύσμοιρος ο πεζός σέρνει μαζί του και κάποια βαλίτσα ή κάποιο σάκο, αφού στο σημείο βρίσκεται και ο σταθμός των λεωφορείων.

Δεν θα τολμήσω να αναφερθώ στους ποδηλάτες, που κινδυνεύουν με άμεση παράσυρση από τα μεγάλα οχήματα, καθώς δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος.

Όλα αυτά τα παραπάνω περιγράφουν, κάπως την καθημερινότητα των πολιτών που κινούνται στην συγκεκριμένη οδό. Επειδή η βελτίωση της εισόδου της πόλης ανήκει στους στρατηγικούς σχεδιασμούς, και επειδή δεν πρόκειται να γίνει κάποιο έργο ανάπλασης άμεσα, οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν λίγο παραπάνω όταν βλέπουν κάποιον «κασκαντέρ» πεζό να περπατά στην άκρη του δρόμου.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

Ο αλήτης ο Σμυρνιώτης όταν το χρήμα ήταν άφθονο δεν έφτιαξε τίποτα μόνο πεζόδρομους για τις καφετέριες

Τεο ασχετε, τωρα ειναι που το ταμειο του Δημου ειναι γεματο, διοτι ο Παυλης δεν εχει φτιαξει τιποτε. Και μετα πες οτι το χρημα ηταν τοτε αυθονο. Ασχετε.

Ξαναλέω ότι αυτός ο γελωτοποιός ο Γιαννάκης όταν το χρήμα ερχόταν με τα τσουβάλια το μόνο που των ενδιέφερε ήταν τα ταξιδάκια του και η Πέτρινου. Ένας ανούσιος δήμαρχος που ασχολήθηκε μόνο με το φαίνεστε....

Μόνο την Πετρινού και τα ταξίδια είδες ή άκουσες ή μάλλον σου είπαν να λες. Όσο για τους χαρακτηρισμούς απλ΄΄α δείχνουν τον εκνευρισμό σας τώρα που η κλεψύδρα τελειώνει και ο βασιλιάς είναι γυμνός!!!

Γιατί,που κάνει λάθος ρε παλικάρι ;; Την ίδια χρηματοδότηση είχαν οι Δήμοι το 2010 - 2014 και την ίδια το 2014- 2018 ;; Τον καινούριο Νόμο που καθορίζει τη διαδικασία δημοσίων συμβάσεων , ο οποίος "δυσκολεύει" τα δημόσια και δη τα δημοτικά έργα τον έχετε υπόχη σας ;;; Μη σας θίξουνε το Γιαννάκη και τον κάθε Γιαννάκη...Είπαμε , ντάξει , ο Παυλής δεν έχει κάνει τίποτα αλλά μέχρι εκεί....Από που προκύπτει όμως ότι έχει λεφτά στο Ταμείο και δεν τα "χαλάει" ;;; Τι θα τα κάνει δηλαδή ;;; Αποταμίευση ;;; Έλα Χριστός και Παναγία !!!

@20:41 - Να αναφέρω πρόχειρα τα Τρίκαλα, τον Βόλο, την Καλαμάτα που έγιναν έργα τα τελευταία χρόνια. Εκεί δεν είχαν πρόβλημα με τον "καινούριο" νόμο; Δεν είχαν μειωμένη χρηματοδότηση; Η παράταξη Σμυρνιώτη άφησε τεράστιο έργα μέσα σε 4 χρόνια. Σε 5 χρόνια η παράταξη Παυλή αφήνει ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝΙΚΟ. Από την μια έχουμε ένα μηχανικό που τα τεχνικά έργα είναι η ζωή του και από την άλλη γιατρούς και λογιστές. Δύσκολες είναι οι διαδικασίες για αυτούς που δεν ξέρουν. Δύσκολη είναι η χρηματοδότηση για αυτούς που δεν έχουν το υπόβαθρο να απορροφήσουν Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δεν ήξερε ο Παυλής που είχε διατελέσει πρόεδρος του Επιμελητηρίου,που διαχειριζόταν Ευρωπα'ι'κά προγράμματα, μέσω του Αγαπήνωρα ;; Φίλε , οι Δήμοι δεν έχουν λεφτά για έργα , ζητάνε λεφτά από την Περιφέρεια για έργα.Δεν ξέρεις που δεν ξέρεις,μην κάνεις ότι ξέρεις....Ρίχνεις εκεί τρεις πόλεις που λες ότι έγιναν έργα και είσαι εντάξει.Γράψε ένα που χρηματοδότησε ο Δήμος απευθείας....Ήταν τεράστιο το έργο του Σμυρνιώτη,εμείς δεν το καταλάβαμε....

@10:33 - Έτσι σου είπε να λες ο Παυλής. Μπες στα απολογιστικά στοιχεία του Δήμου να δεις που έχει μόνο από ΣΑΤΑ 6-6,5 εκατομμύρια να κάθονται. Τα πάντα στο Δήμο είναι διαλυμένα και του φταίνε - δήθεν - οι αλλαγές των Νόμων, η Αποκεντρωμένη κ.λ.π. κ.λ.π. Τώρα αν νομίζει ότι μπορεί να διαχειρίζεται τα χρήματα όπως γουστάρει - τι να κάνουμε - έχουν αλλάξει τα πράγματα από την εποχή που ήταν Κοινοτάρχης στο Κακούρι και Πρόεδρος στο Επιμελητήριο.

@06:47 - Πολιτικός Μηχανικός είναι, προφανώς και τα τεχνικά έργα είναι η ζωή του. Δεν είναι ούτε τα καρδιογραφήματα, ούτε η απόδοση ΦΠΑ.

Γραφετε όλοι σας ενώ ειστε ανίδεοι... Ηθελα ναξερα που τα ειδα τε τα εργα στις τρεις πόλεις που αναφερετε???? Ή ετσι θελετε να λετε ελέω νίκα??? Ξυπνάτε....οι δημοτικές αρχές δεν εχουν δυστυχως τη δυνατότητα χρηματοδότησης που ειχαν πριν το 2010... Απλά καλώς ή κακώς βρεθηκε ένας περιφερειαρχης που μπόρεσε να ξερει πως να παιρνει χρηματα και για το λόγο αυτό έχει γίνει ότι έχει γινει... Αν έρθει κανας άλλος θα γελάσουμε πολύ.....

@10:33 - ΟΧΙ δεν ήξερε από Ευρωπαϊκά προγράμματα και αποδείχτηκε στα 5 χρόνια της Δημαρχίας του. Πες μου ΕΝΑ σοβαρό έργο του Δήμου που να κατάφερε να εντάξει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. ΕΝΑ. Σου έδωσα τρία παραδείγματα δήμων που έγιναν έργα, μπορώ να σου δώσω άλλα 23 αν θέλεις. Απάντηση δεν έδωσες στο πως άλλοι Δήμοι έκαναν έργα και βρήκαν χρηματοδότηση. Ο Σμυρνιώτης άφησε τεράστιο έργο, ένα πεζοδρομημένο κέντρο, τέσσερα καινούρια σχολεία και πολλά άλλα. Εσύ κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις γιατί προφανώς δεν σε συμφέρει να το αναγνωρίσεις.

Ρε φίλε , λεφτά δίνουν οι περιφέρειες , τι δεν καταλαβαίνεις ;;;; Είπες 3 δήμους , μπορείς 23 , μπορείς 1023 και μπράβο σου....Έργο σου ζήτησα να βρείς , όχι δήμο...Δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά ;;;

Συνηθως η ζωη σου ειναι η οικογενεια σου κ ιδιως τα παιδια. Αν αυτος την βρισκει με τα τεχνικα εργα και εσυ το ξερεις τοτε πασο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.